Sport

Andrei Vochin, concluzii după FC U Craiova – Universitatea Craiova 0-2: “Gemenii vitregi ai nefotbalului”

Andrei Vochin, specialistul FANATIK, trage concluziile la finalul unui derby cu mult nerv și puțin fotbal.
03.10.2021 | 23:44
Andrei Vochin concluzii dupa FC U Craiova  Universitatea Craiova 02 Gemenii vitregi ai nefotbalului
Andrei Vochin, concluziile după FC U Craiova - Universitatea Craiova 0-2. Sursă foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

”Să jucăm cu mintea”. Într-un focar de ură și de dezbinare, într-un creuzet de ambiții și orgolii exarcebate, Adrian Mutu le-a cerut băieților săi să se decupleze puțin de la emoție și să pună la muncă raționalul. Deși îi place posesia, a calculat bine că, având în față un adversar mai bun luat bucată cu bucată, nu va putea să-l domine.

11,95 de milioane de euro a totalizt primul ”11” al lui Reghecampf pe transfermarkt, de 3 ori mai scump decât echipa de start a lui Mutu

Așa că a lăsat mingea la ei și a ordonat echipa într-un 5-4-1 defensiv, plasat la vreo 25 de metri de poarta lui Popa. Principala preocupare a fost să-l izoleze pe Koljici de restul echipei și, în același timp, să aibă flancurile blocate bine. În rarele momente când a încercat atacul pozițional, mișcarea frecventă a fost aceea de a-l trimite pe Bauza în rol de play-maker și pe Sidibe pe aceeași linie cu vârful Campagno. Un fel de 3-4-1-2. Dar baza a rămas defensiva.

ADVERTISEMENT

În aglomerarea creată, oamenii lui Reghecampf s-au decurcat greu de tot. Pe centru nu s-a putut intra de niciun fel, iar flancul drept a fost anihilat total, fie din cauza formei slabe a lui Gustavo, fie din pricina accidentării timpurii a lui Vlădoiu, al cărui apetit ofensiv era mai mare decât al înlocuitorului lui, ex-mijlocașul central Căpățână. Rarele momente de panică la poarta lui Popa s-au creat pe urcările lui Bancu, veritabilă extremă, ale cărui centrări au provocat singurele două ocazii ale primei reprize. Una peste alta fotbalul a gâfâit rău de tot.

2-0 pentru Craiova lui Rotaru a fost raportul ocaziilor în prima repriză

Mai binele e însă dușmanul binelui. Venită de la vestiare cu doping de încredere, pe trupa lui Mutu a apucat-o construcția de la portar. În loc să-și vadă de treabă și să cedeze posesia, așa cum au făcut în prima parte, gazdele au încercat să inițieze atacul din careul lor mic, dar au fost prinse în presingul înalt al oaspeților și a fost nevoie de o simplă eroare a lui Diallo, pe care l-a faultat rău mingea, pentru ca Nistor să profite și să deschidă scorul.

ADVERTISEMENT

Doar 3 români, olteni toți, au figurat în primul ”11” al lui Mititelu

Cam atunci, în minutul 48, s-a și terminat meciul. Mintea a trecut de partea cealalată și Craiova lui Rotaru a început să facă ce știe mai bine: să țină mingea în posesie. Cea mai bună echipă la acest capitol în statisticile Instat a capturat balonul, l-a plimbat dintr-o latură în alta a terenului și a rezistat tentației venită din tribună de a se năpusti peste adversar. Nu! Trupa lui Reghe a pasat și a așteptat greșeala.

Dacă se bat oltenii, de ce să nu o facă și italienii?

Nu era suficient că Bănia se scindase în războaie fratricide. A fost nevoie ca și italienii să se caftească între ei pentru ca jocul să se încheie definitiv. Frustrat că a jucat doar vreo 10 mingi în mai mult de o oră de joc, Compagno a ținut să-l altoiască pe compatriotul lui, Pigliacelli, în minutul 72, faptă sesizată de arbitrul Cojocaru, care l-a trimis frumușel la cabine. Minte multă îți trebuie să rezolvi așa un meci pe care l-ai așteptat de ani buni.

ADVERTISEMENT

Baiaram, bairam să fie!

Există zile când îți iese totul. Ieri a fost ziua lui Reghecampf și a lui Nistor. Primul a făcut schimbarea fericită, trimițându-l în joc pe Baiaram în locul lui Koljci. Puștitul a jucat exact ce trebuie și a închis tabela după un contratatac în care a ținut corect lățimea terenului până în momentul când a cerut mingea central. Al doilea a fost omul meciului. Golul cu care a deblocat partida a fost urmat de pasa magistrală către Baiaram pentru a doua reușită a derbyului. Plus că, și în prima parte, tot el fusese singurul care căutase poarta adversă.

Ce făcurăți, muică?

Cam asta a fost istoria sărăcăcioasă a unuia dintre cele mai ciudate confruntări din fotbalul de pe la noi. Două echipe, care altădată erau una și aceeași, s-au luat la harță ca doi frați gemeni care se luptă pentru putere. Aceleași cântece, aceleași culori, același perfect simplu. Până și aproape aceleași echipamente (spre disperarea telespectatorului neutru, care a fost băgat în ceață până și la acest capitol). Și aceeași întrebare după un meci slăbuț rău de tot. Băi, fraților, la ce bun atâta ură?

ADVERTISEMENT

(P) Cota BETANO pentru Universitatea Craiova – Academica Clinceni: 1,50 este cota pentru „1 solist”. Vezi aici toate cotele!

„Cutremur” la Universitatea Craiova » Mitriță i-a înjurat pe secunzii lui Gâlcă, iar...
„Cutremur” la Universitatea Craiova » Mitriță i-a înjurat pe secunzii lui Gâlcă, iar antrenorul principal a ripostat!
Euro 2024, dincolo de ce s-a văzut la televizor: dovada că „dictatura“ spaniolă...
Euro 2024, dincolo de ce s-a văzut la televizor: dovada că „dictatura“ spaniolă e la putere în fotbal ANALIZĂ
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
Cadavrul din valiză, găsit în Vaslui: imagini-cheie surprinse pe camere. Ce se ştie...
Cadavrul din valiză, găsit în Vaslui: imagini-cheie surprinse pe camere. Ce se ştie despre bărbatul ucis
Vestea la care nimeni nu se aștepta! Sportivul a anunțat că are o...
Vestea la care nimeni nu se aștepta! Sportivul a anunțat că are o relație cu un bărbat! 'Cel mai frumos lucru în viață e să ai alături partenerul potrivit'
RĂSTURNARE de SITUAȚIE în ASASINATUL lui TRUMP! S-a aflat ACUM!
RĂSTURNARE de SITUAȚIE în ASASINATUL lui TRUMP! S-a aflat ACUM!
EXCLUSIV Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Detalii neștiute despre...
EXCLUSIV Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Detalii neștiute despre petrecerea anului
Loredana se retrage. Toată lumea a rămas mască
Loredana se retrage. Toată lumea a rămas mască
Romina Gingașu a pus ochii pe Piero Ferrari de la început și nu...
Romina Gingașu a pus ochii pe Piero Ferrari de la început și nu s-a lăsat până nu a luat-o de soție. Diferența de 45 de ani nu a contat. ''Îl invitam peste tot, dar mă refuza''
Răsturnare de situație. Gabriel Resources a obținut suspendarea executării hotărârii prin care România...
Răsturnare de situație. Gabriel Resources a obținut suspendarea executării hotărârii prin care România a câștigat procesul de arbitraj pentru Roșia Montană
Cum se folosește, de fapt, corect ventilatorul. Trucul care îți răcorește casa imediat,...
Cum se folosește, de fapt, corect ventilatorul. Trucul care îți răcorește casa imediat, necunoscut de români