Sport

Andrei Vochin, concluzie dură după FC U Craiova – FCSB 0-1: “Greu de privit!”

Andrei Vochin, specialistul FANATIK, a analizat la sânge meciul-vedetă al serii din Liga 1, FC U Craiova - FCSB 0-1.
18.09.2021 | 23:14
Andrei Vochin concluzie dura dupa FC U Craiova  FCSB 01 Greu de privit
Andrei Vochin, concluzie dură după FC U Craiova - FCSB 0-1: "Greu de privit!"
ADVERTISEMENT

Băieții tineri care se apucă de meseria antrenoratului devin irascibili atunci când cineva le amintește că, la fel ca în orice profesie, experiența te ajută să faci performanță.

FCSB a câștigat la Craiova nu numai pentru că are o echipă mult mai valoroasă decât cea încropită de Mititelu în această vară, ci și pentru că omul de pe bancă, Edi Iordănescu, a ajuns la roș-albaștri abia după ce și-a făcut sirguincios ucenicia pe la Câmpina, Târgu Jiu sau Giurgiu. Mai mult decât atât, la ora aceasta are în palmares trei trofee, dintre care, ultimul câștigat, titlul cu CFR Cluj face cât toate celelalte.

ADVERTISEMENT

Analiza lui Andrei Vochin după FC U Craiova – FCSB 0-1: “Oaspeții din Bănie n-au făcut altceva decât să completeze o foaie de parcurs simplă în care destinația și scopul călătoriei erau clare”

Poate că fără această experiență acumulată, tehnicianul oaspeților și-ar fi pierdut răbdarea în meci când ar fi văzut că echipa lui rulează în gol, nu ajunge să-și creeze ocazii, nu poate trage la poartă. Ar fi riscat mai mult, și-ar fi pierdut echilibrul. Sau, venind după euforicul 6-0 contra lui Dinamo, s-ar fi aruncat orbește peste adversar. Ei, bine, nu.

Oaspeții de aseară din Bănie n-au făcut altceva decât să completeze o foaie de parcurs simplă în care destinația și scopul călătoriei erau clare. Să obțină toate cele 3 puncte, să urce în clasament și să continue cursa nebunească de urmărire a liderului. Fără nevoia de a puncta la impresia artistică.

ADVERTISEMENT

Pentru asta, roș-albaștrii au pasat cu răbdare, dar fără viteza care să poată destabiliza un bloc defensiv bun. Ceea ce au făcut bine au fost cele câteva schimbări de direcție către fundașii laterali, care au fost cei mai buni jucători ai FCSB-ului. În prima repriză mai dinamic a fost Radunovici, în stînga, din piciorul căruia a venit singura ocazie clară de gol a lui Cordea. În partea a doua a ieșit la rampă Crețu, omul care a obținut penaltyul ce a decis meciul.

  • 13 milioane de euro a valorat primul ”11” al FCSB-ului la startul meciului. Craiova a ”adunat” doar 3,6 milioane
ADVERTISEMENT

La rândul lui, Adi Mutu e un băiat extrem de inteligent. Nu a jucat avântat, și-a așezat echipa pe trei linii în propria jumătate de teren, nu a făcut presing sus, a închis culoarele de pasare ale adversarului și a așteptat momentele de contraatac. Dacă nu avea în față un tehnician cu foarte multă experiență existau șanse mari să-l fi păcălit. Doar că, având pe mână un material mai slab, n-a reușit mai nimic până la 0-1.

  • 67 a fost minutul singurului șut pe poartă al Craiovei, expediat de Albu

“Din confruntarea aceasta a ieșit un al nu-știu-câtelea meci de neprivit pentru un spectator neutru”

Dacă n-ar fi avut experiență, probabil că Edi n-ar fi renunțat la a-l introduce pe Budescu chiar după faza penaltyului. Una e la 0-0, alta la 1-0. Anulând schimbarea și introducând încă un mijlocaș defensiv, pe Cristea alături de Ovidiu Popescu, Edi s-a asigurat defensiv prin schimbarea vârfului triunghiului de la mijlocul terenului. Din 4-3-3 a trecut în 4-2-3-1 și a închis definitiv un meci și așa ținut sub control.

ADVERTISEMENT
  • 3-1 pentru FCSB a fost raportul șuturilor pe poartă, incluzând și penaltyul

Din confruntarea aceasta a ieșit un al nu-știu-câtelea meci de neprivit pentru un spectator neutru, care, pe deasupra, mai avea câteva opțiuni interesante: Superstar pe ProTV, Asia Expres pe Antena 1, Bravo, ai stil! pe Kanal D, Angelo e cel mai tare pe Cartoon sau Familia Gălăgie pe Nickelodeon.

La o asemenea concurență, mă felicit că am reușit să nu pun mâna pe telecomandă. Dar sunt sigur că mâine am nevoie de acel Juve – Milan, care să mă curețe de toate bavurile de azi.


  • (P) Cota BETANO pentru CS Hunedoara – FCSB: 2,20 este cota pentru „peste 3,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT