Editoriale

Andrei Dicu scrie despre secretul revenirii miraculoase a S1monei Halep: „Să nu renunți niciodată!”

10.02.2021 | 17:52
Andrei Dicu scrie despre secretul revenirii miraculoase a S1monei Halep Sa nu renunti niciodata
ADVERTISEMENT

Chiar dacă părea să cedeze, S1mona Halep a revenit senzațional de la scorul de 2-5, în setul decisiv cu Ajla Tomljanovic, iar steaua ei continuă să strălucească. S1mona (cum îi spunem, în continuare, noi românii) a arătat că mișcarea brațelor sale și mânuirea rachetei țin de restabilirea echilibrului mental. Și restabilirea gândirii, a mentalității, revigorarea voinței și a putinței aparține tot de astral.

Halep a pierdut surprinzător primul set, dar l-a câștigat apoi pe al doilea. A intrat nervoasă în decisiv, s-a lovit cu racheta la cap, a țipat la Darren Cahill… Australianca a speculat momentul și a ajuns să conducă, la un moment dat, cu scorul de 5-2. Totul părea pierdut, dar dacă poetul Nichita cel fără pereche scria „Leoaică tânără iubirea”, S1monei noastre cea nepereche i-a „sărit în față” iubirea de sine. Ca să fii cel mai bun, ca să aspiri la a avea aspirații, e esențial să te iubești mai întâi pe tine, chiar dacă uneori, când simți că o „sfeclești”, te biciuiești. Și e firesc s-o faci.

ADVERTISEMENT

Tot ce ține de Halep ține de pasiune. Steaua ei se află în perpetuă mișcare browniană. Este imprevizibilă și tocmai de aceea este atât de greu de învins, dar, în același timp, dă și impresia unui declin total, când ți-e lumea mai dragă. Apoi renaște când nu te aștepți. E româncă, fraților!!! Dar, pe de altă parte, cineva spunea despre echipele nemțești de fotbal că nu ești sigur că le-ai bătut nici după ce ai ajuns la scara autocarului. Probabil, zicala poate fi adaptată și la S1mona Halep…

S1mona Halep: „Never, ever give up!”. Cum steaua ei norocoasă stă la braț cu mentalul

„Never, ever give up!”, a postat Halep pe o rețea de socializare, după victoria în fața australiencei. În aceste vorbe stă cheia succeselor sale. „Niciodată să nu renunți!”. Este o lecție de viață, nu doar de tenis ori de sport. Indiferent cât de mică este șansa, atât timp cât aceasta există, din gămălie se poate transforma în stea. Paradoxal, e greu să scrii despre S1mo. Pare simplu și, de multe ori, majoritatea semenilor noștri se cred ba experți în sport, ba doctori în psihologie. Dar, dacă privim lucrurile exclusiv omenește, observăm cu ușurință că reinventarea ei stă, mereu, în războiul pe care îl câștigă, cel mai adesea, cu ea însăși.

ADVERTISEMENT

Crizele pe care le traversează într-un singur meci Halep îi oferă ei un anumit tip de spiritualitate, care, în general, nu strică. I se mișcă Îngerul între zbateri! La Australian Open, S1mo nu va avea deloc un traseu ușor, iar partida cu rusoaica Veronika Kudermetova (23 de ani, locul 36 WTA) se anunță dificilă. Dar, în general și în particular, pronosticurile sunt niște uleiuri de proastă calitate, care fac să scrâșnească osia timpului.

Daren Cahill este, probabil, cel mai bun psiholog acreditat să locuiască lângă mintea și în apropierea sufletului jucătoarei. S1mona este conștientă de acest lucru. Nu-l cheamă lângă ea ca pe un „angajat” oarecare, ci pe post de frate mai mare. Uneori, se mai rățoiește la el, dar apoi, „la rece”, când conștientizează greșeala, își cere scuze. Greșelile făcute din suflet, pentru suflet, devin pardonabile, atunci când sunt recunoscute. Eternitatea frustraților este impardonabilă.

ADVERTISEMENT

Magia supraviețuirii în timpul provocărilor arzătoare

„Halep a supraviețuit testului arzător la care a fost supusă de Ajla Tomljanovic”, a titrat site-ul oficial al Australian Open. „Ai arătat ca vechea Simo”, i-a spus Darren, imediat după joc. Ea l-a contrazis. E drept, atât schimbările, cât și magia apar în timp, nu prin „hocus-pocus-preparatus”, cum ar crede unii experți în „auto-depășire”, care iau pomi în brațe, își fac selfie-uri și apoi își dau singuri „like-uri” pe internet. Avem tentația de a ne crede mai buni, mai evoluați decât suntem. Oglinda, bate-o vina! Dar Halep nu face parte din această tagmă. Chiar dacă, inițial, n-a fost de acord cu Darren Cahill, ulterior a priceput cum se joacă game-ul, setul și meciul cu răbdarea. Dovadă stă declarația ei referitoare la scuzele despre care aminteam mai sus.

Vorbeam, însă, despre magie. Acest proces de creație începe printr-o stare de bucurie, dar și de solitudine și de liniște interioară. „Am venit să mă bucur de tenisul pe care îl joc”, a spus, deseori, S1mona. Viziunea creativă a unei persoane apare odată cu răspunsul sincer la întrebările interioare sau (și) la cele induse de cei care îi sunt aproape acesteia, care îi prețuiesc și îi cultivă „binele”. „Grafica” finală a acestui proiect este oferită de o anume sănătate magică și de enumerarea binecuvântărilor vieții. Halep este conștientă de valoarea sa, nu abuzează de așa zisa „modestie” programată, un fals grosolan și, din nefericire, extrem de contemporan. De asemenea, magia ei stă în muncă și în plăcerea de a trăi și de a juca.

ADVERTISEMENT

De ce revenirea Simonei Halep pe locul 1 în ierarhia WTA nu ține de orgolii

Halep, această fată pe care scepticii de serviciu au contestat-o și o contestă, este conștientă, încă de când se trezește din somn, ce înseamnă o dimineață magică. Își transformă fiecare minut al vieții cu recunoștință, prin recunoștință. Așa știe ea să-și transpună dorințele în realitate.

Faptul că atât S1mo, cât și noi, majoritatea compatrioților săi, ne dorim ca ea să revină pe poziția 1 în ierarhia WTA nu ține de orgolii, ci de vibrația recunoștinței. Halep se pricepe să mulțumească și mai știe că harul său, dat de Dumnezeu, este menit să aducă, la rându-i, bucurie tuturor.

Poți să-ți dai cu racheta în cap, dar o situație negativă poate dispărea, ca prin farmec, dacă știi ce atitudine să adopți. Dacă te confrunți cu o situație grea sau cu o energie nocivă, este foarte ușor să transformi totul prin exprimarea recunoștinței. În acest izvor magic sălășluiește steaua browniană a S1monei Halep, care îi ghidează brațele în care ține racheta.

ADVERTISEMENT