News

Andrei Vochin prezintă cifrele InStat în Liga 1 Betano: Viitorul e campioana posesiei! Pe ce loc e FCSB

13.01.2019 | 10:03
Andrei Vochin prezinta cifrele InStat in Liga 1 Betano Viitorul e campioana posesiei Pe ce loc e FCSB

S-a vorbit mult despre posesie în această iarnă, de când FCSB a anunțat că l-a ales pe Mihai Teja pentru că este un antrenor care practică un astfel de stil de joc. Sigur că posesia depinde și de calitatea jucătorilor, acolo unde olteanul Alexandru Mitriță domină Liga 1 Betano, dar, dacă ar fi să judecăm doar în funcție de acest criteriu, Becali ar fi trebuit să-i oferteze ori pe Hagi, ori pe Mangia.

Asta pentru că Viitorul este fruntașa clasamentului posesiei în acest sezon, o ierarhie în care FCSB e doar pe locul 3, iar Gaz Metan, formația antrenată de Teja, ocupă poziția a 9-a.

Clasament posesie în Liga 1 Betano, conform cifrelor InStat

[table id=6 /]

Media tuturor echipelor este 25:48, iar echipa cea mai slabă este Hermannstadt, cu doar 20:59 minute de posesie pe meci.

Universitatea Craiova ajunge cel mai mult în careul advers

Posesia fără progresie nu este altceva decât un fel de antijoc. Poate și de aceea, la ultimele două turnee finale au avut câștig de cauză mai ales echipele reactive, nu cele care făceau un scop doar din a ține mingea. La acest capitol, în acest sezon de Liga 1, Universitatea Craiova e echipa care, din posesie, a ajuns cel mai des în careul advers.

Clasament intrări cu mingea în careul advers în Liga 1 Betano

[table id=7 /]

Media tuturor echipelor este de 13 intrări în careu pe meci, iar cele mai slabe echipe sunt Dunărea Călărași, Concordia și Voluntari, cu numai 10 intrări.