Editoriale

Andrei Dicu, Blitzkrieg cu Guvernul: Sparanghelul plătește în morți șomajul tehnic al lui LuCovid!

28.04.2020 | 13:45
Andrei Dicu Blitzkrieg cu Guvernul Sparanghelul plateste in morti somajul tehnic al lui LuCovid
ADVERTISEMENT

Odată cu amenințarea provocată de pandemia COVID-19, economia mondială a intrat rapid în recesiune. Toți își încordează mușchii, în funcție de abilitatea liderilor respectivelor țări. Partea proastă este că madam Merkel e mai puțin cârtiță ca Ludovic „LuCovid” Orban. Ea cere și primește. Prostul satului dă și nu cere nimic. El așteaptă ca U.E să plătească șomajul tehnic al românilor.

Sparanghelul tehnic care-i recheamă pe românii cinstiți în Germania nu caută avuția șuțului. Omul care purcede să muncească în altă țară nu-și cutreieră altă patrie. El își recaută viața, neguvernabilă de șuții guvernamentoși. Ludovic Orban este în șomaj tehnic. El și Guvernul pe care crede că-l conduce, nu oamenii care se întorc acasă sau care pleacă în Germania, să muncească, lasă economia națională pe miriște. Germania repornește agricultura cu trufandaua de sezon, sparanghelul. România românului Orban cultivă vopsele pe creierii bărbaților de stat și statul degeaba al femeilor născătoare de libertini.

ADVERTISEMENT

Andrei Dicu, Blitzkrieg cu Guvernul: Sparanghelul plătește în morți șomajul tehnic al lui LuCovid!

Dacă prazul autohton nu beneficiază de munca agricultorilor români, nici măcar a celor veniți, cu spaima în sân, de frica îmbolnăvirii din „străinătate”, carantina a biruit sparanghelul, dar numai pe alocuri. Poporul Român așteaptă legi, de mandate… în șir. De vieți în șir. Nu suntem străini de carantină, ne-am născut cu ea, de când ne atacau romanii și o așteptam pe „diriga” să ne spună, după vreo câteva secole, cum părinții noștri nu sunt mama și tata, ci Traian și Decebal. Uneori, Leana îi lua locul lui Traian, iar Nicolae se dădea drept Decebal. Logic, „diriga” nu întreba pe nimeni dacă are la îndemână sparanghelul, probabil fiindcă domnul Orban lipsea de la toate orele…

În Germania nu se sare gardul spre direcția România, pentru simplul motiv că nemții au ce lucra. Au și bani, spre deosebire de țara în care măsura de la izmene scade odată cu salariul mediu. Au nemții de toate, dar stau acasă. Ai noștri sunt muncitori. Ei nu trândăvesc, iar eu nu scriu editoriale la răposata „Scînteia”, ca să apăr un regim ilegal, ci la o publicație democrată, probabil cea mai citită de oamenii liberi, cu păreri diferite. Când spun că „ai noștri sunt muncitori”, mă refer la cei care își câștigă pâinea cinstit, nu la politicieni. Mai ales la tenorii de subțirică factură, care cântă Ordonanțe altora, pe scările Guvernului.

ADVERTISEMENT

LuCovid, măsuri de noaptea minții…

Premierul Orban, căruia i-am dedicat această execuție, nu știe că sute de mii de români sunt șomeri. Rugați de angajatori să aștepte, răbdători, încheierea perioadei de șomaj tehnic, mulți oameni îndură foamea. Acesta nu este un guvern liberal, ci libertin. Oare unde e mai bine să mori, la cultivat sparanghel în Germania sau tot de COVID-19, dar și de foame, patriotic, în România?

Radu Câmpeanu, Mircea Ionescu-Quintus, Dan Amedeo Lăzărescu și toți seniorii se răsucesc, ca pe frigăruie, în mormânturi. Al nostru viu își face freza…. Liberal…

ADVERTISEMENT

Să râdem cu Orban, dar să plângem!

„De asemenea, am discutat măsuri pentru a crește riscul de infectare cu COVID-19…”, a spus Ludovic Orban. Săracul de el…. Nu râdeți, îl am înregistrat. Aici nu e cazul să zâmbim. El este un cultivator de buruieni, cu mult mai mult de 9 euro, pe oră. Ca și domnul președinte Iohannis, care ne invitase, de curând, să petrecem Paștele „ca și mine, cu soția mea, Carmen”. Noaptea minții durează cam mult, sparanghelul crește, dar ca să vă dovedim că suntem echidistanți politic, doar Ion Iliescu se trezește… Nu de alta, dar a auzit că Armata s-a strâns în stradă….

„Nemții” noștri nu au sărit gardurile. Ei sunt oameni liberi și de bune moravuri. Sunt liberi să lucreze și să decidă, ei înșiși, cât de important este să riști. A venit vremea în care e cazul să uităm să dăm lecții. Fiecare OM decide pentru el. Numai „domnul” Orban, oricât l-am lua la „mișto”, decide pentru sparanghel.

ADVERTISEMENT

Mesajul către țară al celor care ne conduc vremelnic: Ori ai ban, Or(i)ban n-ai

Cum spuneam la început, doamna Merkel este un fel de „heil Spargel (n.r Spargel = sparanghel)”. Domnul Orban este un cântăreț căzut sub scări triste. Are voce de tenor, mai cântă pe la șprițuri, dar dă recitaluri regretabile. Precum majoritatea corurilor pe care suntem nevoiți să le auzim, cu sau fără salata de rigoare, pentru că sparanghelul ne lipsește. În România nu se cultivă sparanghelul, pentru că ori ai ban, Or – ban n-ai….

Orban, Iohannis, Iliescu, cine o mai fi…. Nu ne mai interesează. Important este să trăim noi. Cu sau fără praz coafat. În pădurea cu sparanghel, aveau ei container „safe”… Așa începe ultimul cântec pentru copiii de grădiniță de toate vârstele, care privesc show-ul morții, la TV.  Dacă tot ne distanțăm social… de orice angajament profesional anterior pandemiei, de ce să n-o facem și în timpul leprei, pentru că drumul spre Germania ne oprește la Guvern. Orban tace. Ei cântă în Aeroport. Ne bucurăm pentru ei că au plecat în aval. Ne doare agricultura țării. Sparanghelul meu și al tău, cititorule. Pe noi doi nu ne întreabă nimeni dacă am murit…

 

 

 

ADVERTISEMENT