Sport

Andrei Vlad, singurul român remarcat la Campionatul European de tineret! Gigi Becali, contrazis de UEFA

Andrei Vlad a avut prestații foarte bune cu naționala de tineret în prima fază a Campionatului European, iar UEFA l-a inclus în lotul ideal.
07.06.2021 | 22:23
Andrei Vlad singurul roman remarcat la Campionatul European de tineret Gigi Becali contrazis de UEFA
ADVERTISEMENT

Reprezentativa U21 a României nu a reușit să treacă de faza grupelor la Euro U21 2021, dar goalkeeperul de la FCSB a avut prestații remarcabile în toate cele trei întâlniri.

Cu toate acestea, întors la FCSB, el a făcut câteva erori și finanțatorul Gigi Becali a decis să-l scoată dintre titulari pentru finalul sezonului.

ADVERTISEMENT

Lotul ideal de la Campionatul European de tineret îl are printre portari pe Andrei Vlad

După ce s-a încheiat și faza eliminatorie a Campionatului European de tineret, iar Germania, fosta adversară a României, a cucerit trofeul, UEFA a dat publicității lotul ideal și singurul român care a prins un loc a fost portarul Andrei Vlad.

Lotul a fost selectat de cinci observatori tehnici ai forului continental, printre care s-a numărat şi fostul selecționer al echipei naționale a României, Cosmin Contra. Ceilalţi componenți au fost Bostjan Cesar, Dusan Fitzel, John Peacock şi Tibor Sisa.

ADVERTISEMENT

Cel mai bun jucător al turneului final a fost desemnat portughezul Fabio Vieira, iar golgheterul competiției a fost germanul Lukas Nmecha, cu patru reușite.

Vlad, urmașul lui George Pușcaș

Pe lângă Andrei Vlad, cei cinci experți UEFA i-au mai ales în lot pentru postul de portar pe italianul Marco Carnesecchi și portughezul Diogo Costa. Lotul ideal este dominat defotbaliștii de la cele două finaliste, Germania și Portugalia.

ADVERTISEMENT

Lotul ideal al Campionatului European de tineret este următorul:

  • Portari: Andrei Vlad (România), Marco Carnesecchi (Italia), Diogo Costa (Portugalia);
  • Fundaşi: David Raum (Germania), Diogo Queiros (Portugalia), Nico Schlotterbeck (Germania), Mads Bech Sorensen (Danemarca), Perr Schuurs (Olanda), Victor Nelsson (Danemarca), Ridle Baku (Germania), Jorge Cuenca (Spania);
  • Mijlocaşi: Fabio Vieira (Portugalia), Dani de Wit (Olanda), Gonzalo Villar (Spania), Vitinha (Portugalia), Niklas Dorsch (Germania), Denis Makarov (Rusia), Arne Meier (Germania);
  • Atacanţi: Luka Ivanusec (Croaţia), Lukas Nmecha (Germania), Jacob Bruun Larsen (Danemarca), Dany Mota (Portugalia), Javi Puado (Spania).

Alegerea lui Andrei Vlad în lotul ideal de la Euro U21 2021 vine după ce în urmă cu doi ani România, care a atins faza semifinalelor, l-a dat în top pe atacantul George Pușcaș.

ADVERTISEMENT

Vlad a siferit după ce a pierdut postul de titular

Decizia UEFA vine ca o palmă dată pentru finanțatorul FCSB, Gigi Becali, care l-a scos din poartă pe Andrei Vlad după câteva greșeli care au dus la pierderea punctelor și pe care l-a considerat principalul vinovat pentru faptul că echipa nu a câștigat titlul.

”Îmi pare rău de Vlad, eu l-am susținut, dar nu pot să-l suțin în prostie. Să-l susțin și să te cureți! N-ai cum. El o să joace în sezonul regulat, în play-off va juca Straton”, spunea la acel moment Becali.

FANATIK a dezvăluit că portarul de 22 de ani este cu nervii la pământ după ce a fost scos de Gigi Becali dintre titulari la FCSB. După decizia patronului, Vlad a avut nevoie de câteva zile ca să se liniştească, perioadă în care a luat medicamente de calmare.

ADVERTISEMENT
Tags: