Fotbal intern

Ce a decis Becali în această dimineaţă în privinţa portarului

Florin Niţă a fost vândut la Sparta Praga, iar înlocuitorul său va fi Andrei Vlad, portar în vârstă de 18 ani, adus în vară de la CS U Craiova, deşi Becali a avut posibiliatatea să aducă şi un alt portar cu experienţă.
06.02.2018 | 14:21
Ce a decis Becali in aceasta dimineata in privinta portarului

Gigi Becali a anunţat că Andrei Vlad nu se ridică acum la nivelul lui Florin Niţă, dar că în următoarea perioadă goalkeeperul în vârstă de 18 ani va acumula experienţă. Patronul vicecampionilor a afirmat că şi în condiţiile în care fostul portar al Craiovei nu are foarte multe meciuri jucate la FCSB, totuşi acesta o să fie titular între buturile steliştilor. “Poate că Vlad încă nu are experienţa lui Niţă, dar în maximum şase luni el o să fie la nivelul lui Florin. Eu am mare încredere în el. Am auzit că se antrenează foarte bine, iar jocul lui de picior este foarte bun”, a spus în cursul zilei de luni Becali.

FANATIK.RO a aflat că marţi dimineaţă Gigi Becali a luat şi decizia finală faţă de cel care va apăra titular la Steaua. Deşi s-au vehiculat mai multe nume pentru înlocuirea lui Florin Niţă, printre care Arlauskis, Felgueiras, Iliev şi Râmniceanu, totuşi patronul vicecampionilor e decis să nu mai aducă niciun portar, iar Andrei Vlad va primi credit total din partea sa.

Vlad a fost transferat pentru 400.000 de euro de la Craiova

Florin Niţă a plecat la Sparta Praga, iar Steaua a primit 2 milioane de euro. Înlocuitorul său este Andrei Vlad, unul dintre cei mai talentaţi portari din fotbalul românesc, pe care Gigi Becali l-a transferat  de la CS U Craiova pentru 400.000 de euro, după un mare conflict în care intrase jucătorul cu conducerea clubului din Bănie.

La vremea respectivă, deranjat de faptul că băiatului său nu i se acorda atenţia pe care Mihai Rotaru i-o promisese, dar şi pentru faptul că patronul lui CS U a refuzat să îl ajute cu un… împrumut, tatăl portarului târgoviştean a decis cu orice risc să rupă unilateral contractul cu CS U, ulterior băiatul semnând cu FCSB. 

Totul s-a precipitat după ce goalkeeperul de 18 ani nu a fost luat într-un cantonament al Craiovei în străinătate. Preşedintele CS U Marcel Popescu a pus tunurile atunci pe tatăl lui Andrei Vlad:

E problema lui Andrei Vlad ce vrea să facă de acum, dar familia lui are ceva probleme cu cămătarii din Târgovişte. Tatăl lui a venit să ceară nişte bani de la club. E o problemă mai delicată. Dacă se probează, însă, că Steaua a contribuit din umbră la această acţiune, la acest transfer, vor fi sancţiuni. Pe lângă sancţiune disciplinară, poate apărea şi o sancţiune financiară. Dacă există, clubul vinovat va plăti”, spunea Popescu. Şi au rămas numai vorbe, până la urmă impresara lui Andrei, Anamaria Prodan Reghecampf, a avut o discuţie faţă în faţă cu Mihai Rotaru şi l-a convins să-i dea transferul portarului de 18 ani.

A semnat la FCSB pe un salariu de 10.000 de euro

Gigi Becali i-a dat lui Mihai Rotaru 400.000 de euro şi Andrei Vlad a intrat în legalitate la FCSB. Cu un contract pe o perioadă de 5 ani şi un salariu de 10.000 de euro pe lună faţă de 1.400 de lei – lei, nu euro! – cât câştiga la Craiova. După ce actele au fost parafate, Gigi Becali a făcut dezvăluiri despre contractul noului său portar: „Clauza de reziliere a lui Andrei Vlad este de 30 de milioane de euro. Nu este un portar bun, ci este ca un Messi al portarilor, este un fenomen, va fi cel mai bun din lume. A semnat un contract pe un an de juniorat plus alţi cinci la seniori. Va fi soluţia U21 pentru următorii cinci ani. De acum nu mai avem nevoie de jucători U21, va juca în locul lui Niţă”, a spus Becali.

 După ce a ajuns la FCSB şi a apărat în şase partide pentru echipa lui Gigi Becali în toate competiţiile, Andrei Vlad a început să capete încredere în el, iar tatăl său a acceptat să povestească pentru FANATIK.RO cum a ajuns fiul său la FCSB, dar să şi dezmintă acuzele de la vremea respectivă ale lui Marcel Popescu. „Sunt total dezamăgit de preşedintele Marcel Popescu şi mă gândesc serios să îl dau în judecată deoarece numele familiei mele a fost afectat. De ce a dorit acest om să îmi terfelească numele? Ce i-am făcut eu dânsului? Dar îl invit public să aducă probe pentru faptul că eu am fost căutat de cămătari, dacă nu, atunci îl voi soma să le aducă în instanţă”, şi-a început discursul tatăl lui Andrei Vlad.

Acesta dezvăluie care au fost cu adevărat problemele sale financiare: „Domnul Popescu a vorbit fără să ştie cu adevărat situaţia mea. Eu am luat un împrumut de la bancă şi ulterior am avut nişte probleme cu banii, lucrul ăsta este adevărat. Dar nu am avut nicio treabă cu cămătarii! M-am dus, totuşi, la Mihai Rotaru să îl rog frumos să mă ajute cu nişte bani pentru a putea să îmi rezolv problemele cu banca. Însă dânsul a spus că nu îl interesează problemele mele de familie şi că mă poate ajuta doar să îi mai pună la contract fiului meu 300 de euro. Băiatul meu avea la Craiova 1.400 lei salariu. Dar  am fost şi mai deranjat că una mi s-a spus despre situaţia de la echipă a lui Andrei şi alta s-a întâmplat. Când am observat că nu i se dau şanse să promoveze, atunci am decis că, pentru el, cel mai bine este să rupem contractul. Cu orice risc! Acum mă bucur că Andrei a ajuns la Steaua. Aici am găsit oameni care i-au acordat o atenţie mult mai mare şi uitaţi că a început să şi apere. Totul depinde de el şi de modul în care se pregăteşte. Fiul meu o să lupte şi o să muncească din greu pentru locul de titular la Steaua”.

Gigi Becali a comentat decizia pe care a luat-o în legătură cu salariul portarului Andrei Vlad. „Contractul lui Andrei Vlad e de 10.000 de euro pe lună. O să câştige cât Hanca şi Nedelcearu la un loc, că Filip a plecat… care e problema? Ăsta e fenomen, Cojocaru avea doar fizic şi abilităţi, dar din cauza caracterului nu a ajuns portar mare. La Vlad a insistat MM Stoica, el m-a împins să îl iau. Bine, şi Anamaria Prodan, ea a intermediat tot transferul”, a spus Becali.

10.000 de euro este salariul lunar lui Andrei Vlad la FCSB

1.400 lei era salariul lunar al lui Vlad la CSU Craiova