Fotbal international

Andrei Vlad pleacă de la FCSB? Sfat pentru Gigi Becali. “Dă-l împrumut, e terminat!”

31.08.2018 | 15:20
Andrei Vlad pleaca de la FCSB Sfat pentru Gigi Becali Dal imprumut e terminat

Andrei Vlad pleacă de la FCSB? Foștii mari portari ai României au dezvăluit pentru FANATIK.RO că tânărul goalkeeper al lui Gigi Becali trebuie să plece de urgență sub formă de împrumut la o altă echipă pentru a putea să apere meci de meci și pentru a prinde din nou încredere în calitățile sale.

La finalul partidei FCSB-Rapid Viena, scor 2-1, Gigi Becali nu a mai rezistat și a pus tunurile pe Andrei Vlad, cel care a greșit grav la faza premergătoare autogolului reușit de Bălașa. “L-am sunat pe Meme si i-am zis, ce dansează el în poartă, ce e circăraia aia. Măi copile, ai talent, nu mai dansa, mă, în poartă. Nu ne dădeau gol niciodată, putea să dea şi Gnohere când a scăpat acolo, era 3-0. Aşa a vrut Dumnezeu, vina e a mea, eu l-am furat pe portar,  Am fost pedepsit. Niciodată nu-mi aduc aminte să fi vrut o calificare de genul ăsta şi să o fi ratat-o. Ca acum, niciodată, să ai 2-0 la pauză, nu mă mai aşteptam să luăm gol. Mi-a zis Meme că Vlad e distrus, ce să-i spun eu, că e cu capul în nori el. M-am convins de Vlad ăsta”, a spus Becali.

Andrei Vlad pleacă de la FCSB. Fostul mare portar al Craiovei Maxima l-a antrenat și pe fiul său Silviu Lung junior
Andrei Vlad pleacă de la FCSB? Fostul mare portar al Craiovei Maxima l-a antrenat și pe fiul său Silviu Lung junior

Andrei Vlad pleacă de la FCSB? Sfat pentru Gigi Becali. “Dă-l împrumut, e terminat!”

Însă FANATIK.RO a luat legătura cu câțiva foști mari portari ai României, cei care și-au spus părerea despre viitorul lui Andrei Vlad. Primul care a vorbit despre goalkeeperul roș-albaștrilor a fost fostul antrenor al acestuia din Bănie, Silviu Lung senior. “Am lucrat și eu o perioadă cu Andrei Vlad și pot să vă spun că îl cunosc destul de bine. Și când lucra cu mine în Bănie s-a pus problema să îl debutăm la Craiova. pe atunci avea 17 ani, dar eu m-am opus cu tărie.

Deși știam că are calități foarte bune am simțit că nu e pregătit să apere la nivelul Ligii 1. Nu era pregătit să facă un astfel de pas. Îi trebuia câteva meciuri pe la Liga 3, iar apoi ușor, ușor îl pregăteam și pentru prima echipă. Apoi, după părerea mea el a greșit grav că a plecat de la Craiova. Acolo își intrase într-un ritm de antrenament cu antrenorii de portari din cadrul clubului său, iar aceștia ușor, ușor știau cum să îl îndrume. Debutase și în acel meci cu Viitorul, iar eu spun că s-a descurcat foarte bine. Însă trebuia doar să aibă răbdare. Ulterior și cei de la FCSB au greșit cu el. Nu așa se aruncă în luptă un portar chiar dacă tu îl aveai titular pe Niță. Trebuia să îi dai două, trei meciuri, apoi iar îl puneai pe bancă și îl lăsai pe Niță să își facă treaba. Nu trebuia să îl arunci în seria aia de cinci meciuri după ce a plecat Niță în străinătate. Ți-a greșit și atunci și uitați că a mai primit șanse tocmai după vreo șase luni. Și din păcate a greșit din nou. Ce e de făcut acum? După părerea mea el trebuie să plece la o altă echipă ca să apere meci de meci și să câștige din nou încredere în calitățile sale. Fiți convinși că acum Vlad e terminat psihic deoarece la FCSB este o mare presiune, iar el știe că a greșit din nou”, a spus Lung senior.

Andrei Vlad o termină cu FCSB? Ce i-au transmis foștii mari portari ai României

FANATIK.ROa luat legătura și cu Florin Prunea, iar fostul portar al naționalei României ne-a spus că înțelege perfect situația prin care trece acum Andrei Vlad, deoarece el în anul 1994 a avut pe conștiință o semifinală de campionat mondial. “Dacă eu nu înțeleg prin ce trece acum Andrei Vlad, atunci cine? Eu unul am greșit și mai grav ca el. Prin greșeala mea s-a pierdut atunci calificarea în semifinalele CM SUA 94, deși la 11 metri tot noi am fost cei care am avut prima șansă după ce ei rataseră 11 metri înaintea noastră.

Ce este de făcut acum cu Vlad? Copilul ăsta trebuie să meargă și să apere undeva meci de meci pentru că așa o să treacă și mai repede peste gafa din meciul cu Rapid Viena, dar o să prindă din nou și încredere în calitățile sale. Dacă o să stea la FCSB și o să mai apere peste vreo alte șase luni, atunci vă spun eu că nu o să uite că a greșit grav în meciul cu austriecii. Cu cât stai mai mult pe banca de rezerve, cu atât te gândești și mai mult că ai greșit în meciul ăsta din Europa League. Iar Gigi nici nu prea iartă că a pierdut atâția bani din cauza ta. După părerea mea Vlad trebuie să se ducă singur la conducere și să ceară să plece sub formă de împrumut la o altă echipă”, a spus Prunea.

Andrei Vlad pleacă de la FCSB. Florin Prunea în meciul în care a greșit grav cu Suedia
Andrei Vlad pleacă de la FCSB? Florin Prunea în meciul în care a greșit grav cu Suedia

“A greșit că a plecat de la Craiova”

La rândul său Cătălin Mulțescu, ultimul antrenor cu portarii pe care Andrei Vlad i-a avut la Craiova i-a transmis fostului său elev că este nevoie de urgență ca el să plece și să apere sub formă de împrumut la o altă echipă din Liga 1 Betano.

“Îmi pare rău de Andrei Vlad, dar eu acum eu unul nu am ce să îi mai fac. Cât a fost sub comanda mea la Craiova am încercat să îl ajut cu tot ce pot. Am stat în același hotel și discutam foarte mult în particular, nu doar la antrenamente. I-am dat și șansa să debuteze la prima echipă cu Viitorul, dar apoi el nu a mai avut răbdare și a început să plece capul în stânga și în dreapta. Nu trebuia să plece de la Craiova. Trebuia să mai stea în Bănie și trebuia să își aștepte liniștit rândul. Acum el trebuie să plece cât mai repede ca să apere undeva tot în Liga 1. Nu trebuie să accepte vreun împrumut prin Liga 2 că nu face nimic bun. În Liga 2 te duci și aperi pe meci un șut și jumătate pe poartă. Păi așa crezi că o să crești în valoare? Tu trebuie să mergi la o echipă medie din Liga 1 unde să joci meci de meci fără presiune și fără să te gîndești că te critică patronul”, a spus Mulțescu.

Pleacă Andrei Vlad de la FCSB? Cătălin Mulțescu alături de tatăl său Gigi Mușțescu