Cele mai citite

Un antrenor celebru lasă fotbalul pentru cea mai dură competiţie din lume

Antrenorul portughez Andres Villas Boas, care a pregătit Chelsea şi Tottenham, lasă fotbalul la începutul lui 2018, pentru a participa la raliul Dakar.
Autor: Sorin Dumitrescu | 29.11.2017 | 20:15

Portughezul Andres Villas Boas va lăsa fotbalul la începutul anului 2018, după ce s-a despărţit de echipa pe care a antrenat-o în ultima perioadă, gruparea chineză Shanghai SIPG. Tehnicianul lusitan va deveni preţ de două săptămâni pilot de raliuri şi debutul şi-l va face într-o competiţie extrem de dificilă, Raliul Dakar, care însă, de câţiva ani a păstrat doar numele tradiţional (era cursa Paris – Dakar), pentru că s-a mutat pe platourile Americii de Sud. 

Ediţia din 2018 va avea startul în Peru şi punctul finiş în Argentina. Villas Boas se declară entuziasmat de faptul că va putea să îşi împlineacă un vis, el nefiind primul din familie care a alergat în celebrul raliu. Unchiul său Pedro a participat chiar la Paris-Dakar, cel mai dur raliu din lume. Lusitanul se va afla la bordul unei maşini Toyota Hilux, copilot fiind compatriotul său, Ruben Faria, care este însă specialist în cursele de moto. În istoria raliului alte nume celebre particpante au fost cântăreţul Johnny Holiday, prinţul Albert de Monaco şi sora sa, prinţesa Caroline.

Andres Villas Boas nu e primul VIP prezent la raliu

Andre Villas Boas a urmat în mare măsură ca antrenor drumul lui Jose Mourinho, care e considerat cel mai bun antrenor all time din Portugalia. Şi el a fost ajutat de englezul Sir Boby Robson să pătrundă în această tagmă, întâmplarea făcând să locuiască o vreme, la Porto, în aceeaşi locaţie cu britanicul. Villas Boas este şi pupilul lui Jose Mourinho, căruia i-a fost asistent la Chelsea şi Inter.

Abia în 2009 şi-a luat cariera pe cont propriu şi după ucenicia la Academica Coimbra a devenit cel mai tânăr antrenor din ţara sa cu patru trofee câştigate într-un an cu Porto. Apoi a ajuns, la fel ca Mourinho, în Premier League, la Chelsea şi Tottenham. Cu Zenit Sankt Petersburg a luat al cincilea titlu din istoria clubului, iar ultima experienţă a avut-o la Shanghai SIPG.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!