Sport

Andrei Vochin, concluzie emoționantă după victoria Rapidului cu FCSB: „Inimă și creier”

Au strâns în suflet 6 ani de chin. 6 ani în care au înfruntat falimentul, au luat-o iar de la capăt din Liga a 4-a, au urcat treaptă cu treaptă și au ajuns din nou unde le e locul.
16.08.2021 | 00:58
Andrei Vochin concluzie emotionanta dupa victoria Rapidului cu FCSB Inima si creier
Andrei Vochin, concluzie emoționantă după victoria Rapidului cu FCSB: „Inimă și creier”. FOTO: Fanatik
ADVERTISEMENT

În tot acest timp, rapidiștii au visat la meciul de aseară. Și l-au imaginat și când au jucat cu Comprest sau Carmen, și când au înfruntat pe Afumați sau pe Chitila, și când dădeau piept cu Ripensia sau Turris. Ei, pe teren, dar, cel mai important, oamenii din tribună.

Fanii vișinii au trecut prin Purgatoriu până a ajunge aseară în tribunele Arenei Naționale. Ei n-au fost al 12-lea jucător al echipei, ci primul. Și cel mai important. Cu 25.000 de mii de oameni în spate, Rapidul a desenat aseară o inimă imensă pe cel mai mare stadion al țării, care a pulsat la fiecare atingere de balon.

ADVERTISEMENT

În ritmul acesta cardiac, băieții de pe teren riscau un singur lucru. Să fie luați de val și să se arunce spre poarta lui Vlad. Aici însă, inima s-a despărțit de creier. A fost momentul în care Rapid a câștigat meciul.

Victoria minții

Singura defensivă din Liga 1 care nu primise gol până aseară și-a păstrat invincibilitatea pentru că a jucat exact la fel cum a făcut-o în primele 4 etape. Bloc compact, 3 linii apropiate și dispuse la orice tip de sacrificiu și încercare de speculare a oricărui contraatac posibil. Unde? Probabil în stânga defensivei fecesebiste, acolo unde Mister Gigi l-a vrut neapărat pe tânărul și neexperimentatul Șerban, în detrimentul lui Radunovici.

ADVERTISEMENT

Acolo a urcat Belu pentru a da nestingherit centrarea din care Vinicius și-a marcat în proprie poartă, sub privirea pașnică a lui Șerban. Nu-i mai puțin adevărat că până acolo, Junior Morais câștigase o minge exact în jumătatea opusă de teren, după care urcase în diagonală nestingherit fără ca Olaru, mai întâi, și apoi Ovidiu Popescu, închizătorul echipei, să-l oprească. Un fel de Pride Action, după care terenul ar trebui curățat de demoni, că altfel nu mai merge!

Cum a bătut Rapidul transfermarkt-ul

Rapidul a avut în față o echipă mult mai bine cotată. Dacă s-ar fi desfăcut, probabil că mânjii roș-albaștrilor ar fi zburdat.

ADVERTISEMENT
  • 19 milioane de euro a valorat primul ”11” al FCSB-ului, față de numai 3,77 milioane de euro cât valora echipa de start a Rapidului, conform transfermarkt.com

Giuleștenii au avut un singur atu în mână, pe care l-au jucat însă magistral: experiența pe care o aveau cei 6 din fața lui Horațiu Moldovan. Linia de fund și cei doi mijlocași centrali au strâns împreună sute de astfel de bătălii în carieră. Spre deosebire de Octavian Popescu, Cordea, Șerban sau Olaru.

ADVERTISEMENT
  • 28 de ani a fost media de vârstă a primului ”11” al Rapidului, cu 3 ani mai mult decât cea a FCSB-ului

Acei 3 ani în plus s-au tradus pe teren prin știința jocului. Prin lupta la intimidare, prin modul în care au știut să rupă jocul ori de câte ori se apropia pericolul, prin stratageme învățate în ani buni de experiență acumulată.

  • 24–17 a fost raportul faulturilor în Rapid – FCSB

Săpunaru – Dragoș Grigore, ani buni stoperii naționalei, încadrați de campionul Junior Morais și de uluitorul Belu, aflat la cel mai bun joc al carierei, au mirosit oportunitatea. Au pus piciorul strașnic la minge în fața unor adversari fricoși, fițoși și antrenați cu telecomanda.

Au dat cu ei prin reclame și pentru că i-au găsit la ora meciului fără niciun fel de strategie de joc. Să ai atâta calitate în echipă și să ajungi să intri în dueluri fizice mi se pare de noaptea minții. Dar, pe cine mai miră?

Rapidul merită tot ce i se întâmplă. O inimă mare și o minte limpede au construit o seară minunată în Grant. Una la care vișiniii au visat de 6 ani și pe care ar trebui s-o împartă și cu Carmen, și cu Comprest și cu toți ceilalți adversari din drumul ăsta spre vârf.

Pentru că în fiecare dintre ei, giuleștenii au văzut, mai mult sau mai puțin, încarnarea FCSB-ul ăsta pe care au ajuns să-l răpună acum. Bine, la nivel de management nu pare nicio diferență!


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – Sepsi: 2,15 este cota pentru „peste 2,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

 

 

ADVERTISEMENT