Fotbal intern

Andrei Drăghia a semnat cu Rapid! Portarul a revenit în Giuleşti

03.09.2018 | 15:00
Andrei Drăghia s-a transferat la Rapid. Portarul a revenit în Giuleşti

Andrei Drăghia a semnat cu Rapid, clubul la care a început fotbalul. Goalkeeper-ul va evolua la clubul din Giuleşti pentru următoarele trei sezoane.

Giuleştenii vor să promoveze în Liga 2 la finalul acestei stagiuni şi au făcut mai multe transferuri importante în această vară. Ultimul sosit este portarul Andrei Virgil Drăghia, a cărui venire a fost anunţată pe site-ul oficial al clubului.

Portarul Andrei Drăghia a semnat cu Rapid

“Rapid a reușit să dea o lovitură importantă pe piața transferurilor, readucându-l acasă pe Virgil Andrei Drăghia, unul dintre cei mai iubiți portari giuleșteni. În vârstă de 28 de ani, Drăghia a crescut în pepiniera Rapidului, unde a ajuns la 11 ani, debutând pentru echipa mare, în campionat, în 2013, într-un meci cu U Cluj (1-4), de pe teren propriu, și a adunat 56 de meciuri în tricoul alb-vișiniu:

2012/2013 – 3 meciuri / 5 goluri primite (Liga 1)
2013/2014 – 29 meciuri / 25 goluri primite (Liga 2)
2014/2015 – 4 meciuri / 7 goluri primite (Liga 1)
2015/2016 – 20 meciuri / 14 goluri primite (Liga 2)
Primul meci oficial al lui Drăghia a fost chiar în cupele europene, la Varșovia, în 2011, în deplasarea Rapidului, cu Legia (1-3).

După plecarea de la Rapid, Andrei a bifat trei echipe, Concordia Chiajna (2016/17 – 5 meciuri), Juventus București (2017/18 – 24 meciuri) și FC Voluntari (2018/19 – 5 meciuri). Virgil Drăghia a semnat un contract valabil pe trei ani și îl va avea concurent pe postul de portar pe Ștefan Ciuculescu, dar și pe tinerii Andrei Voican și Alex Tătaru”, se arată pe site-ul oficial al Rapidului.

 

Andrei Drăghia s-a transferat la Rapid, iar mutarea a fost anunţată pe site-ul oficial al clubului

 

Rapid i-a transferat în această vară pe Andrei Voican, de la CSA Steaua, Amir Jorza de la UTA Arad, Sergiu Jurj, de la CS U Craiova U 19, Alin Cârstocea, de la SSC Farul, Deivydas Matulevicius şi Rareş Enceanu.

Andrei Drăghia s-a transferat la Rapid în această vară şi îşi doreşte să pună urmărul la revenirea treptat pe prima scenă a fotbalului românesc.

Andrei Drăghia a semnat cu Rapid. Portarul degajează balonul în timpul partidei giuleştenilor cu Universitatea Craiova, din Cupa Ligii, disputată pe 16 iulie 2014.
Andrei Drăghia a semnat cu Rapid. Portarul degajează balonul în timpul partidei giuleştenilor cu Universitatea Craiova

Rapid are un nou patron

Echipa din Giuleşti are un nou conducător, pe Victor Angelescu, iar acesta şi-a dezvăluit planurile în cadrul unei conferinţe de presă: “Daniel Niculae m-a abordat în urmă cu 5-6 luni și mi-a propus să investesc la Rapid. Am refuzat inițial. Am fost la un meci alături de el și de un prieten comun. Era cu 3-4 zile înaintea meciului cu CSA Steaua, de pe Arena Națională. Nu a reușit să mă convingă nici atunci.Am rămas impresionat de ce s-a întâmplat acolo, la derby-ul din Liga a 4-a. Mi-am dat seama că nu există o galerie mai frumoasă în țară și mi-am zis că e un semn. Am fost naiv până atunci.Derby-ul Rapid – CSA Steaua m-a convins! L-am sunat imediat pe Daniel Niculae și am început discuțiile cu Primăria, cu domnul Tudorache. Cred că este un fel de vid de putere în fotbal. Oamenii ezită să intre în fotbal. Se pot face bani aici, dacă te uiți la cluburile din vest, vezi că sunt un model viabil.

Din păcate, Nico nu mai este aici în acest moment. Sper să îl convingem să revină. Are ușa deschisă oricând. Nu pot obliga o persoană să vină dacă nu dorește. Funcția de președinte a fost suspendată pentru moment. Am avut multe discuții cu el. Și eu, și Pancu, toată lumea. Am venit la un club foarte mare. Urmează un sezon foarte greu. Va exista presiune, dar anul viitor trebuie să fim în Liga a 2-a, apoi să promovăm în Liga 1 și să atacăm cupele europene”, a declarat Victor Angelescu.

Citeşte şi: