Fotbal intern

Andrei Vochin, după ce Viitorul lui Gică a băgat FCSB în criză: “Seara familiei Hagi, de la joc, la declarații”

12.03.2019 | 12:42
Andrei Vochin dupa ce Viitorul lui Gica a bagat FCSB in criza Seara familiei Hagi de la joc la declaratii

”Eu te-am făcut, eu te omor!”. Vorba aia dulce-amăruie pe care am auzit-o cu toții din vocea unui părinte pe care l-am scos din minți la un moment dat în copilărie, și de care ne aducem aminte cu candoare peste ani, a răsunat luni seară pe Arena Națională. Gică Hagi a venit la București pentru a-și învinge propria creație. Și, cu multă inteligență și puțin noroc, a reușit. Viitorul a bătut prezentul, izbutind pe lângă cele 3 puncte din clasament să elimine și toate acele puncte, puncte ce urmau de fiecare dată după confruntările dintre naș și fin.

5 dintre titularii FCSB de aseară au fost crescuți în Academia Hagi

FCSB – Viitorul a fost unul dintre cele mai bune meciuri ale aceste ediții de campionat. A avut un ritm ridicat, a avut momente de cumpănă, clipe în care soarta partidei a basculat, și, cel mai important pentru public, s-a jucat la ambele porți. A rezultat meciul în care s-au expediat cele mai multe șuturi, 41 în total, ceea ce înseamnă că s-a tras la poartă cam o dată la două minte. Excelent raport!

25 – 16 pentru FCSB a fost scorul șuturilor la poartă

O frumusețe de confruntare, efervescentă, tonică, mulțumitoare pentru asistență. Un joc făcut posibil de o masă de oameni tineri și, pe deasupra, și interesanți pentru cel doi selecționeri, Contra și Rădoi. Dilema multora care se îndoiau acum vreo 3 ani când s-a impus Regula U 21 în fotbalul românesc e posibil să fi dispărut în totalitate luni seara.

8 jucători under 21 au evoluat în FCSB – Viitorul

Andrei Vochin, după ce Viitorul lui Gică a băgat FCSB în criză Seara familiei Hagi, de la joc, la declarații
Bucurie a fotbalistilor de la Viitorul dupa meciul de fotbal dintre FCSB si FC Viitorul, contand pentru playoff-ul Ligii 1 Betano, desfasurat pe Arena Nationala din Bucuresti,

23 de români și doar 5 străini au fost folosiți luni seară

Prima repriză a aparținut Viitorului, chiatr dacă ea a început cu bara din lovitură liberă a lui Coman. Oaspeții s-au așezat într-un 4-3-1-2, cu Ianis între linii și în spatele celor două vârfuri cu mobilitate, Drăguș și Calcan. Pe fază de construcție, oamenii lui Hagi au renunțat la a mai pasa de la portar, au încercat să mute cât mai repede ostilitățile în jumătatea adversă. Pe faza de recuperare s-au dus cu presing sus, înspre ultima treime, acolo unde au simțit că, în lipsa lui Pintilii, pasul colegilor lui e tremurat și șovăielnic.

9 mingi au recupartat oaspeții în terenul advers în prima repriză, din care două s-au transformat imediat în marile ocazii de gol ale lui Drăguș (min. 20 și 36)

Nici când a recuperat în propria jumătate Viitorul n-a mai încercat în primă fază să păstreze posesia, ci să joace cât mai repde înainte. Așa s-a întâmplat la faza primului gol, când Băluță a verticalizat după recuperare, i-a pasat lui Ianis, care, l-a lansat imediat pe Calcan. E adevărat că toată faza aceasta realizată pe axul terenului a fost facilitată și de așezarea în linie ( nu în scară cum ar fi trebuit) a cuplului de mijlocași Filip – Nedelcu, poziționare prin care au putut fi eliminați din joc amândoi cu o simplă pasă.

Egal din mai nimic

Părea că prima repriză se va încheia cu avantaj pentru Viitorul. FCSB n-a putut crea mai nimic din atac pozițional și, pentru că oaspeții au cedat posesia, n-a putut face nici vreun contraatac. A apărut însă acea ieșire neinspirată din poartă a lui Cojocaru, când Coman și Ghiță erau încă în duel, pentru ca totul să se năruie. Florinel, care a făcut cel mai bun meci de când a devenit roș-albastru, a speculat, a egalat în minutul 40, și a fost la o bară de a-și trimite echipa în avantaj la cabine. Ar fi fost nedrept după tot ce s-a întâmplat în prima parte.

3-3 a fost scorul ocaziilor după 45 de minute

Dincolo de tot ce au pregătit înainte de meci, dialogul antrenorilor a început, practic, din minutul 35. Hagi a sesizat că Florinel Coman câștiga net duelul cu Mladen. Fundașul a fost pus în situații dificile, a încasat și un galben, astfel că Gică n-a așteptat pauza pentru a-l schimba.

5 din 7 dueluri defensive a pierdut Mladen în cele 35 de minute cât a fost lăsat să joace

Nu mai e o știre de presă că FCSB a mutat la pauză. A fost a 5-a oară în 6 partide.  Dar de data asta chiar că trebuia s-o facă. Nedelcu, care a piedut 4 din cele 7 dueluri din prima parte, din care unul s-a transformat în marea ocazie de gol a lui Drăguș (min. 20), a fost înlocuit cu Fl. Matei. Cu un jucător în plus de atac și cu o atitudine mai decisă, gazdele au înghesuit Viitorul în propriul teren, din care a scăpat doar o singură dată, la marea ocazie a lui De Noijer. Până atunci, Hora, singur cu Cojocaru (min. 47) și Coman (min. 49), blocat de același goal-keeper, au avut șansa de a egala.

2-1 pentru FCSB a fost raportul ocaziilor în startul reprizei secunde

Spectacolul schimbărilor

Hagi a sesizat dezechilibrul din mijloc și, până în minulul 62, a schimbat ambii atacanți cu un vârf, Rivaldinho, și un mijlocaș, Artean. Houri a fost împins în față și asfel, după doar două minute, pe o pasă magică a lui Ianis, i-a determinat pe Benzar și Bălașa să-l faulteze pe micuțul magrebian. Penalty și 1-2!!!

Când ești la ananghie trimiți toți atacanții de pe bancă în teren. Asta a spus Cruyff, asta ne-a transmis la un moment dat Hagi la debutul lui în meserie, asta a făcut Teja în finalul meciului de luni. Gnohere în locul lui Hora, Rusescu în locul lui Moruțan. Cu două vârfuri, steliștii au pus stăpânire pe minge (59% -41% a fost raportul posesiei în ultimul sfert de oră), au dus jocul în margine la lateralii Benzar și Junior Morais, ale căror centrări au creat mari ocazii de gol.  Care, dacă erau transformate de ”Bizon”, ar fi schimbat impresiile dure făcute post meci de analiștii (exclusiv ai) tabelei de marcaj. Pentru că, în realitate, tot Hagi, la cald, a avut remarca cea mai aproape de realitate. ”Astă-seară am avut și noroc”. Bravo, Gică! Pentru tot.

4-1 pentru FCSB a fost raportul ocaziilor de gol în ultimul sfert de oră

9-6 pentru FCSB a fost raportul ocaziilor de gol pe toată durata partidei

Top 3 Cei mai buni jucători ai FCSB conform Index InStat

  1. Florinel COMAN – 321 Index InStat
  • A fost bombardierul FCSB, cu 7 șuturi expediate, din care 6 cadrate. A marcat singurul gol al FCSB, a trimis de două ori în bară din lovituri libere
  1. Junior MORAIS – 295 Index InStat
  • A inițiat cele mai multe acțiuni de atac ale gazdelor, 60. Și-a câștigat și duelurile în atac, 3 din 5, și cele din apărare, 4 din 5. A oferit cele mai multe pase cu eliminarea adversarului, 64. A încercat 9 centrări, din care 5 precise, cele mai multe din echipă. Una dintre ele a fost cea care l-a lăsat singur cu poarta pe Gnohere (min. 88)
  1. Cristian BĂLGRĂDEAN – 275 Index InStat
  • I se poate imputa golul lui Calcan, însă pînă la pauză a avut două intervenții importante la șuturile lui Drăguș (min. 20 și min. 36), iar după reluare a salvat din situație de unu la unu cu De Noijer

Top 3 Cei mai buni jucători ai Viitorului conform Index InStat

  1. Ianis HAGI – 288 Index InStat
  • A stat la baza ambelor goluri ale Viitorului. La primul i-a pasat decisiv lui Calcan, la al doilea i-a pasat lui Houri, care a socs penaltyul pe care tot Ianis l-a transformat. A inițiat și a a participat la cele mai multe acțiuni de atac ale echipei sale, 36. A oferit cele mai multe pase filtrante, 49, și a reușit cele mai multe driblinguri, 4 din 6 încercări.
Andrei Vochin, după ce Viitorul lui Gică a băgat FCSB în criză: "Seara familiei Hagi, de la joc, la declarații"
Ianis Hagi se bucura dupa golul marcat din penalty in meciul de fotbal dintre FCSB si FC Viitorul, contand pentru playoff-ul Ligii 1 Betano, desfasurat pe Arena Nationala din Bucuresti
  1. Tudor BĂLUȚĂ – 273 Index InStat
  • A reușit un procentaj uluitor al paselor corecte, 97%. Practic a greșit o singură pasă din 34 de mingi jucate. A pierdut un singur duel aerian. Are un procentaj de reușită de 89% la tot ce a făcut pe teren. Este al doilea după Hagi la inițierea fazelor de atac, cu 27 de acțiuni.
  1. Valentin COJOCARU – 273 Index InStat
  • Deși a greșit la gol, a avut apoi nu mai puțin de 3 parade salvatoare, în situații de unu la unu cu Hora, Coman și Gnohere .