Andrei Dicu, despre conflictul CTP – Mergea: Cum iese „Scânteia” la iveală din „democraţi”

Andrei Dicu    Gabriel Esanu   
in Stirea zilei
14/08/2016, 15:28
Andrei Dicu, despre conflictul CTP – Mergea: Cum iese „Scânteia” la iveală din „democraţi”

Florin Mergea şi Horia Tecău sunt campionii morali de la Rio. Dincolo de performanţa unică, finala de la Jocurile Olimpice, băieţii noştri au arătat ce înseamnă să fii român, profesionist şi bucuros de taina pe care o porţi în tine, fără să ceri statui şi fără să te îngrijeşti de antipatia pe care o resimţi faţă de fratele de suferinţă.

Dincolo de medalii şi de orice element adiacent sportului, Mergea şi Tecău au izbutit, fără să vrea, să ne arate cum iese răutatea din oameni şi cum iese comunismul la iveală, din umbrele „democraţilor” de operetă. Încleiaţi în frustrări, unii îmbătrânesc urât, deşi era momentul propice unei întineriri. Spre exemplu, domnul Cristian Tudor Popescu, pe care, de altfel, îl admiram şi mă voi strădui să-l admir, a găsit momentul potrivit unei violenţe bahice, de care, mie unuia, mi-ar fi fost cel puţin ruşine. „Nu pot să dorm, deşi e 4 dimineaţa… Cred că nu sunt singurul. Florin Mergea a fost mai preocupat să-i arate lui Rafa Nadal în văzul lumii întregi ce tenis ştie el, decât să contribuie cu calm şi disciplină la victoria echipei”.

Spaniolilor le tremurau picioarele, iar domnul Nadal arăta de parcă ar fi fost angajatul timorat al lui Gigi Becali, aflat şi dânsul într-o profundă criză de învineţeală. Important e că ai noştri au simţit cum e să ridici o ţară întreagă în stare de alertă, ceea ce niciun jurnalist, un doctor sau vreun fotbalist nu mai e în stare să facă, de cel puţin 20 de ani.
Exprimarea „cu calm şi (cu) disciplină” îmi aminteşte de presa „heirupistă” a anilor ceauşişti, în care lecţiile şi „educaţia” omului nou ne îndreptau moralizator, din greşeală în greşeală, spre victoria finală. Problema aici de faţă e că domnul CTP nu greşeşte, ci aşa a fost dânsul „educat” să simtă. Aşa iese „Scânteia” din oameni, mai ales din ăia „democraţi”, când îi laşi singuri, acasă, ca pe copii, nesupravegheaţi…

Ştirea MOMENTULUI

Chelsea – Arsenal 0-0 live online pe Eurosport. Start de meci!

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.

Închide ×