Sport

Andy Murray, mesaj emoționant la retragerea celui mai bun jucător de tenis în scaun cu rotile: ”Eşti un rock star absolut”. Video

Dylan Alcott, considerat cel mai bun jucător de tenis în scaun cu rotile, a decis să se retragă, iar Andy Murray i-a trimis un mesaj care l-a făcut să lăcrimeze pe australian.
28.01.2022 | 17:40
Andy Murray mesaj emotionant la retragerea celui mai bun jucator de tenis in scaun cu rotile Esti un rock star absolut Video
ADVERTISEMENT

În vârstă de 31 de ani, Alcott a pierdut finala de la Australian Open 2022 în fața olandezului Sam Schroder, scor 5-7, 0-6.

Înfrângerea de la Melbourne a fost ultimul meci al carierei lui Alcott, care de curând a fost desemnat australianul anului pentru rolul său în promovarea oportunităților pentru persoanele cu dizabilități.

ADVERTISEMENT

Mesajul lui Andy Murray la retragerea unui jucător de tenis în scaun cu rotile

În conferința de presă în care și-a anunțat retragerea din activitate, Dylan Alcott, cel mai bun jucător de tenis în scaun cu rotile, a primit un mesaj de la britanicul Andy Murray pe care l-a citit cu lacrimi în ochi.

”Sper că nu îl deranjează că vă spun, dar Andy Murray tocmai mi-a trimis un mesaj: ‘Nu ştiu dacă mă exprim bine, dar eşti un rock star absolut, o sursă de inspiraţie. Îţi mulţumesc pentru tot ceea ce ai făcut’”, a citit australianul, extrem de emoţionat de cuvintele transmise de fostul număr 1 mondial.

ADVERTISEMENT

”Îmi vine să plâng. E special… Ce drăguţ. Nu credeam că se va întâmpla vreodată. E tare, chiar foarte tare. Este chiar mai bine decât să câştigi un turneu. Este o legendă a sportului care se interesează de tenisul în scaun cu rotile. Dacă este ceva bun pentru o persoană ca el, atunci trebuie să fie un lucru bun pentru toată lumea”, a continuat Alcott, conform The Mirror.

Anul trecut a reușit Golden Slam

Australianul a dezvăluit că după retragere se va dedica ajutorării persoanelor cu dizabilităţi: ”Scopul meu este să schimb percepţiile, astfel încât oamenii cu dizabilităţi să poată trăi viaţa pe care o merită, nu doar în sport, ci şi la locurile de muncă, în educaţie, la cinema, televiziune, întâlniri, să meargă în baruri, la festivaluri”.

ADVERTISEMENT

Alcott a câștigat în cariera sa nu mai puțin de 15 titluri de Grand Slam la simplu, șapte la Australian Open, câte trei la Roland Garros și US Open și două la Wimbledon. Anul trecut, el a devenit singurul tenismen cu dizabilități care a reușit Golden Slam, adică câștigarea în același an a celor patru mari turnee, plus medalia paralimpică de aur.

Dylan Alcott mai are în palmares opt succese de Grand Slam și în proba de dublu, dar și patru medalii paralimpice de aur, trei la tenis (două la simplu și una la dublu), plus una cu naționala de baschet în scaun cu rotile a Australiei, în 2008, la Beijing.

ADVERTISEMENT

Alcott ajută tinerii cu dizabilități din Australia

Dylan Alcott s-a născut în Melbourne, la 4 decembrie 1990. El s-a născut cu o tumoare înfășurată în jurul măduvei spinării, care a fost operată în primele săptămâni de viață. Intervenția a fost considerată un succes, cu toate că Alcott a rămas paraplegic.

Australianul a absolvit Brighton Grammar School în 2008 și are o diplomă în Comerț de la Universitatea din Melbourne. Alcott mai lucrează ca speaker motivațional și este prezentator la o emisiune de radio, iar în timpul liber participă la festivaluri de muzică.

În 2017, el a înființat Fundația Dylan Alcott cu scopul principal de a ajuta tinerii australieni cu dizabilități să câștige stima de sine și respect prin sport și studiu.

ADVERTISEMENT