Sport

Andrei Rațiu, interviu în presa din Spania: “Rezultatele bune nu s-au legat”

Fundașul român, legitimat la echipa secundă de divizia secundă SD Huesca, pentru care a semnat la începutul unii august un contract pe 3 ani, spune că se simte mai bine când echipa ecoluează bine, chiar dacă el nu iese în evidență.
22.09.2021 | 17:04
Andrei Ratiu interviu in presa din Spania Rezultatele bune nu sau legat
Andrei Rațiu vrea să îl impresioneze pe Mirel Rădoi
ADVERTISEMENT

În acest sezon, Huesca a obținut două victorii, o remiză și a suferit trei eșecuri. Andrei Rațiu a jucat patru partide, acasă cu Eibar (meci câștigat cu 2-0), acasă cu Cartahena (2-0), în deplasare cu Las Palmas (1-2, a fost titular) și acasă cu Fuenlabrada (0-0, a fost titular), lipsind cu acasă cu Oviedo (1-2) și în deplasare cu Lugo (3-2).

Vineri, echipa va evolua în deplasare împotriva celor de la Real Sociedad B. „În primele 20 de minute (n.r. din meciul cu Fuenlabrada) am fost foarte buni și ar fi trebuit să continuăm la fel. Trebuia să continuăm acel start bun cât mai mult timp cu putință”, a declarat Rațiu pentru Heraldo.

ADVERTISEMENT

Vrea la o echipă cu pretenții mai mari

După două victorii în primele două etape, Huesca a intrat într-o pasă mai slabă, astfel că punctul obținut în week-end a fost primul în ultimele patru meciuri. Rațiu traversează o perioadă bună și se gândește la un transfer la o echipă mai valoroasă, mai ales că a avut prestații bune și la Jocurile Olimpice din această vară.

Chiar dacă rezultatele nu sunt pe măsura așteptărilor jucătorilor echipei catalane, fundașul român spune că el și colegii lui sunt, în continuare, calmi. „Rezultatele bune nu s-au legat, dar trebuie să mergem la San Sebastian pentru a câștiga cel puțin un punct”, a precizat fundașul care a semnat un contract cu Huesca până în 2024.

ADVERTISEMENT

Toate acestea, „fără să simțim obligația să câștigăm fiecare partidă, Știm că este o cursă de distanță lungă. Nu vrem presiunea de a dori să câștigăm mai mult”.

Mai multe minute la naționala de seniori

Românul de 23 de ani este fericit că are multe minute jucate în acest sezon și evolueze cât mai mult la naționala de serniori, antrenată de Mirel Rădoi, ca să câștige experiență. „În cele din urmă, ceea ce vreau este ca Huesca să joace bine, acesta este lucrul important”, a mai afirmat jucătorul. De altfel, el a debutat la naționala se seniori în meciul din Islanda, câștigat cu 2-0, în preliminariile Campionatului Mondial 2022 din Qatar.

ADVERTISEMENT

Rațiu susține, înaintea meciului de vineri, că trebuie „să fim noi înșine, să avem mingea și să ne creăm ocazii, pentru că în mod sigur vor veni și rezultatele bune”.

El consideră după meciul cu Lugo, când SD Huesca a condus cu 2-1, că, pentru a nu mai avea emoții pe tabela de marcaj, este necesar „să știm ce avem de făcut, să ajungem bine pe teren și să ținem rezultatul”.

ADVERTISEMENT

Jucătorul este de părere că lipsa de coeziune a formației „poate avea efecte negative”, deși „în primele două etape am jucat bine, de parcă ne-am fi cunoscut dintotdeauna. Dar, apoi, totul s-a schimbat”.

În ceea ce privește meciul de vineri, catalanii se așteaptă la un duel în care „vor merge cu ambiție, dorind să ne arătăm valorea și vom alerga tot meciul. Unii pot face greșeli, iar asta se întâmplă, de obicei, tinerilor”.

La antrenamentul de marţi, tehnicianul Ignacio Ambriz a încercat câteva scheme de joc, dar fără să-i forțeze prea mult pe Cristian Salvador și Gaich. Primul este fundaș central și nici nu a participat la întreaga ședință de pregătire, terminând sesiunea de antrenament în sala de gimnastică. De altfel, prezența lui pe teren cu Real Sociedad B este puțin probabilă.

Atacantul argentinian Gaich va absenta din cauza suspendării, iar luni a primit o lovitură la antrenament, care l-a împiedicat să ducă la final ședința de preegătire.

ADVERTISEMENT