News

Andrei este militarul găsit împușcat în cap într-o unitate din Focșani. Tânărul avea 22 de ani

Tânărul găsit mort, sâmbătă seara, la o UM 01471 Focșani, se numea Andrei Dănilă, era din Botoșani și avea doar 22 ani.
02.10.2022 | 11:07
Andrei este militarul gasit impuscat in cap intro unitate din Focsani Tanarul avea 22 de ani
Andrei, militarul din Botoșani care a fost găsit fără suflare în acest weekend / Foto: Facebook Andrei Dănilă
ADVERTISEMENT

Din primele informații, anchetatorii iau în calcul varianta sinuciderii cu arma din dotare, ținând cont că bărbatul nu se afla în timpul serviciului, în momentul în care s-a produs tragedia.

Anchetatorii cred că tânărul militar s-a sinucis

”Militarul nu se afla în serviciul de zi pe unitate, iar din primele date a rezultat faptul că decesul a survenit în urma unei sinucideri.

ADVERTISEMENT

Evenimentul este cercetat de către Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Iași, iar la nivelul unității a fost numită o comisie, condusă de șeful de stat major pentru cercetarea administrativă a împrejurărilor producerii evenimentului”, se arată într-un comunicat transmis prin intermediul rețelelor de socializare de unitatea militară la care a activat Andrei.

Din primele date de la fața locului rezultă că tânărul a decedat ca urmare a unei răni prin împușcare, cu armamentul din dotare. Colegii au apelat numărul de urgență 112, însă medicii nu au mai putut face nimic pentru a-l salva.

ADVERTISEMENT

Ultimul test psihologic, efectuat în 2020

Andrei era necăsătorit și lucra în MAPN din iulie 2020. Ultima testare psihologică datat din august 2020 și ar fi trebuit revizuită după trei luni. În urma testării, el a fost declarat apt din punct de vedere psihologic.

Tânărul militar nu a participat la misiuni în teatrele de operații, potrivit comunicatului Brigăzii 8 Rachete Operativ Tactice „Alexandru Ioan Cuza” Focșani.

ADVERTISEMENT

Andrei s-a pregătit toată viața pentru cariera militară

Potrivit informațiilor de pe pagina personală de Facebook. Andrei Dănilă locuia în comuna Vorona, județul Botoșani. El a absolvit Liceul Tehnologic ”Ștefan cel Mare și Sfânt” Vorona, Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri ”Basarab I” la specializarea ”Comunicații, Tehnologia Informației și Apărare Cibernetică”.

Apropiații nu-și pot explica ce ar fi putut determina un astfel de gest extrem din partea tânărului, aceștia fiind tentați să creadă că a fost, mai degrabă, vorba de un accident nefericit, produs în timp ce băiatul își întreținea armamentul din dotare.

ADVERTISEMENT
Tags: