Sport

Andrei Cristea, noul antrenor al lui Nicolae Badea la Dinamo. Vrea să promoveze cu jucători de la „sora” din Liga 2

Dinamo lui Nicolae Badea din Liga 4 are un nou antrenor: fostul golgheter al „câinilor”, Andrei Cristea. Obiectivul echipei este promovarea în al treilea eșalon.
11.07.2022 | 18:05
Andrei Cristea noul antrenor al lui Nicolae Badea la Dinamo Vrea sa promoveze cu jucatori de la sora din Liga 2
Andrei Cristea (38 de ani) a mai antrenat-o pe Politehnica Iași. Sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Nicolae Badea vrea cu orice preț ca echipa sa să promoveze în Liga 3 și ar putea aduce chiar și jucători de la Dinamo din Liga 2, lucru dezvăluit de Andrei Cristea.

Andrei Cristea, primul interviu de la revenirea la Dinamo. Antrenorul vrea să transfere „câini” din Liga 2

Andrei Cristea a oferit mai multe declarații pentru gsp.ro după ce a semnat cu echipa lui Nicolae Badea din Liga 4: „Săptămâna aceasta dăm drumul la treabă, pornim la un drum, care, sper eu, să fie de succes”.

ADVERTISEMENT

Fostul atacant a dezvăluit că a fost dorit cu insistență de fostul președinte al lui Dinamo și a acceptat postul, deși a avut și alte oferte: „Domnul Nicolae Badea s-a gândit de multă vreme la mine, n-am putut să-l refuz. Și este o chestie bună, să nu ard etapele. Știi că mereu am luat-o pas cu pas. Da, un club de Liga 2, mai multe de Liga 3. Dar varianta aceasta este cea mai oportună. Clar. Și vreau să profit de ocazie pentru a-i mulțumi pe această cale domnului Badea”.

În acest moment există trei echipe ale lui Dinamo, însă Andrei Cristea nu vrea să intre în niciun conflict, deși dorește jucători de la echipa „alb-roșie” din Liga 2:

ADVERTISEMENT

„Nu vreau să intru în polemici, fiecare are propriile păreri, fiecare echipă are locul ei. Noi vrem să ne ținem de drumul nostru. Și nu caut polemici. Să fie și ei, să fim și noi… Sper ca tradiția clubului Dinamo să meargă mai departe și să cunoască din nou marile victorii.

Am văzut mai mulți, să sperăm că ajungem la o înțelegere. Sunt tineri de viitor, de fapt, vreau să fac un mix între puști și jucătorii cu experiență. Sunt discuții, de fapt, au fost, vedem, vedem. Nu știm situația lor deocamdată, ce planuri au”.

ADVERTISEMENT

Unde va juca echipa lui Nicolae Badea în sezonul viitor

Dinamo lui Nicolae Badea din Liga a patra va juca în Parcul Sportiv Dinamo, pe noua arenă „Granitul”, a cărei suprafață de joc a fost înlocuită, iar obiectivul este promovarea încă din acest an:

„Îmi doresc să promovăm în eșalonul al treilea cât se poate de repede. Vom avea un mix între tineri și jucători cu experiență. Vreau să o iau frumos de la zero.

ADVERTISEMENT

Andrei Cristea are licența A încă din perioada în care activa ca jucător, iar modelul său de antrenor este Cristian Chivu. Fostul jucător în vârstă de 38 de ani a dezvăluit pentru sursa citată că se va înscrie începând din toamnă la cursurile pentru Licența Pro.

Clubul lui Nicolae Badea a organizat mai multe selecții în București și în România

Nicolae Badea se gândește deja la viitor și vrea să investească în copii și juniori. Astfel, clubul său a organizat mai multe preselecții la nivel de copii și juniori, atât în București, cât și în Suceava sau Târgu Ocna.

ADVERTISEMENT