Sport

Andrei Ivan, pe urmele lui Gică Craioveanu. Din 1995 nu mai reușise un jucător al Universității Craiova să marcheze de patru ori într-un meci

Andrei Ivan a egalat recordul lui Gică Craioveanu și este primul jucător al Universității Craiova care reușește să marcheze patru goluri într-un meci după 26 ani.
31.10.2021 | 16:42
Andrei Ivan pe urmele lui Gica Craioveanu Din 1995 nu mai reusise un jucator al Universitatii Craiova sa marcheze de patru ori intrun meci
Andrei Ivan, pe urmele lui Gică Craioveanu. Record incredibil stabilit la Universitatea Craiova. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Atacantul Universității Craiova a făcut o partidă memorabilă cu CS Mioveni și a reușit să marcheze patru goluri, performanță pe care o reușise ultima oară marele Gică Craioveanu în urmă cu 26 ani.

Andrei Ivan a ajuns și în atenția lui Galatasaray, fiind pe placul lui Fatih Terim, mai ales după ce a jucat și în națională cu Germania și Armenia.

ADVERTISEMENT

Andrei Ivan, primul fotbalist al Universității Craiova care marchează patru goluri într-un meci după 26 ani

Gică Craioveanu a fost ultimul jucător al Universității Craiova care a marcat patru goluri într-o singură partidă, performanță repetată de Andrei Ivan la 26 ani distanță.

„Grande” Craioveanu reușea să marcheze nu mai puțin de cinci goluri în sezonul 1994-1995. Universitatea Craiova câștiga cu 10-3 în fața celor de la UTA pe data de 14 iunie în etapa a 33-a din Liga 1.

ADVERTISEMENT

Craioveanu a fost în acel sezon golgheterul campionatului cu 27 de goluri, opt dintre ele fiind reușite în ultimele două etape cu UTA și Electroputere. După ce a marcat cinci goluri cu UTA, Craioveanu a mai marcat de trei ori și cu Electroputere.

Gică Craioveanu l-a lăudat tot timpul pe Andrei Ivan: „E asemănător în multe lucruri cu mine”

Gică Craioveanu a apreciat întotdeauna calitățile lui Andrei Ivan și declara în 2016 că Espanyol Barcelona a fost aproape să îl transfere: „El este jucător de spațiu, să alerge, deci e mai mult pe stilul lui Real (n.r. – râde)… să joace cu Cristiano. Sau pe stilul lui Atletico, o echipă care joacă și profită de spații”.

ADVERTISEMENT

Din punctul său de vedere, Ivan este un jucător care se apropie foarte mult ca stil de ceea ce juca el în vremurile bune: „Andrei Ivan e asemănător în multe lucruri cu mine, îi place mai mult să vină din spate, cu faţa la joc, nu e jucător care să stea cu spatele la poartă, nu e un jucător static”.

De altfel, Craioveanu a crezut tot timpul că Andrei Ivan va reuși să prindă un transfer la o echipă importantă din străinătate și a dezvăluit care este singurul său defect:

ADVERTISEMENT

„Ivan este un jucător extraordinar. Sunt convins că va ajunge la o echipă mare pentru că are viteză, dă bine la poartă. Singurul defect al lui este că nu e combinativ, dar asta se învață”. – Gică Craioveanu

Andrei Ivan i-a dedicat un gol lui Gică Craioveanu: „Pentru Grande”

În 2017, Andrei Ivan marca la Severin împotriva lui Dinamo și punea capăt unui perioade de secetă de două luni, timp în care nu a reușit să marcheze.

Andrei Ivan, îi dedică golul marcat cu Dinamo lui Gică Craioveanu
Andrei Ivan, îi dedică golul marcat cu Dinamo lui Gică Craioveanu.

„Am spart și gheața, i-am dedicat golul lui Gică Craioveanu”, declara Ivan la finalul meciului la care a fost prezent în tribune și fostul mare atacant al Universității Craiova.

Andrei Ivan este golgheterul Universității Craiova în acest sezon cu opt goluri în nouă partide. Atacantul a lipsit timp de cinci etape din cauza unei accidentări și este evaluat conform transfermarkt la un milion de euro. Ivan a revenit la națională după doi ani în amicalul cu Georgia, când a oferit și o pasă de gol.

Olteanul s-a apropiat la doar o singură reușită de cel mai bun marcator în acest sezon din Casa Pariurilor Liga 1, jucătorul lui Farul Constanța, Jefte Betancor (nouă goluri). Astfel, Ivan are o medie de un gol marcat la 83 de minute în Liga 1.

  • 8 goluri a reușit Andrei Ivan în 9 meciuri pentru Universitatea Craiova
  • 26 ani au trecut de când un jucător al Craiovei a marcat 4 goluri într-un meci
  • 1.000.000 de euro e cota atacantului Universității Craiova
  • 1 gol la 83 de minute are Andrei Ivan în Liga 1

  • (P) Cota BETANO pentru Farul Constanța – Universitatea Craiova: 2,35 este cota pentru „2 solist”. Vezi aici toate cotele! 

ADVERTISEMENT
Tags: