Sporturi

Andy Murray a revenit pe teren cu o victorie după șapte luni. Operațiile de la șold încă îi afectează cariera

25.06.2020 | 09:28
Andy Murray a revenit pe teren cu o victorie dupa sapte luni Operatiile de la sold inca ii afecteaza cariera
Andy Murray. Foto: WSJ.com
ADVERTISEMENT

Britanicul Andy Murray este unul dintre jucătorii de tenis care în ultimii ani a trăit un adevărat coșmar din cauza accidentărilor la șold suferite în mai multe rânduri. A fost nevoie ca la ultima operație să i se implanteze o proteză metalică.

Toate aceste probleme serioase de sănătate au afectat în mod grav cariera celui care reușise după zeci de ani să readucă Marii Britanii titlul de la Wimbledon. Jucătorul de origini scoțiene practic nu a mai putut niciodată să evolueze la nivelul demonstrat și care îl propulsase între primii cinci tenismani din circuitul ATP.

ADVERTISEMENT

Andy Murray a mai avut tentative de revenire pe teren, însă jocul său a fost departe de evoluțiile obișnuite și prezența la turnee a fost sporadică, pentru că niciodată nu a putut reveni la parametrii fizici din trecut.

Primul meci după șapte luni pentru Andy Murray

După pandemie, Andy Murray a apărut din nou pe teren, după șapte luni, în aceste zile la o competiție organizată de fratele său Jamie, la care participă numai jucători din Marea Britanie. Murray l-a avut ca adversar pe Liam Brady.

ADVERTISEMENT

A fost o confruntare între locul 129 mondial, Murray, și locul 219, Brady. Pe care Murray a câștigat-o rapid în două seturi identice, în ceva mai puțin de o oră, cu scorul de 6-2, 6-2.

Murray a glumit pe seama revenirii

„Să nu joc șapte luni și să o fac acum, asta este excelent. Am servit chiar mai bine decât am jucat”, a recunoscut Andy.

ADVERTISEMENT

Andy Murray nu a concurat de la turneul de Cupa Davis de la Madrid, când a participat pentru echipa Marii Britanii la meciul cu Olanda.

Continuă să resimtă disconfort în zona inghinală

El continuă să simtă disconfort în zona inghinală încă din noiembrie 2019 şi crede că acesta este cauzat de creşterea ţesutului în jurul noul şold metalic pe care îl are de la operaţia de la începutul anului trecut.

ADVERTISEMENT

Termenul medical este osificare heterotopică, dar medicii nu sunt siguri, deoarece scanările şoldului de metal pot fi greu de interpretat.

ADVERTISEMENT