Florin Halagian a fost, la vremea sa, cel mai tânăr antrenor din istoria fotbalului românesc care a câștigat un titlu de campion național. Se întâmpla în 1972, când s-a încununat, întâia oară, cu laurii victoriei, la cârma lui FC Argeș. A recidivat în 1979, atunci când trupa din Trivale, cu Dobrin în teren, a zdrobit-o pe Dinamo chiar în „Ștefan cel Mare”, cu un 4-3 istoric. Una peste alta, „Hala” a fost, vreme de un deceniu, mentorul „Prințului”. I-au legat multe… Și-au păstrat intactă lumina, în particular și reciproc. Când a aflat de plecarea fostului său coechipier, elev și prieten pe tărâmul îngerilor (26 octombrie 2007), durul Florin Halagian a erupt într-o lavă de emoție. Parcă nu l-am mai auzit niciodată vorbind astfel… „Sufletul mi-a devenit lacrimă. Gicu s-a aflat, se află și se va afla totdeauna în sufletul meu. Cât timp m-am aflat pe banca tehnică de la FC Argeș, Gicu a fost, fără discuție, cel mai bun prieten al meu. Am obținut amândoi, la Pitești, succese fără precedent… Nu am avut momente tensionate, deși se spun multe… Fiecare și-a jucat rolul. Eu, de antrenor, Gicu, de vedetă a echipei. De lider incontestabil. Am ținut mult unul la altul și ne-am respectat reciproc”.
„A bea o bere cu maestrul era un lux”
Știa ce spune „Armeanul”… S-au tocat multe frustrări celebrele ieșiri în decor ale elevului Dobrin, în perioada sa de glorie. Numai că, spre deosebire de ce credeau mulți, Dobrin nu a ales calea comodității, ceea ce ar fi însemnat să practice un evazionism fotbalistic profund detestabil. „Armeanul” s-a dovedit fair-play: „Pe marginea așa-ziselor escapade ale lui Gicu s-a exagerat enorm. De Gicu a tras foarte multă lume, cât timp s-a aflat «pe val».
Pentru omul simplu, mare iubitor și consumator de fenta gen Dobrin, de driblingul gen Dobrin, de pasa gen Dobrin sau de golul gen Dobrin, a consuma o bere, după meci, cu Maestrul, însemna un lux la care ținea ca la lumina ochilor. Suflet mare, generos, lui Gicu îi era tare greu să refuze tocmai pe acel microbist simplu, care-l iubea cu toată inima. Se știe, Gicu făcea câte o escapadă la nu știu cât timp, apoi, vreme de două-trei luni, nu punea picătură de alcool în gură. Din nefericire, n-a putut renuța la fumat. Asta l-a omorât”…