Fotbal intern

Andrei Ivan, resetat complet de Marinos Ouzounidis. Care e secretul formei atacantului Craiovei. Exclusiv

13.03.2021 | 20:18
Andrei Ivan resetat complet de Marinos Ouzounidis Care e secretul formei atacantului Craiovei Exclusiv
ADVERTISEMENT

Andrei Ivan a fost resetat complet de antrenorul Marinos Ouzounidis. Folosit pe poziția de vârf, atacantul dă randament, iar faptul că tehnicianul grec a avut multe discuții individuale cu jucătorul l-a ajutat pe Ivan. Ouzounidis i-a încercat pe toți atacanții Craiovei la antrenament în acest sistem pe care l-a impus de când a venit, însă fotbalistul originar din Moreni a fost cel care a impresionat. 

Așa cum FANATIK a anunțat, Ivan ar putea fi chiar selecționat de Mirel Rădoi pentru meciurile echipei naționale din startul preliminariilor pentru Cupa Mondială din 2022. 

ADVERTISEMENT

În ultimul joc al Universității Craiova, atacantul Craiovei a înscris un gol în victoria de pe terenul echipei Gaz Metan Mediaș și a oferit și o pasă decisivă pentru Alexandru Cicâldău.

Andrei Ivan, resetare completă de când a venit Marinos Ouzounidis. Secretul formei atacantului Craiovei este discuția avută cu tehnicianul grec

Jucătorii încearcă să se plieze pe stilul lui Marinos Ouzounidis, antrenorul sosit în urmă cu o lună. Unul dintre fotbaliștii Craiovei care arată o altă față de când grecul conduce banca tehnică este Andrei Ivan, folosit, culmea, pe poziție pe care recunoștea chiar el că nu îi este pe plac, cea de vârf, într-un sistem cu un singur atacant.

ADVERTISEMENT

În primele antrenamente în care a încercat noul sistem de joc, Ouzounidis i-a folosit pe Ivan Mamut și Alexandru Tudorie în față, însă cel mai bun randament l-a dat Andrei Ivan. Grecul s-a interesat și i-a întrebat pe colegii români din staff-ul tehnic dacă acesta a mai jucat vârf. Odată ce a aflat că Ivan nu se simțea foarte bine acolo, Ouzounidis a avut mai multe runde de discuții individuale cu jucătorul și a încercat să îi explice că poate fi foarte util echipei în postura de atacant de careu. „Am foarte mare încredere în tine și știu că poți să joci aici,” i-a transmis „principalul” lui Andrei Ivan.

  • 5 goluri are Andrei Ivan în acest sezon al Ligii 1
  • 650.000 de euro este cota de piață a atacantului de 24 de ani
ADVERTISEMENT

Motivat de cele spuse de Ouzounidis, atacantul a tras tare la fiecare antrenament și a arătat că este cea mai bună soluție. Acum, Ivan îi ține pe banca de rezerve pe Mamut și Tudorie, fotbaliști care sunt de profilul unui vârf autentic, însă care nu au rupt „gura târgului” la Craiova.

Același lucru l-a făcut și cu Ștefan Baiaram. Pauza prilejuită de meciurile echipei naționale îl poate ajuta pe Marinos Ouzounidis

Un alt fotbalist l-a care Marinos Ouzounidis ține foarte mult este Ștefan Baiaram. Tânărul de doar 18 ani nu prea mai prindea echipa în mandatului lui Corneliu Papură, însă s-a regăsit mereu în primul 11 al lui Ouzounidis. Aceeași rețetă aplicată la Ivan a mers și la Baiaram, în ideea în care antrenorul a discutat mai mult cu el.

ADVERTISEMENT

Într-un interviu acordat în exclusivitate pentru FANATIK, Ștefan Baiaram a dezvăluit faptul că Marinos Ouzounidis îi dă încredere și îl ajută foarte mult. „Perla” oltenilor a reușit și primul gol în Liga 1 și a adus victoria în partida cu FC Botoșani.

În curând, campionatul se va întrerupe pentru meciurile echipei naționale, iar acest lucru îl poarte ajuta foarte mult pe antrenorul poreclit „Nea Marin” de suporterii Științei, întrucât va avea mai mult timp la dispoziție pentru a-și impune stilul de joc bazat pe posesie. „Contează rezultatul până la urmă, chiar dacă nu marcăm multe goluri. Încă nu jucăm cum își dorește Mister, vrea mai multă posesie, vrea să schimbăm direcţia mai des. Dar vine pauza de la națională și vom pune la punct multe aspecte. Ne gândim la locurile 1 și 2, dar mai sunt multe partide și din sezonul regulat și din playoff,” a spus Nicușor Bancu, căpitanul Universității Craiova, după victoria cu Gaz Metan Mediaș.


  • (P) Cota BETANO pentru U Craiova – UTA: 1,72 este cota pentru „sub 2,5 goluri”. Vezi aici toate cotele

ADVERTISEMENT