Sport

Andrei Prepeliță, noul antrenor al lui U Cluj?! Conducerea ”Șepcilor roșii” confirmă Fanatik: ”Suntem în discuții”. Update exclusiv

Ioan Ovidiu Sabău nu a mai vrut să continue pe banca Universităţii Cluj, iar "şepcile roşii" l-au pus cap de listă pe Andrei Prepeliţă. Când ar putea semna contractul.
05.06.2023 | 12:48
Andrei Prepelita noul antrenor al lui U Cluj Conducerea Sepcilor rosii confirma Fanatik Suntem in discutii Update exclusiv
Andrei Prepeliţă ar putea să o preia pe U Cluj. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT
05-06-2023
09:51

Conducerea lui U Cluj, despre negocierile cu Andrei Prepeliță

Conducerea lui U Cluj a confirmat exclusivitatea FANATIK, conform căreia pe banca tehnică a ”Șepcilor roșii” ar putea ajunge Andrei Prepeliță. ”Suntem în discuții cu mai mulți antrenori. Da, este și Andrei (n.r. Prepeliță) printre cei care pot ajunge la Cluj. Oricum, până la reunirea echipei, care va fi vineri, planul nostru este să avem antrenorul instalat. 

Cu Neluțu Sabău discutăm să vedem cum punem la punct un proiect legat de echipa secundă, în care experiența și profesionalismul său ne-ar ajuta foarte mult atunci când vorbim despre trecerea jucătorilor spre prima echipă”, a declarat, conform digisport.ro, Radu Constantea, președintele lui U Cluj.

U Cluj a avut un prim sezon solid la revenirea în SuperLiga. “Şepcile roşii” s-au salvat de la retrogradare şi au fost la un penalty transformat distanţă de câştigarea Cupei României Betano. Dar, Ioan Ovidiu Sabău nu a vrut să continue pe banca echipei.

Andrei Prepeliță, noul antrenor al lui U Cluj?!

Din informaţiile FANATIK, Andrei Prepeliţă ar putea fi noul antrenor al celor de la Universitatea Cluj. Cele două părţi urmează să aibă luni o discuţie decisivă şi sunt mari şanse ca tot atunci să se semneze contractul. În cazul în care nu se vor înţelege, ardelenii au pregătită şi varianta Toni Petrea, fostul antrenor al Chindiei Târgovişte.

ADVERTISEMENT

Andrei Prepeliţă a fost antrenor principal între 2020 şi 2022 la FC Argeş. A avut un parcurs remarcabil cu piteştenii, pe care i-a salvat iniţial de la retrogradare, iar în stagiunea trecută a reuşit să îi ducă în play-off.

S-a ales praful de FC Argeş după ce a plecat Prepeliţă

Plecarea lui Prepeliţă, în octombrie 2022, a coincis cu căderea piteştenilor. FC Argeş s-a afundat în clasament şi, în cele din urmă, a retrogradat în liga secundă după ce a pierdut barajul cu Dinamo, scor general 5-8.

ADVERTISEMENT

U Cluj a reuşit să îl păstreze pe Alex Chipciu pentru încă un sezon şi a anunţat câteva transferuri interesante. Bogdan Mitrea, Daniel Popa şi Doru Popadiuc au semnat contracte cu “şepcile roşii”.

Ioan Ovidiu Sabău: “Consider că e cel mai bine pentru mine și pentru sănătatea mea să întrerup colaborarea cu U Cluj”

Ioan Ovidiu Sabău a anunţat într-o conferinţă de presă că renunţă la postul de antrenor principal al echipei U Cluj, dar nu exclude să rămână în cadrul clubului şi să ajute juniorii să facă tranziţia spre prima echipă:

ADVERTISEMENT

„Consider că e cel mai bine pentru mine și pentru sănătatea mea să întrerup colaborarea cu U Cluj. Nu renunț la cariera de antrenor.

Luăm în calcul să rămân în cadrul clubului, să mă ocup de echipa din Liga 3, unde voi încerca să ajut tinerii pentru prima echipă. Sunt discuții, încă n-am luat nicio decizie”, a spus Sabău.

ADVERTISEMENT

Dacă îl vor numi pe Andrei Prepeliţă, “şepcile roşii” trebuie să rezolve şi problema cu licenţa. Antrenorul nu deţine licenţa Pro, iar conform regulilor FRF nu ar putea să se comporte ca un antrenor pe bancă şi să dea indicaţii.

  • 37 de ani are Andrei Prepeliţă
  • 10 este locul ocupat de U Cluj în SuperLigă în sezonul trecut
ADVERTISEMENT