Sport

Andrei Ivan surprinde înainte de Anglia – România: „Aș putea să joc în Premier League!”

Andrei Ivan a declarat înainte de meciul cu Anglia că ar putea să facă față în Premier League
05.06.2021 | 22:12
Andrei Ivan surprinde inainte de Anglia  Romania As putea sa joc in Premier League
ADVERTISEMENT

Andrei Ivan a fost golgherul echipei lui Marinos Ouzounidis în lipsa lui Elvir Koljic în acest sezon din Casa Pariurilor Liga 1, în care a înscris opt goluri, oferind și trei pase decisive.

Atacantul Universității Craiova e evaluat la un milion de euro pe Transfermarkt și a reușit primul gol la națională în amicalul cu Georgia, de la Ploiești, pentru care a bifat opt meciuri.

ADVERTISEMENT

Andrei Ivan, mai mult decât încrezător în calitățile sale: „Îmi propun să marchez!”

Andrei Ivan e extrem de optimist înainte de meciul cu Anglia, împotriva căreia nu am mai pierdut de 51 de ani, România fiind una dintre cele cinci reprezentative care are palmares pozitiv cu englezii, ceea îl încurajează și mai mult pe oltean: „Va fi un meci foarte greu. La EURO (n.r. U21) am câştigat şi vom vedea mâine ce o să fie. Nu suntem blocaţi psihic. Ne simţim bine, am lucrat foarte mult la antrenamente şi o să facem un meci mare mâine”, a șocat fostul jucător al lui Kuban Krasnodar.

Atacantul e nemilos cu defensiva lui Gareth Southgate, care se va reîntâlni la Middlesbrough cu Mirel Rădoi și e convins că își va folosi principala sa calitate pentru a marca în poarta Angliei: „O să dau totul şi o să ieşim câştigători mâine. Îmi propun să marchez. În viteză, calitatea mea”, a mai spus tricolorul.

ADVERTISEMENT

La conferința de presă premergătoare partidei, Ivan a vorbit și despre posibilitatea de a juca în Premier League: „Sincer să fiu, aş putea să joc în Premier League şi Championship, dar va fi foarte greu. Nu urmăresc presa din România, o să vedem ce va fi. Ştiu bine ce trebuie să fac. Trebuie să ieşim bine”, a continuat elevul lui Rădoi discursul extrem de optimist.

Andrei Ivan e mulțumit de jocul României cu Georgia: „Am jucat foarte frumos!”

Andrei Ivan nu a fost afectat de faptul că România a pierdut primul din istorie în fața Georgiei, ceea ce mulți suporteri și oameni de fotbal consideră o rușine istorică pentru România. Ba, mai mult, Ivan e încântat de prestația naționalei împotriva gruzinilor, singura nemulțumire fiind rezultatul de 1 la 2: „Sunt foarte supărat că n-am câştigat, sper să facem un meci foarte bun cu Anglia şi să câştigăm. Nu poţi să zici că Georgia e o echipă slabă, chiar au jucători foarte buni”.

ADVERTISEMENT

Și olteanul nu s-a oprit aici. A continuat în același registru la flash-interviurile de după meci: „Nu vreau să comentez despre ce s-a întâmplat în trecut. Nu am fost la selecţia trecută. Am jucat foarte frumos azi, sper să câştigăm următorul meci”, a declarat fotbalistul Universității Craiova.

Mulțumit de ceea ce a arătat în acest sezon, Andrei Ivan a spus că nu se teme că România va încasa o căruță de goluri de la englezi, care sunt gata de EURO 2020: „Mă bucur că am marcat. Am făcut un sezon bun în Liga 1, sunt într-o formă foarte bună și sper s-o țin tot așa. Nu pot să comentez câte goluri o să luăm cu Anglia, eu sunt atacant”, a concluzionat Ivan în stilul său caracteristic.

ADVERTISEMENT

Care e secretul revenirii de senzație a lui Andrei Ivan

FANATIK a aflat în exclusivitate cum a reușit Marinos Ouzounidis să îl reseteze complet pe Andrei Ivan, care trecea printr-o eclipsă mare de formă. Grecul a avut mai multe discuții private cu jucătorul, în care i-a explicat că poate fi foarte util echipei din acea poziție, chiar dacă în trecut nu s-a simțit bine ca vârf de careu.

„Am foarte mare încredere în tine și știu că poți să joci aici”, i-a transmis „principalul” lui Andrei Ivan, care a fost extrem de motivat și s-a impus în fața lui Alexandru Tudorie și Ivan Mamut, iar cota sa a crescut cu 350.000 de euro în doar trei luni.

Andrei Ivan mai are doi ani contract cu Universitatea Craiova. A debutat la echipa națională în mandalul lui Anghel Iordănescu, la doar 18 ani și zece luni: pe 17 noiembrie 2015, într-un amical contra Italiei, încheiat la egalitate, scor 2-2, când a jucat în ultimele cinci minute.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,57 este cota pentru ”sub 3,5 goluri” la meciul Anglia-România. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT