Life

Andrei Duban, amintiri inedite din perioada comunistă. Ce cadouri a primit de la Elena Ceaușescu

Andrei Dubai și-a deschis sufletul și a vorbit despre perioada comunistă, dar și ce amintiri are de atunci. Artistul a dezvăluit ce cadouri a avut din partea Elenei Ceaușescu.
28.07.2021 | 11:28
Andrei Duban amintiri inedite din perioada comunista Ce cadouri a primit de la Elena Ceausescu
Andrei Duban, amintiri inedite din perioada comunistă. Ce cadouri a primit de la Elena Ceaușescu. Sursa foto: Instagram.com
ADVERTISEMENT

Actorul a scos la iveală o întâmplare care l-a marcat în vremea comunismului, când a fost scos cu forța din școală pentru a se prezenta în fața Elenei Ceaușescu, soția fostului președinte Nicolae Ceaușescu.

Vedeta nu are cuvinte de laudă la adresa primei doamne de dinainte de Revoluție, în ciuda faptului că a primit câteva daruri din partea ei. Andrei Duban a primit două cadouri de la Elena Ceaușescu.

ADVERTISEMENT

Andrei Duban, povestiri despre soția lui Nicolae Ceaușescu. Ce i-a dat Elena Ceaușescu

„A fost o chestie contradictorie. Ea (n.r. Elena Ceaușescu) mi se părea o scorpie când tăcea, mi se părea o femeie rea, după care mi-am luat așa o lecție, după unul dintre spectacole, au trimis mașina după mine la școală.

Am fost scos din clasă, nu apucasem să le spun părinților și m-au dus la Comitetul Central. Am intrat în biroul președintei Organizației de Pionieri.

ADVERTISEMENT

M-a felicitat și mi-a spus că are un cadou pentru mine de la tovarășa Elena.Eu, în momentul ăla, am zis că e la mișto (…).

Două cadouri mi-a făcut de-a lungul timpului. Când eram mai mic, o mașinuță de curse, de Formula 1, care la spate avea o rotiță și o brichetă, dar am aflat mai târziu asta.

ADVERTISEMENT

Când mergeau roțile din spate, ieșea mici scântei, ca la brichetă (…) Mă invidiau toți când au văzut ce aveam, dar le-am dat-o tuturor să se joace”, a povestit Andrei Duban, în cadrul unui podcast de pe Youtube.

Acesta nu a fost primul cadou pe care actorul l-a primit de la soția fostului președinte Nicolae Ceaușescu. Vedeta a mărturisit că a avut ocazia să capete și un stilou cu peniță de aur, dar din păcate avea să-i fie furat la Revoluția din decembrie 1989.

ADVERTISEMENT

„Mai târziu, eram deja la liceu și am primit cadou un stilou cu peniță de aur cu care ei semnau decretele prezidențiale. Nu-l mai am, mi l-au furat la Revoluție. Nu am vorbit cu tovarășa niciodată”, a mai spus Andrei Duban.

Andrei Duban, pe scena teatrului încă de mic. A debutat la 11 ani

Andrei Duban a ținut să sublinieze faptul că nu a vorbit niciodată cu Elena Ceaușescu. Cel poreclit „pionierul lui Ceaușescu” s-a bucurat de atenție încă de mic, dovadă că a debutat ca actor în 1983, în pelicula „Acțiunea Zuzuc”.

Doi ani mai târziu juca în „Declarație de dragoste”(1985), unde a jucat rolul lui Gabriel, fratele mai mic al Ioanei, personaj interpretat de actrița Teodora Mareș. Ulterior, artistul a apărut în diferite scenete comice la Televiziunea Română.

ADVERTISEMENT
Tags: