Fotbal intern

Cămătaru, atac dur la Ivan: “E un nimeni. Nu a demonstrat nimic”

UPDATE. Rodion Cămătaru, unul dintre cei mai mari atacanţi din istoria Universităţii Craiova a mărturisit pentru FANATIK.RO că antrenorul italian Devis Mangia trebuie să ia, după ieşirea...
15.07.2017 | 15:42
Camataru atac dur la Ivan E un nimeni Nu a demonstrat nimic

UPDATE. Rodion Cămătaru, unul dintre cei mai mari atacanţi din istoria Universităţii Craiova a mărturisit pentru FANATIK.RO că antrenorul italian Devis Mangia trebuie să ia, după ieşirea nervoasă a lui Ivan, de urgenţă măsuri cu internaţionalul oltenilor.

Încep să cam îmi schimb părerea despre Andrei Ivan. Eu cred că acest băiat are unele probleme şi consider că i s-a urcat la cap tot ce s-a scris despre el. Ba la Barcelona, ba la PSV, ba pe la Standard el tot a fost plimbat de presă. Însă nu e normal să ai asemenea ieşiri la vârsta pe care el o are, iar dacă Mangia este un antrenor cu personalitate atunci trebuie să ia de urgenţă unele decizii faţă de el. Dacă tu te superi pe antrenorul tau, atunci discută cu el frumos în vestiar, nu fă talente în văzul lumii.

Dar cred că Ivan nici nu îşi dă seama la ce echipă joacă, deoarce dacă şi-ar da seama, atunci nu ar avea asemenea iesiri. El este încă un nimeni şi nu a demonstrat nimic pînă acum pentru Craiova. Dacă la 20 şi ceva de ani faci aşa, atunci pe la 25-28 ce mai faci? Eu niciodată nu am făcut aşa ceva deoarece eu, dacă eram schimbat eram că mă accidentam, nu că jucam mai slab. Iar eu am avut presiune foarte mare. Eu nu a trebuit să îi înlocuiesc pe Ivan sau Roman. Eu a trebuit să îl înlocuiesc pe Nelu Oblemenco”, a încheiat Cămătaru.

––––––––

CS Universitatea Craiova s-a impus cu 2-0 în prima etapă din Liga 1 împotriva lui CSM Poli Iaşi. Andrei Ivan a ratat câteva ocazii foarte bune şi a fost schimbat de Mangia cu Mihai Roman. Atacantului nu i-a căzut pe plac schimbarea din minutul 69, mergând direct la vestiare, refuzând să rămână pe bancă până la final. 

După meci, mai mulţi oameni de fotbal au comentat gestul lui Andrei Ivan, iar părere unanimă a fost că atacantul Craiovei trebuie să fie puţin mai modest şi mai puţin încrâncenat.

La finalul meciului, Devis Mangia a declarat că nu este supărat pe Ivan, despre care consideră că a făcut un meci foarte bun, dar a avut ghinion în faţa porţii: “Nu sunt supărat pe Ivan, a făcut un meci foarte bun”.

Fostul atacant al Universităţii Craiova, Gică Craioveanu a declarat că s-a confruntat şi el cu aceste probleme la începuturile carierei: ”Ce a făcut Ivan nu e un gest chiar OK, o să vorbesc cu el. Dar până la urmă trebuie să înţelegi şi astfel de reacţii, şi eu m-am supărat pe antrenori. Dar, dacă tot e să se supere, aş vrea să o facă la vestiar.”

“Andrei Ivan trebuie să îşi schimbe comportamentul” 

Foştii atacanţi, Daniel Pancu şi Vasile Miriuţă au criticat gestul lui Ivan, fostul antrenorului al CFR-ului spunând că în străinătate nu i se vor permite astfel de gesturi.

“Vreau să spun ceva despre Ivan, care este unul dintre cei mai promiţători jucători români. Problema lui am avut-o şi eu la începutul carierei, încercam să marchez doar goluri spectaculoase, iar apoi zburau ghete prin vestiar dinspre nea Mircea. El trebuie să înţeleagă, cum am înţeles şi eu târziu, că cel mai frumos gol e acela în care se scutură plasa. Trebuie să marcheze simplu, cu latul. Când va începe să facă asta, va marca multe goluri, sunt convins. Mai ales că va prinde tot mai multă încredere, iar asta e esenţial. Oricum, ca atacant, decât să ieşi de pe teren cu zâmbetul pe buze, mai bine ieşi nervos”, a spus Pancu.

”Trebuie să-şi schimbe comportamentul Ivan, pentru că, dacă faci aşa ceva afară, ieşi şi nu te mai întorci înapoi”, a spus Miriuţă.

”Ivan e un jucător excelent, dar trebuie să fie mai modest ca să reuşească”, Dinu Gheorghe

1,8 milioane de euro este cota de piaţă a lui Andrei Ivan