Sport

Andriy Shevchenko, decorat de președintele Volodimir Zelenski: ”Ajută să mobilizeze lumea pentru a susţine şi a ajuta Ucraina”

Președintele Volodimir Zelenski l-a decorat pe fostul mare fotbalist Andriy Shevchenko pentru implicarea sa activă în apărarea țării după invazia Rusiei.
23.08.2022 | 16:09
Andriy Shevchenko decorat de presedintele Volodimir Zelenski Ajuta sa mobilizeze lumea pentru a sustine si a ajuta Ucraina
Președintele Volodimir Zelenski l-a decorat pe fostul mare fotbalist Andriy Shevchenko pentru implicarea sa activă în apărarea țării după invazia Rusiei. Sursă foto: ukrinform.net
ADVERTISEMENT

Legendarul atacant de la Dinamo Kiev și AC Milan s-a implicat pe parte socială și a contribuit la strângerea de ajutoare şi susţinere pentru Ucraina.

Volodimir Zelenski l-a decorat pe Andriy Shevchenko

Pentru activitățile depuse în ultimele șase luni, Andriy Shevchenko a fost decorat de președintele Volodimir Zelenski cu distincţia de “Legendă naţională a Ucrainei” într-o ceremonie la care a participat și prima doamnă Olena Zelenska.

ADVERTISEMENT

”Legendă a clubului Dinamo Kiev şi a naţionalei Ucrainei. Câştigător al Ligii Campionilot şi al Balonului de Aur. Numele său se află pe lista celor mai buni 100 de fotbalişti din istorie. Acestea şi multe alte performanţe l-au făcut faimos în întreaga lume.

Iar acum acestea îl ajută să mobilizeze lumea pentru a susţine şi a ajuta Ucraina. Ambasador al platformei UNITED24, marele nostru sportiv, marele campion, legenda noastră Andriy Shevchenko”, a fost caracterizarea făcută de Zelenski fostului fotbalist, conform ukrinform.net.

ADVERTISEMENT

Moment de reculegere la ceremonie

Odată cu fostul selecționer al Ucrainei au mai fost decorate alte opt persoane, dintre care trei post-mortem. Cele trei persoane care au primit distincția după ce și-au pierdut viața sunt Maria Prymachenko şi Anatolii Solovianenko, din domeniul artei, precum şi şeful serviciului de siguranţă a zborurilor, Ihor Bedzai.

Au mai primit distincţia doi medici, conductorul unui tren care a evacuat non-stop oameni din zonele asediate timp de nouă zile, o profesoară din Melitopol şi o femeie voluntar. Cei prezenți la ceremonie au onorat cu un moment de reculegere memoria celor care și-au dat viața pentru Ucraina.

ADVERTISEMENT

”În acest an, semnificația acestui eveniment s-a schimbat oarecum. Rusia a schimbat sensul vieții noastre, așa că astăzi îi premiăm pe toți cei care în fiecare zi, atât în ​​interiorul statului, cât și în exterior, ne protejează independența și suveranitatea cu talentul și munca lor”, a declarat președintele Zelenski.

Zelenski, mesaj după victoria lui Usyk

Volodimir Zelenski a ținut să-i transmită un mesaj și pugilistului Oleksandr Usyk, care și-a păstrat centurile la categoria grea după victoria la puncte în fața britanicului Anthony Joshua, într-o gală organizată în Arabia Saudită.

ADVERTISEMENT

”A fost dificil, dar este atât de importantă şi necesară această victorie. Apărarea unui titlu de campion mondial este un simbol care arată că toţi cazacii ca noi nu renunţă niciodată, luptă şi în final câştigă”, a scris Zelenski, pe contul de Facebook.

ADVERTISEMENT