Fotbal international

Andrei Ivan s-a pus pe învățat „deutsch”. Cum a fost surprins atacantul lui Rapid Viena

29.08.2018 | 09:06
Andrei Ivan sa pus pe invatat deutsch Cum a fost surprins atacantul lui Rapid Viena

Andrei Ivan s-a adaptat excelent la Rapid Viena, după un sezon ratat la FK Krasnodar. Atacantul român de 21 de ani a devenit un om important în lotul adversarilor FCSB din playoff-ul Europa League și a reușit deja 3 goluri pentru austrieci.

Ivan face eforturi pentru a se adapta la echipa austriacă, după cum a promis la sfârșitul meciului cu FCSB: “Sunt fericit că am învins în această seară, sperăm să facem un rezultat bun și să ne calificăm. Am jucat de la egal la gal, portarul nostru a fost în mare formă azi și a apărat tot. Am avut și noi ocaziile noastre, în prima repriză trebuia să fie 3-1. Am vorbit mai multe cu antrenorul, i-am spus toată echipa și i-am spus că joacă foarte mult pe centrări. I-am zis că joacă Mihai Roman titular și am avut dreptate. Așa mi-a zis antrenorul să stau cu numărul 4, Bălașa și asta trebuia să fac. Contează să câștige echipa, aș fi fericit să dau gol, dar să ne calificăm. Sperăm și la Bucuresti să fim suținuți de fani. Eu am crezut că va câștiga CFR, sper să se califice. Ar fi o premieră pentru mine să joc în grupele Europa League. Am vorbit cu coach. I-am zis cum o să joace FCSB, cu centrări din partea stângă, aşa a venit şi golul: centrare Stan, gol Gnohere. Contează că after… după i-am blocat. Am învăţat puţin limba, fac ore de deutsch. Spre să învăţ cât mai repede”, a declarat Andrei Ivan, la sfârșitul partidei tur din playoff-ul Europa League.

Andrei Ivan învață „deutsch”

Astfel, Andrei Ivan se ține de promisiune și chiar s-a apucat să învețe limba germană. Cel puțin așa indică rețelele de socializare ale clubului austriac, în care Ivan se află la cursuri de limbi străine, alături de croatul Matteo Barac și atacantul Andrija Pavlovic.

View this post on Instagram

German Lesson – Deutschkurs! #skrapid #scr2018

A post shared by SK Rapid Wien (@skrapid1899) on

Ivan a evoluat în înfrângerea FCSB-ului din prima manşă a play-off-ului Europa League, scor 3-1, pentru Rapid Viena, echipa la care joacă sub formă de împrumut. Chiar dacă e considerat o piesă importantă de către austrieci, prestația fostei „perle” a Craiovei nu l-a impresionat pe Mitică Dragomir. “S-a născut talent, dar mă tem că va muri speranţă. Are calităţi, dar stagnează de doi ani de zile. Convingerea mea e că a fost împins, a fost vândut pe bani mulţi. Ciorbele reîncălzite sunt bune dacă sunt piperate. Altfel, nu! Trebuia să joace la o echipă mai mică doi ani şi, apoi, spărgea tot”, a declarat Dragomir pentru  ProSport.

De altfel,  jucătorul lui Rapid Viena a avut posibilitatea să revină în Liga 1 Betano la doar un an de la plecare şi povesteşte de ce nu a jucat din nou la Universitatea Craiova: “Am vrut să joc aici pentru Rapid Viena. Mi-au propus asta şi chiar nu m-am gândit să plec la altă echipă. Am mai avut ofertă din România. Nu am vrut să mă întorc în România şi am ajuns la Rapid Viena. Era Craiova, voiam să mă întorc, să joc pentru echipa mea de suflet, pentru Craiova, dar aşa a fost să fie, să vin la Rapid Viena”.

Manșa retur din playoff-ul Europa League dintre FCSB și Rapid Viena se va juca joi, 30 august, de la ora 21:30. Partida va fi transmisă și de www.fanatik.ro.

Tags: