Sport

Andrei Vochin, concluzie tristă după UTA – CFR Cluj 0-1: „Autobaza și-a schimbat numele în Depoul CFR”

Andrei Vochin, specialistul FANATIK, este dezamăgit de modul cum se prezintă campioana CFR Cluj sub conducerea lui Dan Petrescu
27.09.2021 | 00:10
Andrei Vochin concluzie trista dupa UTA  CFR Cluj 01 Autobaza sia schimbat numele in Depoul CFR
Concluzia lui Andrei Vochin după UTA - CFR Cluj 0-1: „Autobaza și-a schimbat numele în Depoul CFR”. Foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Era prin minutul 60 în UTA – CFR, când m-a sunat un prieten, băiat de oraș, dar mare iubitor de fotbal când nu-l încurcă terasele. Ajunsese omul acasă, dăduse drumul la televizor și vedea cum o maree roșie se revarsă, minut după minut, spre poarta echipei campioane. „Cine a luat roșu de la CFR și de ce?”, mă întreabă direct, sărind peste salutul de început de convorbire. „Iar n-au avut ăia sifon?”, răspund și eu, crezând că tipul glumește.

M-am înșelat. Nu servise mare lucru și vorbea serios. „Băi, frate, tu ești sigur că te-ai uitat atent? Am ajuns acasă la pauză și de un sfert de oră nu văd altceva decât UTA în atac și CFR ca Mioveniul lui Cârțu pe vremuri cu toată echipa în careu”. N-am avut replică. Autobaza inventată de nea Sorin se cheamă acum Depoul CFR.

ADVERTISEMENT

Cine mai e Dan Petrescu?

Dan Petrescu a fost readus la echipă cu surle, trâmbițe și o mare încăierare în biroul fostului președinte. Pe baza rezultatelor incontestabile din trecut, tehnicianul își marchează profitul acum profitând de un capital de imagine uriaș. Cu palmaresul drept scut, Petrescu are în continuare credibilitate în ciuda faptului că, în ultimele 10 meciuri până la jocul de aseară, linia de clasament a lui la CFR era incredibil de slabă: 2 victorii, 1 egal și 7 înfrângeri!

Cu un intermezzo la turci în care palmaresul a fost asemănător: 2 victorii, 3 egaluri, 3 înfrângeri.

ADVERTISEMENT

S-a întors la Cluj, unde are pe mână un lot cotat la peste 32 de milioane de euro, al doilea cel mai valoros lot din campionat. Și chiar și așa, echipa arată groaznic. Atât de slab, încât prietenul meu, complet treaz, avea senzația că, în fața arădenilor, clujenii erau în inferioritate numerică.

  • 7,7 milioane de euro e valoarea lotului echipei UTA, conform site-ului transfermarkt

”Rușine! Rușine!”

Scandarea din final a suporterilor din Arad spune totul despre cum s-a prezentat CFR-ul la meciul cu UTA. Nu-mi amintesc să fi văzut vreodată echipa asta, care a dominat campionatul României în ultimii 4 ani, în asemenea hal.

ADVERTISEMENT

Exceptând prima jumătate de oră, când oaspeții au făcut presing înalt, au împiedicat construcția incipientă a „roș-albilor” și au profitat de toate mingile culese din preajma careului lui Iacob (așa s-a marcat și golul), în rest Clujul a arătat ca o echipă mică de tot, care nu se sfiește să se apere cu 10 oameni în careu, să bubuie mingi la întâmplare, care la hochei se numesc degajări interzise, să facă schimbări defensive pe bandă rulantă.

Când închizătorul Boateng a intrat în locul atacntului Costache, iar apoi fundașii Ștefan și Cestor i-au înlocuit pe mijlocașii Păun și Culio, mi-am adus aminte de vorbele lui Cruyff: „Dacă, pe final de meci, scorul e egal și ai nevoie de victorie, te uiți pe bancă și orice atacant găsești îl trimiți pe teren”. La Petrescu, vorba e invers: „când ai 1-0, te uiți pe bancă și ce fundași găsești îi trimiți pe teren”.

ADVERTISEMENT

Mă mir că n-a apărut și Ciobotariu! Mai mult, când ajungi să regizezi faze de tragere de timp, așa cum au reușit, în final, Bălgrădean și Boateng, atunci n-ai cum să nu te aștepți ca un stadion întreg să te huiduie și să scandeze”Rușine! Rușine!”

  • 9-3 pentru UTA a fost raportul ocaziilor de gol

Ceea ce s-a păstrat intact la Dan Petrescu este norocul. Cu stilul ăsta de fotbal, în care mingea stă mai mult în careul tău, șansa este un element fără de care nu poți să strângi puncte. În precedentele două mandate, această îmbrățișare a Fortunei venea, în special, în duelurile europene. Acolo, era de înțeles. El trebuia să bată echipe cu bugete și loturi de 4-5 ori mai mari ca ale CFR-ului. Fără șansă nu s-ar fi putut.

În Liga 1 însă, când tu ai lot jucători și condiții de 4-5 ori mai bune decât marea majoritate a adversarilor, să te prezinți așa cum ai făcut-o la Arad și să mai și câștigi toate cele 3 puncte e ca și cum ai lua potul cel mare la 6 din 49 cu o variantă simplă. Vai, dar cât de simplă!

ADVERTISEMENT