Sport

Andrei Drăghici, poloistul dinamovist care a murit în bazinul Rapid, interviu emoționant dat la scurt timp după majorat: „Am făcut junioratul la Steaua, visez la echipa națională”. Video

Soarta a fost prea crudă cu tânărul Andrei Drăghici. Poloistul de la Dinamo, care s-a stins din viață la doar 23 de ani, visa să aibă o carieră strălucită în bazin.
26.03.2022 | 15:45
Andrei Draghici poloistul dinamovist care a murit in bazinul Rapid interviu emotionant dat la scurt timp dupa majorat Am facut junioratul la Steaua visez la echipa nationala Video
Andrei Drăghici, poloistul dinamovist care a murit în bazinul Rapid, interviu cutremurător dat la scurt timp după majorat: „Am făcut junioratul la Steaua, visez la echipa națională”. FOTO: Facebook Andrei Drăghici
ADVERTISEMENT

Ziua de 26 martie 2022 va rămâne una de tristă amintire pentru întreg sportul românesc. Andrei Drăghici a murit la numai 23 de ani, după ce inima sa a încetat să bată în timpul unui derby dintre Rapid și Dinamo, din Superliga de polo, disputat la Bazinul Giulești.

Interviu emoționant cu Andrei Drăghici, una dintre speranțele poloului românesc. Sportivul a murit la doar 23 de ani

Drăghici îmbrăca tricoul lui Dinamo în momentul tragicului eveniment, după ce, în cariera sa a mai evoluat la echipe precum CS Crișul Oradea, Corona Sportul Studențesc și Steaua București.

ADVERTISEMENT

În 2018, la scurt timp după ce abia împlinise 18 ani, Andrei vorbea într-un interviu despre polo, marea lui pasiune, și ce anume vrea să realizeze în acest sport. Fost internațional de juniori la U17 și U19, tânărul visa să debuteze la prima reprezentativă.

„Am început să joc polo de la vârsta de nouă ani, la CS Crișul Oradea. Prima dată, părinții m-au trimis la bazin ca să învăț să înot. După care a început să îmi placă și a devenit în scurt timp pasiunea mea.

ADVERTISEMENT

Eu jucam la Crișul Oradea, la seniori, a doua echipă a celor de la Crișul Oradea și acum aproximativ 1-2 ani, domnul Aurel Georgescu, după un Campionat European cu naționala U19, m-a sunat și mi-a propus să vin aici și să mă mut de tot.

Joc pe posturile de inter și extremă dreapta. Am terminat junioratul anul trecut la Steaua București și de anul acesta sunt senior la Corona Sportul Studențesc.

ADVERTISEMENT

Cu echipa națională am cochetat doar la juniori, la U19 și U17, în rest, la seniori nu am fost selecționat”, declara Andrei Drăghici, în aprilie 2018, pentru CV Media.

Andrei Drăghici se trăgea dintr-o familie de sportivi

Vestea morții lui Andrei Drăghici a fost cu atât mai șocantă cu cât nimeni nu știa că poloistul ar fi avut probleme de sănătate. Mai mult, băiatul provenea dintr-o familie de sportivi.

ADVERTISEMENT

Tatăl lui Andrei, Cristian Drăghici, a fost fotbalist la FC Bihor în anii ’80.

Andrei Drăghici nu doar că era poloist la CS Dinamo, ci și un susținător înfocat al echipei de fotbal Dinamo București. Tânărul era mai mereu prezent în Peluza „Cătălin Hîldan” la meciurile formației antrenate în prezent de Dușan Uhrin.

  • 23 de ani avea Andrei Drăghici în momentul în care a decedat
ADVERTISEMENT