Fotbal international

Andres Palop, portarul care i-a dat gol lui Mircea Lucescu în Cupa UEFA, a învins coronavirusul: “Am fost internat 12 zile”

15.04.2020 | 16:30
Andres Palop portarul care ia dat gol lui Mircea Lucescu in Cupa UEFA a invins coronavirusul Am fost internat 12 zile
ADVERTISEMENT

Andres Palop este, cu siguranţă, un nume de care Mircea Lucescu nu-şi poate aminti cu plăcere. Este şi normal, pentru că Palop, portar la Sevilla, a intrat în istoria Cupei UEFA marcând cu capul la ultima fază a meciului retur cu Şahtior Doneţk în optimile de finală, în martie 2007.

Era la ultimă fază din timpul regulamentar

Cu acel gol Sevilla evita eliminarea şi trimitea partida în prelungiri cu scorul de 2-2, pentru că în tur, în Spania, se ănregistrase acelaşi rezultat. Iar în prelungiri uruguayanul Chevanton dădea lovitura de graţie ucrainenilor la Doneţk.

ADVERTISEMENT

Acum, în vârstă de 46 de ani, fostul jucător de la Valencia, Sevilla şi Villarreal, a reuşit ceea ce el însuşi cea mai importantă paradă din viaţa sa.

Victorie în faţa COVID 19

“Astăzi am avut o mare intervenţie în faţa coronavirusului. Sunt deja acasă. Am fost internat timp de 12 zile după ce am fost testat pozitiv la Covid-19. Din păcate, la fel ca mulţi oameni, am fost infectat şi am fost spitalizat.

ADVERTISEMENT

Acum pot spune că, după câteva zile grele şi incertitudini, am avut un test negativ şi sunt deja acasă”, a scris Palop pe contul său de Instagram.

A rememorat golul de la Doneţk acum un an

În 22 februarie 2019 Andres Palop a fost invitatul UEFA pentru tragerea la sorţi a meciurilor din optimile de finală ale ediţiei precedente din Europa League. Cu acest prilej el a rememorat şi golul de la Doneţk.

ADVERTISEMENT

Am venit acolo ca să îmi ajut echipa, era ultima fază, nu mă aşteptam la aşa ceva. Este una dintre cele mai frumoase amintiri din cariera mea, însă am avut şi noroc

Colecţionar de trofee cu Valencia şi Sevilla

Palop are o colecţie de trofee în cariera sa. el păstrând amintiri frumoase atât de la Valencia, cât şi de la Sevilla.

ADVERTISEMENT

S-a format ca jucător la Valencia, alături de care a câştigat Cupa UEFA, Supercupa Spaniei şi titlul de campion în Primera Division. A jucat apoi timp de opt sezoane la Sevilla, între 2005 şi 2013, cucerind alături de andaluzi două Cupe UEFA, Supercupa Europei, două Cupe ale Spaniei, precum şi Supercupa Spaniei.

ADVERTISEMENT