Sport

Andy Murray, impresionat de succesul Emmei Răducanu. Ce mesaj a transmis britanicul după finala de la US Open: „E o glumă!”

Emma Răducanu are lumea tenisului la picioare după victoria de la US Open. Andy Murray a felicitat-o pentru această performanță istorică.
12.09.2021 | 11:40
Andy Murray impresionat de succesul Emmei Raducanu Ce mesaj a transmis britanicul dupa finala de la US Open E o gluma
ADVERTISEMENT

Figuri marcante ale tenisului – și nu numai – se întrec în laude la adresa Emmei Răducanu după victoria istorică din finala US Open. Mândru că o sportivă de doar 18 ani îi calcă pe urme, Andy Murray (n.r. ultimul jucător din Marea Britanie care reușise să se impună pe hardul american) a ținut să o felicite public pentru această performanță.

E o glumă, să câștigi 10 meciuri în 3 săptămâni pentru a face asta. E o glumă, cât de bună e Emma Răducanu!”, i-a transmis acesta, în stilul caracteristic, printr-un mesaj publicat pe rețelele de socializare.

ADVERTISEMENT

Grație trofeului cucerit la Flushing Meadows, britanica de origine română face un salt uriaș în clasamentul WTA. Dacă la startul competiției se afla pe locul 150, de săptămâna viitoare va ajunge la un total de 2.571 de puncte și va deveni astfel cea de-a 23-a jucătoare a lumii.

Emma Răducanu, felicitată public de Andy Murray după victoria de la US Open

E o glumă! Cât de bine a reușit Răducanu să își țină nervii în frâu. E o glumă, cât de curat lovește mingea.

ADVERTISEMENT

E o glumă, să treci de calificări și să câștigi un turneu de mare șlem. E o glumă, să câștigi 10 meciuri în 3 săptămâni pentru a face asta. E o glumă, cât de bună e Emma Răducanu!”, a scris Andy Murray pe Twitter.

Imediat după finala feminină de la US Open, Marcus Rashford a ținut la rândul său să o felicite public pe Emma Răducanu pentru performanța istorică. „Priviți această revenire. Emma Răducanu e campioană la US Open! Felicitări”, a scris atacantul lui Manchester United.

ADVERTISEMENT

Mesajul  Reginei Elisabeta a II-a: „O realizare remarcabilă la o vârstă atât de fragedă”

Ultimul act al turneului de pe hardul american a fost urmărit cu sufletul la gură și în Casa Regală a Marii Britanii. Impresionată de victoria compatrioatei sale, care în noiembrie va împlini 19 ani, Regina Elisabeta a II-a i-a transmis un mesaj special.

Te felicit pentru succesul obținut la Campionatul de tenis Open al Statelor Unite. Este o realizare remarcabilă la o vârstă atât de fragedă și este o dovadă a muncii și dedicării tale.

ADVERTISEMENT

Nu mă îndoiesc că performanța ta remarcabilă și a adversarei tale, Leylah Fernandez, va inspira următoarea generație de jucători de tenis.

Îți transmit cele mai calde urări de bine ție și numeroșilor tăi susținători”, a scris suverana, completată imediat de ducii de Cambridge – William și Catherine: „Multe felicitări, Emma Răducanu, pentru uluitoarele tale performanțe și pentru victoria istorică la un Grand Slam! Incredibil – suntem cu toții atât de mândri de tine!”.

ADVERTISEMENT