Editoriale

Andrei Dicu, îngrețoșat după „victoria” cu Malta: O turmă de imberbi, cu caracter Contra propriei fantome

08.09.2019 | 22:56
Andrei Dicu ingretosat dupa victoria cu Malta O turma de imberbi  cu caracter Contra propriei fantome

Mi-a fost rar să văd asemenea meciuri de fotbal, în care Desdemona se confundă cu admirația propriei leșinături, iar Iago zace ca mortul în păpușoi, în așteptarea unei trădări inutile. Crucificator nu este felul în care echipa națională de fotbal a României a tratat meciul cu Malta, ci felul în care a știut, de la bun început, să-și trădeze condiția.

Băieții ăștia și-au depus cenușa, în pete galben-roșiatice, pe peisajul gripat de tonuri gri, neam cu neputința lor. Nu am asistat la o victorie, ci la geamătul nenașterii noastre. Am fost martorii unei impotențe… 1-0 cu Malta, la tine acasă!!! Nu ți-e rușine, domnule Contra??? Parcă s-a depus cenușa altui veac, mai infectat de chimie, pe zăpada sufletelor noastre…

Andrei Dicu, îngrețoșat după „victoria” cu Malta: O turmă de imberbi,  cu caracter Contra propriei fantome

George Pușcaș a făcut tot ce trebuia să comită națiunea română. Adică să bată cu 1-0. Atât. La fel de grețos cum o făceau italienii, pe vremuri. Trei puncte, nu? Suntem fericiți. Chiar nu ne e rușine?… Mă uit la televizor și văd un prost imberb, cu freză de școlar, care – repet – se crede „Mister”, dar marile mistere îi mută creierașii din loc și analfabetismul din pix. Ne mulțumim cu un amărât de 1-0 cu Malta. Eu, unul, mă bucur că ne aflăm în clasamentul FIFA un pic mai sus decât Luxemburgul…

Am văzut o echipă națională plină de râie, care a confundat furia cu entuziasmul. O ratare absolută. O poveste despre viață scrisă prost, vulcanic și imberb. Isteria este haina sinucigașilor. Vă jur că, spre final, îmi doream să egaleze maltezii. De fapt, au fost la mai mult decât un pas. S-ar fi făcut dreptate. Pe fundalul ăsta sec, care poartă numele societății noastre, nouă nu ne mai rămâne decât să fim proprii sclavi ai unor conștiențe care nu există.

Să-ți dea Malta gol valabil în minutul 89 și tu să te plângi ca chiorul că arbitrul a văzut… ideal de prost, înseamnă că destinul tău istoric e mai bogat în cretinism decât Miorița, proasta aia care plângea virgină lângă ciobanul încă negăurit.

Pușcaș și înțelepciunea fanatik.ro

„Trebuie să analizez și să iau deciziile corecte la următoarea convocare. Am câștigat doi jucători”, a spus Contra. Nici nu mai citez în plus… Ne facem de râs… Doamnelor și domnilor, realizați cu ce indivizi avem de a face? În această țară, în care criminalii cer frac în pârnaie, în care oamenii civilizați nu au cu ce-și hrăni copiii, un tip incult vorbește despre „analize”, „decizii” și mai grav, „câștiguri”. Păi, ce câștigă domnul Contra? 1-0 amărât cu Malta, când ăia mai aveau puțin și ne stricau palmaresul? 1-0 cu o echipă pe care alții o snopesc cu șase, șapte la zero? Mă mir că domnul Contra nu organizează și un turneu cu celebrele Luxemburg, Andorra și Liechtenstein. Poate fac și ăia golaveraj…

Decizia corectă a acestui învingător de conjunctură ar fi să ne lase. Iubirile perfecte se termină, de multe ori, cu muzica din „Traviata”. „Adio del passato”, o știți voi…

Nu există, pe lumea asta, o echipă de fotbal mai proastă decât Malta. Confrații de la alte gazete au titrat „Victorie neconvingătoare a României”. Ca de obicei, fanatik.ro este site-ul cel mai realist: „Pușcaș ne-a salvat de la dezastru”. Ok, despre ce mai vorbim?

Nedreptatea lui Mitică

Îl iubesc pe Mitică Dragomir dar, cu tot respectul, se sleiește. L-a lăudat pe Ianis, l-a bucurat Chiricheș, dar a dat fără menajamente în Răzvan Marin. Greșit. Și mai grav este că, din toată presa română, nimeni nu i-a luat apărarea acestui copil. Răzvan Marin este un munte de fotbalist. Un munte în creștere. Chiricheș și alții și-au trăit traiul, și-au mâncat mălaiul…. Cu tot respectul, domnule Dragomir, cu ce drept judecați un fotbalist de echipă națională, prin prisma faptului că dumneavoastră ați jucat numai la pluton? Cu toată dragostea pe care v-o port….

„Malta s-a închis, a fost foarte greu”

Filmul idiot nu s-a încheiat. Aud declarația lui George Pușcaș: „Malta s-a închis, a fost foarte greu”. Cineva îmi șoptește:„ Feroe ne bate….”. Omul are dreptate.

Sunt momente în care naționalistului din mine îi este rușine că e român. Chiar și după o victorie.

Când l-am văzut pe maltezul ăla cum ratează, în final de meci, ochii mi s-au chircit, pleoapele mi s-au înroșit și în rama inflamată a înjurăturilor mele apărea, subtil, domnul Contra.

Până și crengile copacului din dreapta tabloului spânzurătorii mele s-au aplecat în fața neputinței acestor imberbi.