News

Andrew Cuomo, guvernatorul New York-ului, mesaj înfiorător! ”E șocant că spitalizările recente au însemnat oameni care au stat în case”

08.05.2020 | 12:52
Andrew Cuomo guvernatorul New Yorkului mesaj infiorator E socant ca spitalizarile recente au insemnat oameni care au stat in case
ADVERTISEMENT

Andrew Cuomo, guvernatorul New York-ului a transmis un mesaj înfiorător! Politicianul care a câștigat un enorm capital de imagine pe timp de pandemie spune că este șocant faptul că ultimele spitalizări din metropola pe care o conduce au fost făcute din rândul oamenilor care au respectat deciziile și au rămas în case.

Andrew Cuomo, guvernatorul New York-ului, mesaj înfiorător!

„Nu discutăm despre oameni care au ieșit afară să se plimbe, care au testat nervii polițiștilor, ci de persoane care au stat în case”, a spus Cuomo

ADVERTISEMENT

Concret, conform unor statistici puse la dispoziție de departamentul de sănătate al Statelor Unite, în acest moment, 66 la sută din noile spitalizări sunt oameni care au încercat pe cât posibil să se ferească.

”E șocant că spitalizările recente au însemnat oameni care au stat în case”

„Dacă sunteți atenți o să observați că 18 la sută vin din sanatorii sau azile, mai puțin de 1 la sută din închisori.

ADVERTISEMENT

Doi la sută sunt oameni fără adăpost, 2 din diferite facilități, dar 66 la sută sunt oameni care au stat în casă. Este șocant pentru noi”, a recunoscut Cuomo.

”Da, trebuie să spunem că vorbim de un procent surprinzător. Acești oameni au stat în case. Am crezut inițial că poate au folosit mijloacele de transport în comun, dar nu, nu a fost cazul.

ADVERTISEMENT

Cu toții spun că au stat în case. Și atunci ce putem să mai spunem despre acest virus și cum se răspândește el?”, a mai adăugat Cuomo.

Vă reamintim că statul New York a solicitat tuturor spitalelor să constituie stocuri de echipamente de protecţie personală aferente unei perioade de 90 de zile, astfel încât să fie pregătite pentru o nouă epidemie. Totul se întâmplă după ce statele americane s-au confruntat cu deficite de echipamente în timpul crizei coronavirusului,

ADVERTISEMENT

Cuomo a spus că eforturile de procurare a măştilor din China, în condiţiile concurenţei dintre ţări pentru echipamente medicale, au fost ”ineficiente”, el avertizând faţă de dependenţa de China pentru echipamente de bază.

”Să apelăm la China pentru echipamente de protecţie personală? Ia gândiţi-vă la asta – nu am putut să le obţinem în ţara noastră. Am început să producem propriile echipamente în acest stat”, a afirmat Cuomo la un briefing de presă.

”În opinia mea este o problemă de securitate naţională. Trebuie să putem să obţinem măşti şi combinezoane şi orice alte materiale medicale avem nevoie, pentru ca această ţară să poată avea un sistem de asistenţă medicală în timpul unei urgenţe”, a spus Cuomo.

În opinia sa, ”nu poţi fi dependent de China pentru a avea echipamentele de bază necesare pentru a salva vieţi în Statele Unite, la asta s-a ajuns”.

Guvernatorul New York-ului, Andrew Cuomo este omul de care multă lume își leagă acum toate speranțele. Din ce în ce mai multe voci susțin că el ar putea fi surpriza-șoc a Partidului Democrat la alegerile din 3 noiembrie.

Deja supranumit „președintele activ” și „guvernatorul Americii”, fiul lui Mario Cuomo (guvernatorul statului New York între 1983 și 1994) l-ar putea înlocui în ultima clipă pe Joe Biden (77 de ani) pentru a-l concura pe Donald Trump.

ADVERTISEMENT
Tags: