Fotbal intern

Exclusiv. Golgheterul CSA atacă: „Fanii lui FCSB nu sunt stelişti”

Alin Andrei Predescu, golgheterul de 22 de ani de la CSA Steaua în seria bucureşteană de Liga 4, a acordat un interviu în exclusivitate pentru FANATIK.RO în care şi-a spus tranşant părerea despre FCSB şi suporterii acesteia şi a dezvăluit de cine se teme în derby-ul de sîmbătă cu Academia Rapid.
12.04.2018 | 16:28
Exclusiv Golgheterul CSA ataca Fanii lui FCSB nu sunt stelisti

În ultima etapă din Liga 4, de fapt o etapă reprogramată, CSA Steaua a făcut antrenament cu Termo pentru marele derby (ce, Liga 4 nu are voie să aibă derby?!) cu Academia Rapid, de sâmbătă , ora 19:45, pe „Arena Naţională”. 9-0 a fost scorul final în faţa unei echipe care, din cauza unui accident în care au fost implicaţi 3 dintre fotbalişti, a trebuit să joace primele 30 de minute în 10, până când al 11-lea a reuşit să ajungă în Ghencea de la serviciu…

Alin Andrei Predescu a marcat de două ori, ambele goluri din penalty. Pe scurt cariera sa a început la 8 ani, la juniorii Stelei. A jucat un an la juniorii lui Grasshoppers (Elveţia), s-a întors în ţară, a fost la Pandurii Târgu Jiu şi la Gaz Metan Mediaş, dar n-a prins niciun minut în Liga 1, jucând doar la echipele secunde din Liga 3. A urcat în Liga 2, la Luceafărul Oradea, unde o accidentare gravă era să-i pună capăt carierei. S-a întors acasă, la Steaua, anul trecut, în Liga 4. FANATIK.RO i-a făcut marcaj om la om după meciul cu Termo pentru a afla cum se pregăteşte pentru marele meci cu Nico, Pancone, Maftei & comp.

„Steaua din Liga 4 este peste multe echipe din play-out-ul Ligii 1”

Andrei, cum e Liga 4 văzută din teren?

– Am fost la două echipe de Liga 1, ştiu care este nivelul la Liga 1. Nu este grad de comparaţie, este un nivel mult mai ridicat. Dar Steaua din Liga 4 e altceva… Eu aleg Steaua din Liga 4, Steaua din Liga 3 anul viitor, Steaua din Liga 2 peste doi ani în detrimentul unor echipe din play-out-ul Ligii 1, care n-au niciun obiectiv, n-au nicio motivaţie, care fac doar act de prezenţă în Liga 1. Pentru mine Steaua din Liga 4 este peste multe echipe din play-out.

Impresia dată de scorurile astea de maidan, cum a fost şi acest 9-0 cu Termo, este că Steaua, şi e valabil şi pentru Academia Rapid, este mult peste nivelul Ligii 4. Pe teren cum simţi asta? E aşa uşor cum arată scorul?

– Da şi nu. La Liga 4 sunt fotbalişti care au jucat ceva la viaţa lor, s-au lăsat, dar n-au putut sta departe de fotbal şi s-au apucat din nou la un nivel mai puţin pretenţios şi practică sportul ăsta de plăcere, hai să le zic, fără să se supere, moşuleţi cu experienţă. Sunt destule echipe cărora le lipseşte organizarea în primul rând, iar noi câştigăm foarte mult din punctul acesta de vedere, suntem echipe foarte bine organizate, cu un obiectiv clar şi fiecare meci îl tratăm cu maximă seriozitate pentru a ne îndeplini obiectivul, promovarea în Liga 3. Dacă ar fi să fac o paranteză, aş spune că, din punctul meu de vedere, aceste două echipe ar trebui ajutate de oameni cu putere financiară să promoveze cât mai repede sau chiar, de ce nu?, să fie incluse direct în Liga 2 pentru că sunt echipe în Liga 2 care sunt în faliment, echipe care nu pot plăti jucătorii, pe când la Steaua sunt salariile la zi, primele la zi, totul asigurat pentru a face performanţă.

Care este media salariilor la Steaua?

– Nu pot să vă spun, este confidenţială, ştiţi cum e…

„CSA Steaua este unica Steaua Bucureşti, FCSB este o echipă ca toate celelalte”

Voi sunteţi echipa Armatei. În momentul în care ar veni un investitor particular puternic, cum spuneai, ce diferenţă ar mai fi între CSA Steaua şi FCSB, care este sponsorizată de Gigi Becali, persoană privată?

– Chiar nu ştiu să vă răspund pentru că nu mă pricep la aspectele astea administrative. Dacă e să vă spun, însă, care este diferenţa din Steaua şi FCSB, este una foarte clară: CSA Steaua este Steaua Bucureşti, FCSB este FCSB, sunt două echipe total diferite. CSA Steaua este unica Steaua Bucureşti şi este unica echipă pe care o iubesc milioane de români, FCSB este o echipă ca toate celelalte.

Cel mai „bătrân” stelist are 29 de ani

Lăsând disputa asta CSA – FCSB, urmează Rapidul pentru voi. Galeria a dedicat multe „scandări”, cu ghilimele, Rapidului la meciul cu Termo. Este pregătire psihologică pentru meciul de sâmbătă?

– Da, sigur, pentru că suntem conştienţi, fiecare coleg e conştient, şi eu sunt conştient că toţi suporterii îşi doresc mai mult decât orice o victorie cu Rapid, toată lumea îşi pune speranţa în noi, este o presiune mare pe umerii noştri, nişte jucători tineri…

Chiar aşa… Cine este cel mai… hai să-i spunem bătrân?

– Cel mai în vârstă dintre noi are 29 de ani, Marius Bâtfoi, chiar suntem o echipă tânără şi sperăm să ne ridicăm la cel mai înalt nivel cu Rapid şi foamea noastră de performanţă să o arătăm pe teren.

„Dacă ne facem jocul nostru, nu există niciun pericol din Giuleşti”

Care sunt pentru tine pericolele din Giuleşti?

– Cel mai mare pericol din Giuleşti pentru noi ar fi jocul nostru prost. Eu sunt sigur că dacă ne facem jocul nostru, nu există niciun pericol din Giuleşti.

În echipa Academiei Rapid sunt, totuşi, jucători…

– Da, ştiu ce vreţi să spuneţi, sunt jucători foarte buni, care au avut un cuvânt de spus şi au spus ceva în fotbalul românesc, dar mă repet, foamea noastră de performanţă este enormă, valoarea pe care o avem este net superioară în momentul de faţă.

Şi totuşi ce vă poate opune Rapidul, că nu e nici Termo, nici altă echipă căreia să-i daţi 9-0… Au mai multă experienţă…

– Într-adevăr suntem mult mai tineri decât ei, au experienţă mai mare, unii dintre ei au meciuri cu oameni mulţi în tribune, cu atmosferă frumoasă, cu presiune mare, dar din nou mă repet, sunt sigur că dacă ne facem jocul nostru şi vom fi dezinvolţi, vom juca… hai, nu de plăcere, dar cu zâmbetul pe buze, nu vom avea probleme sâmbătă seară.

Cine e pe partea ta, pe stânga, cine te va ţine? Că pe tine, pe Mirea vor avea sigur paznici speciali…

– Nu cred că Rapidul o să-şi facă o tactică în funcţie de jucătorii noştri, cred că şi ei, la fel ca şi noi, o să încerce să-şi facă jocul, să-şi impună jocul. Eu sper foarte mult să reuşesc să-mi fac jocul pentru că dacă o să-mi iasă jocul chiar şi jucătorilor lor cu experienţă o să le fie greu să mă oprească

„Suporterii care merg la FCSB nu sunt suporteri stelişti”

Cât vor conta tribunele?

–  Ei cred că vor fi mai mulţi decât noi, accentuez „cred”, ei cred, dar sunt sigur că la ora meciului vor fi mult mai mulţi stelişti care se vor auzi. În meciul din tur…

A fost 1-1, golul Stelei tu l-ai dat şi ai dus mâna la urche spre peluza dinspre sala de sport, unde era galeria Rapidului…

– O greşeală pe care n-o s-o mai fac, a fost o provocare gratuită, nu se face… Din punctul meu de vedere, ei au avut atunci un avantaj, s-a simţit că i-au împins de la spate suporterii, erau acasă. Acum a venit rândul nostru să avem avantaj acasă, a venit rândul nostru să fim împinşi de la spate de suporteri, sper că vor reuşi să se facă auziţi ca la fiecare meci, vor reuşi să ne impună spiritul lor de luptă, să fim nişte luptători pe teren şi să câştigăm.

Crezi că dintre suporterii care merg la meciurile FCSB-ului vor veni sâmbătă să vă susţină pentru că jucaţi cu Academia Rapid?

– Suporterii care merg la FCSB nu sunt suporteri stelişti. Sunt suporterii altei echipe. Suporterii stelişti sunt cei care vin în zilele în care avem noi meci şi ne susţin necondiţionat.

„Suntem contestaţi de multă lume”

Presiunea „Arenei Naţionale” va fi un impediment pentru tine? Pentru colegii tăi? N-aţi prea jucat până acum pe un stadion aşa de mare. Televiziune, tribune pline…

– Sper să nu acţioneze nicio presiune de genul acesta… Noi suntem zmei acuma, spunem că nu are ce să fie rău, din punctul nostru de vedere va fi doar bine pentru că oamenii care să te împingă de la spate nu-ţi pot face rău, nu-ţi pot face decât bine, nimic mai mult. Eu, ca şi colegii mei, voi încerca să mă detaşez de tot ce înseamnă presiune şi să arătăm lumii că suntem o echipă cu valoare peste liga în care jucăm acum, pentru că suntem contestaţi de multă lume şi eu tare vreau să-i convingem pe toţi că merităm să îmbrăcăm tricoul Stelei.

O ultimă întrebare, Andrei. Rezultat sau spectacol sâmbătă?

– Ambele!

Situaţia în fruntea Ligii 4, seria bucureşteană

1. Academia Rapid     21     18     2      1      122-10      56 p

2. CSA Steaua               20     17     3      0      115-5        54 p

„Diferenţa din Steaua şi FCSB este una foarte clară: CSA Steaua este Steaua Bucureşti, FCSB este FCSB, sunt două echipe total diferite. CSA Steaua este unica Steaua Bucureşti şi este unica echipă pe care o iubesc milioane de români, FCSB este o echipă ca toate celelalte”

„Suporterii care merg la FCSB nu sunt suporteri stelişti. Sunt suporterii altei echipe. Suporterii stelişti sunt cei care vin în zilele în care avem noi meci şi ne susţin necondiţionat”

„Cel mai mare pericol din Giuleşti pentru noi ar fi jocul nostru prost. Eu sunt sigur că dacă ne facem jocul nostru, nu există niciun pericol din Giuleşti”

36.000 de bilete s-au vândut până acum la meciul Steaua – Academia Rapid de sâmbătă, ora 19:45, pe „Arena Naţională”

50.000 de euro este valoarea lui Andrei Predescu pe transfermarkt.com