News

Andrew Tate, legături neașteptate cu lumea islamică. Talibanii ar fi cerut informații despre situația britanicului din România

Andrew Tate s-a convertit la islamism și a acordat un interviu incendiar, difuzat în toată lumea, în care a făcut afirmații considerate ”periculoase” despre talibani și ISIS.
10.01.2023 | 09:33
Andrew Tate legaturi neasteptate cu lumea islamica Talibanii ar fi cerut informatii despre situatia britanicului din Romania
Andrew și Trsitan Tate au fost reținuți de procurorii DIICOT pe 29 decembrie / Foto: Octav Ganea / Inquam Photos
ADVERTISEMENT

Andrew Tate a lansat o serie de afirmații extrem de dure despre ”terorismul occidental”, mișcarea feministă și organizația teroristă ISIS, cu doar 9 zile înainte să fie arestat de procurorii DIICOT. Show-ul a fost difuzat în direct, la un post de televiziune național din Marea Britanie și preluat de rețelele Sky și Fox în Australia și Statele Unite.

Andrew Tate, interviu incendiar pentru jurnalistul care l-a lăsat pe Cristiano Ronaldo fără echipă

Luptătorul britanic a fost invitat, pe 20 decembrie 2022, de jurnalistul Piers Morgan, cel care a realizat și interviul care a pus capăt carierei lui Cristiano Ronaldo la Manchester United. Tate, care mai fusese în direct la Piers Morgan Uncensored în urmă cu trei luni, a fost chemat să vorbească despre recenta lui convertire la islamism.

ADVERTISEMENT

Discuția a alunecat, însă, pe o pantă periculoasă, atunci când realizatorul l-a pus pe Tate să comenteze pe marginea unor subiecte controversate, cum ar fi decizia guvernului taliban din Afganistan de a interzice femeilor să urmeze studii universitare. Britanicul a lansat o serie de idei care nu se aud prea des pe posturile de televiziune, considerând că talibanii au dreptul și autoritatea de a aplica orice lege doresc, atât timp cât sunt la conducerea acestui stat.

Tate, la televiziunea britanică: ”Talibanii aduc lege și ordine”

”Lumea nu este albă sau neagră, lumea este gri. Nu este bine să faci presupuneri de o parte sau de alta a adevărului. Nu poți spune că talibanii sunt răul întruchipat, iar noi suntem 100% buni. Eu cred că talibanii aduc lege și ordine. Poate nu este legea care ne place nouă, dar este o formă de lege.

ADVERTISEMENT

Au interzis femeilor să studieze la universitate? Fantastic. Să lăsăm feministele să meargă acolo, să le predea o lecție! Feministele sunt atât de dure, spun că sunt în stare să facă orice poate un bărbat, atunci să le trimitem în Afganistan, sunt sigur că vor rezolva problema.

Problema femeilor din Afganistan nu are nicio legătură cu mine, sub nicio formă. Din punctul meu de vedere pot interzice bărbații, pot interzice oamenii mici de statură, pe cei cu părul lung, nimic din toate astea nu au legătură cu mine. Eu nu vreau să mă duc să lupt cu talibanii.

ADVERTISEMENT

Dacă ei decid că așa vor să-și conducă societatea, atunci noi avem două variante: mergem peste ei și începem un război care să ne coste multe vieți sau considerăm că e treaba lor, se pot guverna singuri, sunt oameni, nu suntem mai buni decât ei și dacă ei au decis să trăiască într-un anumit fel, așa se va întâmpla”, a declarat Andrew Tate în emisiunea lui Piers Morgan.

Britanicul a refuzat să condamne terorismul promovat de ISIS

Jurnalistul l-a rugat pe Tate să explice de ce a șters un video de pe conul lui de Twitter, în care afirma că ISIS sunt musulmani adevărați, pentru că ucid din convingere. Luptătorul a răspuns că este vorba de o înregistrare veche și că opinia lui de atunci nu mai coincide cu cea de acum.

ADVERTISEMENT

”Eu, acum, sunt islamist. Obișnuiam să fiu ateu, pentru că la acea vreme credeam că religia rezolvă mai puține probleme decât creează. Însă când ajungi să înțelegi Adevărul despre tine și despre Dumnezeu, realizezi că religia este, de fapt, vindecare pentru multe probleme ale lumii. Așa că îmi voi cere scuze pentru afirmațiile mele de atunci, pe vremea când eram ateu și greșeam. Crești, evoluezi.

Cred că islamismul este minunat, cred că este ultima religie adevărată din lume. Sau cel puțin ultima religie care este respectată de adepții ei. Mă simt schimbat de când m-am convertit. Cred că are soluții pentru multe probleme cu care lumea se confruntă astăzi.

Acel video era satiric, chiar dacă nu pare amuzant. Același lucru s-ar putea spune și despre creștini, dacă am judeca după Vechiul Testament. Nu tot ce se află în aceste cărți se pot aplica”, a mai spus Andrew Tate.

Sportivul a mai declarat că, în opinia lui ISIS este o organizație care a fost fondată și finanțată de occident și a refuzat să condamne actele de terorism pe care acesta o desfășoară la nivel mondial.

”Cred că atunci când buturuga mică vine și răstoarnă carul mare am un fel de… nu aș spune satisfacție dar…

Teroriștii și luptătorii pentru libertate sunt văzuți ca băiatul rău și cel bun. E ceva subiectiv. Sunt oameni care cred că occidentul reprezintă terorismul în lume. Că americanii sunt mai răi decât toți și că ucid mai mulți oameni decât orice alt popor. Și sunt alții care cred pe dos, depinde cu cine vorbești. Eu nu condamn ISIS, nu condamn pe nimeni care luptă pentru convingerile lui”, a mai declarat Andrew Tate.

Talibanii, ”atenți” la situația lui Andrew Tate

Afirmațiile lui Andrew Tate nu au rămas fără ecou. La sfârșitul lunii decembrie, Sameera Khan, o jurnalistă-influencer din Statele Unite, care susține că are legături în Afganistan, a scris pe contul ei de Twitter că autoritățile talibane au solicitat informații suplimentare despre reținerea britanicului.

Andew Tate talibani
Influencerul Sameera Khan spune că talibanii din Afganistan i-au cerut informații despre Andrew Tate / Captură: Twitter

”Sunt îngrijorați pentru Andrew Tate și ne întreabă dacă a fost eliberat”, a scris Khan pe Twitter. Tânăra a mai menționat că talibanii au convingerea că Tate este o victimă a societății occidentale, datorită opiniilor pe care le exprimă în public. Sameera Khan este considerată o apropiată a fraților Tate.

Frații Tate, acuzații grave în România

Frații Tristan și Andrew Tate au fost reținuți pe 29 decembrie 2022, ei fiind acuzați că au forțat mai multe femei să realizeze material pornografic, pe care ulterior le vindea online.

Procurorii spun că trei victime au dat declarații că ar fi fost traficate de frații Tate după metoda lover-boy. O altă acuzație care îi vizează este cea de viol.

Polițiștii au făcut percheziții în zece imobile din București, Ilfov și Prahova, în urma cărora au confiscat 11 automobile de lux, printre care un Rolls-Royce și un Aston Martin.

ADVERTISEMENT
Tags: