Fotbal intern

Andrei Istrate, doping moral de la Mihai Pintilii. „Bravo, puștiule! Ai făcut treabă bună! Nu e vina ta!” Exclusiv

28.09.2020 | 15:01
Andrei Istrate doping moral de la Mihai Pintilii Bravo pustiule Ai facut treaba buna Nu e vina ta Exclusiv
Nikolaos Baxevanos si Andrei Gabriel Istrate in meciul de fotbal dintre ACSM Politehnica Iasi si FCSB, contand pentru Liga 1 Casa Pariurilor, desfasurat fara spectatori pe Stadionul Emil Alexandrescu din Iasi, duminica 27 septembrie 2020. © FOTO:Dragos Pascaneanu/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Andrei Istrate, 18 ani împliniți pe 15 martie, a marcat primul său gol pentru FCSB în deplasarea de la Iași, deschizând scorul în minutul 6. Chiar dacă a avut o prestație bună, el a fost înlocuit în minutul 28 cu Sergiu Buș.

FANATIK a aflat că „lovitura” primită de Istrate a fost atenuată de secundul Mihai Pintilii, care a avut o discuție cu puștiul, lăudându-l pentru cum a jucat și încurajându-l pentru ce urmează.

ADVERTISEMENT

Andrei Istrate, puștiul care a marcat pentru FCSB în minutul 6 la Iași și scos în minutul 28, încurajat de Mihai Pintilii. „Ai făcut treabă bună!”

FCSB a început ca din tun partida de la Iași, deși a abordat-o tot fără titularii obișnuiți, așa cum s-a întâmplat și cu câteva zile în urmă, la întâlnirea de Europa League cu Slovan Liberec.

Așa cum a anticipat FANATIK, puștiul Andrei Istrate a început ca titular în centrul atacului, reușind să deschidă scorul încă din minutul 6. Plasat excelent la centrarea lui Panțîru, Istrate a profitat și de indecizia lui Axente și a marcat cu o lovitură de cap. Dar meciul a basculat rapid în partea cealaltă, Iașul, cu Andrei Cristea la pupitru, făcând 3-1 până în minutul 22.

ADVERTISEMENT

Iar FCSB a dat statisticile peste cap cu cele 4 schimbări din minutul 28, una dintre ele fiind Sergiu Buș în locul lui Istrate. Puștiul a părut dezamăgit de mutare, mai ales că marcase și jucase bune. Dar a avut grijă secundul Mihai Pintilii să-l ia deoparte și să-i ridice moralul.

Pintilii l-a felicitat pe Istrate pentru evoluție și i-a transmis că are mare încredere în el. „Bravo, puștiule! Ai făcut treabă bună! Nu e vina ta, dar rezultatul ne obligă să băgăm titularii”, ar fi fost cuvintele care l-au consolat pe Istrate.

ADVERTISEMENT

Mihai Stoica a declarat tranșant că schimbările din minutul 28 de la Iași – FCSB au legătură directă cu patronul Gigi Becali

Camerele TV l-au surprins în tribuna de la Iași pe managerul sportiv Mihai Stoica vorbind la telefon înainte ca FCSB să facă acele patru schimbări din minutul 28. Au intrat Florin Tănase, Buș, Olaru și Miron, au ieșit Șut, Istrate, Adi Petre și Cană.

S-a făcut imediat legătura cu faptul că modificările îi aparțin patronului Gigi Becali, aflat acasă, în Pipera. Meme Stoica a avut o poziție tranșantă vizavi de subiect într-o declarație acordată după partidă.

ADVERTISEMENT

„Nu există niciun reproș, ne susținem cu toții. Se întâmplă și astfel de eșecuri. Nici măcar patronul nu a fost dezamăgit, toată lumea înțelege că este o situație specială. Gigi nu mai dorește să apară în spațiul public, este calea pe care a ales-o. Și de aceea voi fi eu mai activ. Chiar dacă voi fi jignit, nu voi mai răspunde cu jigniri. Deciziile se iau consultând patronul. La noi nu există autonomie pentru antrenori așa cum există în Premier League. Că Gigi se implică, știm cu toții, de ce trebuie să facem un caz din asta?” – Mihai Stoica la ProX

Andrei Istrate a ajuns la FCSB în februarie 2020, alături de alți 5 colegi de la Ardealul Cluj, și a debutat în iulie în deplasarea de la Mediaș

Andrei Istrate a ajuns la Academia celor de la FCSB la începutul acestui an, de la Școala de fotbal Ardealul Cluj, alături de alți cinci colegi. Aceștia sunt Cristian Tand (fundaș central), Denis Szep, Rareș Trif, Lucian Moldovan (mijlocași) și Cătălin Vaida (atacant).

Gigi Becali a plătit 100.000 de euro pentru toți cei 6, dar clujenii și-au mai păstrat 20 de procente la transferul ulterior al fiecăruia. Dintre aceștia, doar Istrate a debutat deja pentru prima echipă a celor de la FCSB, în timp ce Tand și Vaida au rămas doar rezerve.

Andrei Istrate este deja la a treia partidă pentru echipa mare, el debutând campionatul precedent în deplasarea de la Mediaș, 1-0 cu Gaz Metan. Se întâmpla pe 25 iulie 2020, Istrate intrând la pauză în locul lui Adrian Petre. Apoi Istrate a fost integralist în FCSB – CFR Cluj 0-2, când „roș-albaștrii” au jucat cu rezervele, iar acum la Iași, marcând în minutul 6 și fiind schimbat în minutul 28.

  • 5 goluri a încasat defensiva roș-albastră la Iași, lucru care nu i s-a mai întâmplat din 19 mai 2013, 2-5 pe Ghencea cu Viitorul
  • 50.000 de euro este cota actuală a lui Andrei Istrate, atacantul născut la Hațeg și lansat de Ardealul Cluj

  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – Dinamo: 1,80 este cota pentru „ambele marchează”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT