Fotbal international

Andriy Pyatov, coșmarul lui Mircea Lucescu, o nouă gafă memorabilă în Champions League: ”Cel mai idiot fault posibil”. VIDEO

23.10.2019 | 09:58
Portarul echipei Șahtior Donețk, Andriy Pyatov, coșmarul lui Mircea Lucescu din perioada când acesta antrena campioana Ucrainei, a comis o nouă gafă memorabilă în Champions League
ADVERTISEMENT

Portarul echipei Șahtior Donețk, Andriy Pyatov, coșmarul lui Mircea Lucescu din perioada când acesta antrena campioana Ucrainei, a comis o nouă gafă memorabilă în Champions League. Internaționalul ucrainean a făcut un penalty absolut incredibil în partida terminată la egalitate cu Dinamo Zagreb, în etapa a treia din Grupa C.

Andriy Pyatov, coșmarul lui Mircea Lucescu, o nouă gafă memorabilă în Champions League

În minutul 58 al întâlnirii din Champions League, Dinamo Zagreb a beneficiat de un corner din partea dreaptă, iar în momentul execuției Andriy Pyatov a făcut o gafă incredibilă. Portarul campioanei Ucrainei l-a faultat grosolan pe atacantul Mario Gavranovic, deși mingea nu se îndrepta spre acesta, iar arbitrul spaniol Antonio Mateu Lahoz a dictat penalty și i-a acordat cartonașul galben lui Pyatov.

ADVERTISEMENT

Jurnalistul italian Tancredi Palmeri a făcut o afirmație extrem de dură după această fază: ”Este cel mai idiot fault posibil”. Mijlocașul Mislav Orsic a transformat fără probleme penalty-ul, iar Dinamo Zagreb prelua conducerea cu 2-1 în partida cu Șahtior Donețk. De remarcat este faptul că cele două formații se află în luptă directă pentru ocuparea locului secund în grupă, care asigură calificarea în optimile de finală.

Momentul în care Andriy Pyatov îl faultează în careu pe Mario Gavranovic

Lucescu crede că Pyatov nu are valoare de Champions League

Andriy Pyatov este cunoscut ca un gafeur încă din perioada în care Șahtior Donețk era antrenată de Mircea Lucescu. De altfel, tehnicianul român l-a criticat constant pe portarul ucrainean, despre care a spus la finalul unui meci pierdut cu Real Madrid în 2015 că nu are valoare de Champions League.

ADVERTISEMENT

Ajuns la 35 de ani, Andriy Pyatov o comisese ultima dată în Champions League în sezonul precedent, la meciul de acasă cu TSG Hoffenheim, încheiată la egalitate 2-2. Atunci, portarul ucrainean a ieșit greșit pe o centrare și Havard Nordtveit a înscris cu capul aducându-i pe nemți în avantaj.