Sport
Betano Left
Betano Right
Betano TOP

Andrei Rațiu, elogiat de Marca. E comparat cu o legendă a României: „Sonic e pe urmele lui!”

Andrei Rațiu a evoluat în toate partidele României de la EURO 2024, iar prestațiile jucătorului au fost apreciate de toată lumea. Cotidianul Marca a scris despre fundașul român.
27.06.2024 | 14:03
Andrei Ratiu elogiat de Marca E comparat cu o legenda a Romaniei Sonic e pe urmele lui
Ce a scris Marca despre Andrei Rațiu. Sursă foto:sportpictures
ADVERTISEMENT

Andrei Rațiu este unul dintre cei mai apreciați jucători români din lotul convocat de Edi Iordănescu la EURO 2024. Marca a avut doar cuvinte de laude pentru fotbalistul care evoluează în La Liga.

Andrei Rațiu, elogiat de Marca: „Sonic e pe urmele lui Cosmin Contra!”

Cotidianul Marca a scris despre prestațiile lui Andrei Rațiu la Campionatul European din Germania, unde fundașul a avut evoluții apreciate. Spaniolii au oferit un titlu sugestiv materialului despre Rațiu: „Sonic e pe urmele lui Cosmin Contra!”.

ADVERTISEMENT

„Fotbalistul lui Rayo a fost cel mai bun împotriva Slovaciei și a sărbătorit alături de colegi pe teren. Același lucru s-a întâmplat și împotriva Ucrainei, unde era în premieră cu părul vopsit în albastru, și a jucat cu pasiune și în viteză. Andrei a făcut furori și și-a câștigat porecla Sonic – ariciul – un personaj de joc video care se remarcă prin viteză și culoare. Andrei a devenit viral prin prisma acestui lucru, dar realitatea este ca Rațiu nu a trecut neobservat, mai ales datorita prestatiei sale”, a scris Marca despre Andrei Rațiu.

„Performanță sa completă bazată pe numere a făcut să se impună drept unul dintre cei mai buni fundași dreapta de la EURO, alături de Carvajal, austriacul Stefan Posch și Kimmich. Este numărul unu la interceptări (șase), la egalitate cu slovacul Peter Pekarik și slovenul Zan Karnicnik. În deposedări, doar Jules Koundé îl depășește. Iar când vine vorba de atac, la fel, primește o notă bună. Conduce, vine și pleacă. Fizic este dotat și nu întâmplător a atins viteza maximă de 35 km/h”, a completat Marca.

ADVERTISEMENT

Andrei Rațiu a evoluat în toate partidele la EURO 2024, unde România a reușit să obțină patru puncte și să termine grupa E pe prima poziție, deși naționala Belgiei era marea favorită a grupei.

Marca anunță transferul de 10 milioane de euro a lui Andrei Rațiu

Cotidianul Marca anunță că mai multe echipe din Premier League s-au interesat de serviciile lui Rațiu, dar și din Seria A. Brighton, Brentford sau Atalanta și-ar dori semnătura jucătorului român.

ADVERTISEMENT

„Fotbaliștii săi (n.r a României) și-au înmulțit atractivitatea și rapoartele vorbesc despre echipe din Premier League pentru Andrei, precum Brighton și Brentford. Este un barem în care se încadrează datorită calităților sale. La fel ca în Serie A, unde se așteaptă un ‘dans’ important pe partea dreaptă la majoritatea echipelor, inclusiv Atalanta.

Rațiu joacă prima sa competiție majoră cu România, deși a fost deja la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Rayo se așteaptă să se apropie de 10 milioane de euro pentru fotbalistul pentru care a plătit doar 500.000 de euro. Jumătate din bani ar merge la Villarreal, dar înmulțirea investiției de zece ori într-un an ar fi o afacere mare”, a adăugat Marca.

ADVERTISEMENT

România a făcut istorie la EURO 2024, unde a reușit să se califice în optimi

România a făcut istorie la Campionatul European din Germania, unde „tricolorii” au reușit să iasă doar pentru a doua oară în istorie din grupele unui turneu final EURO și totodată în premieră de pe primul loc.

„Generația de Suflet” a acumulat 4 puncte în grupa E de la EURO 2024, băieții convocați de Edi Iordănescu reușind să scoată lumea în stradă peste tot în țară, bucuria calificării fiind enormă.

Victoria cu Ucraina, din prima etapă a grupei, a fost doar a doua obținută de „tricolori” la un turneu final de Campionat European, după cea obținută la EURO 2000 în fața Angliei. Nicolae Stanciu, Răzvan Marin și Denis Drăguș au adus victoria României. În următoarea partidă Belgia s-a impus cu scorul de 2-0, iar în ultimul meci România a terminat la egalitate cu Slovacia, scor 1-1.

România se va duela în optimi cu reprezentativa Olandei, marți, 2 iulie, de la ora 19:00. „Portocala mecanică” a terminat pe poziția a treia în grupa D, de unde au mai făcut parte și Austria, Franța și Polonia.

ADVERTISEMENT
150.0 este cota BETANO ca România să câștige EURO 2024