Dinamovistul Andrei Tîrcoveanu, împrumutat la o echipă din Liga 1

Claudiu Ilie    George Heisu   
în Fotbal intern
30/06/2017, 21:37
Dinamovistul Andrei Tîrcoveanu, împrumutat la o echipă din Liga 1

Deşi nu s-a mişcat chiar cum şi-ar fi dorit suporterii pe piaţa transferurilor, Dinamo îşi permite să dea jucători împrumut. Este vorba despre tinerii din pepiniera proprie, care au puţine şanse să fie coopotaţi de antrenorul Cosmin Contra în lotul pentru noul sezon. Ultimul plecat este Andrei Tircoveanu, care şi-a găsit formaţie tot la nivelul Ligii 1.

Mijlocaşul central în vârstă de 20 de ani va fi cedat sub formă de împrumut la Gaz Metan Mediaş pentru un an. Tîrcoveanu a mai evoluat la Mediaş în returul sezonului 2015/2016, când a şi reuşit promovarea alături de formaţia lui Cristi Pustai. La momentul respectiv, tânărul “câine” a evoluat pentru gruparea ardeleană în zece partide, marcând şi un gol.

Tîrcoveanu, urmat de Manole în Ardeal

Tîrcoveanu era un jucător eligibil pentru regula U21. El nu va merge singur la Mediaş, fiind urmat şi de colegul de generaţie Laurenţiu Manole. Deşi iniţial se credea că acesta va continua la Sepsi, odată cu venirea lui Patrick Petre lucrurile s-au schimbat, cei doi evoluând pe acelaşi post şi fiind eligibili pentru postul U21. În aceste condţii, Manole va face pereche cu Tîrcoveanu la gruparea din Mediaş.

Dinamo nu e la primele împrumutiri în ceea ce priveşte tinerii jucători. Astfel, Alexandru Dulca şi Iustin Popescu vor ajunge sub comanda lui Cornel Ţălnar şi Florentin Petre la Luceafărul Oradea, care şi-a anunţat recent intenţiile de promovare în Liga 1. De remarcat că Andrei Tîrcoveanu este cotat în acest moment la suma de 100.000 de euro pe site-ul specializat transfermarkt.com.

Închide ×