Sport

Andy Murray este îngrijorat pentru Novak Djokovic: „Cred că este foarte rău pentru tenis tot ce se întâmplă”

Peste mai puțin de 9 ore începe procesul la finalul căruia Novak Djokovic va afla dacă va juca la Australian Open sau va fi expulzat, iar Andy Murray este îngrijorat pentru liderul ierarhiei ATP.
09.01.2022 | 17:08
Andy Murray este ingrijorat pentru Novak Djokovic Cred ca este foarte rau pentru tenis tot ce se intampla
ADVERTISEMENT

Novak Djokovic nu este imunizat anti Covid-19 și a primit o „ scutire medicală” pentru a putea participa la Australian Open, în condițiile în care, conform regulilor statului australian Victoria, la turneu pot lua parte numai sportivii care sunt dublu vaccinați.

Andy Murray nu a vorbit cu Novak Djokovic, dar ATP a ținut legătura cu el

Ulterior, premierul Australiei, Scott Morrison, a anunțat că viza sârbului a fost revocată. Astfel, Nole a fost plasat în izolare într-un hotel din Carlton.

ADVERTISEMENT

Djokovic a făcut o cerere oficială de anulare a deciziei prin care i se refuză intrarea în Australia, iar procesul începe la 1:00 a României și va fi transmis, în direct, de televiziunea australiană.

Britanicul Andy Murray, adversar și bun prieten al lui Djokovic, și-a exprimat îngrijorarea pentru situația prin care trece sârbul. El a făcut câteva declarații pentru theage.com.au, în care și-a manifestat sprijinul pentru liderul clasamentului ATP.

ADVERTISEMENT

Murray a recunoscut că nu a vorbit cu Djokovic de când acesta se află în izolare în incinta unui hotel, dar a precizat că ATP (Asociația jucătorilor Profesioniști de Tenis) a încercat să menţină contactul cu el.

Voi spune două lucruri despre el. Primul lucru este că sper că Novak este OK. Îl cunosc bine și am avut întotdeauna o relație bună cu el și sper că este bine.

ADVERTISEMENT

Al doilea lucru pe care îl voi spune despre această situație… nu este deloc bine pentru tenis și nu cred că este bine pentru nimeni dintre cei implicați. Cred că este foarte rău”, a spus triplul câștigător de turnee de Mare Șlem și de alte șase ori finalist.

Andy Murray nu vrea să facă speculații pe marginea situației lui Novak Djokovic

De cinci ori vicecampion la Australian Open, în 2010, 2011, 2013, 2015 și 2016, Murray este un puternic susținător al vaccinării împotriva Covid-19, dar a spus că nu poate comenta circumstanțele lui Djokovic.

ADVERTISEMENT

Vreau să aștept să iasă la iveală toate faptele despre ceea ce s-a întâmplat, pentru că în fiecare zi apare ceva nou și auzim informații noi tot timpul. Vreau să aud exact care este situația, înainte de a face alte comentarii. Nu ar fi corect altfel, deoarece sunt speculații.

Au ieșit niște chestii care chiar nu arată bine. Vreau să aflu mai întâi toate faptele înainte de a-mi spune părerea despre tot ce s-a întâmplat”, a mai declarat jucătorul care pe 1 noiembrie 2016 devenea liderul clasamentului ATP.

Andy Murray l-a învins pe Novak Djokovic în finala Turneului Campionilor din 2016

Andy Murray și Novak Djokovic au fost de 36 de ori adversari pe terenul de tenis, iar Novak conduce detașat cu 25 de victorii. De cinci ori s-au întâlnit la Australian Open, pentru meciuri având loc în ultimul act.

Toate partidele directe jucate la primul turneu de Mare Șlem al anului au fost adjudecate de sârb: 6-4, 6-2, 6-3 în finala din 2011, 6-3, 3-6, 6-7 (4), 6-1, 7-5 în semifinala din 2012, 6-7 (3), 7-6 (3), 6-3, 6-2 în finala din 2013, 7-6 (5), 6-7 (4), 6-3, 6-0 în cea din 2015 și 6-1, 7-5, 7-6 (3) în 2016.

Cei doi nu au mai fost adversari din 2017, când au jucat finala de la Doha, câștigată de Novak cu 6-3, 5-7, 6-4, iar ultima victorie a lui Murray datează din 2016, când s-a impus în finala Turneului Campionilor, organizat la Londra, cu 6-3, 6-4.

Interesant este că britanicul este mai mare decât sârb cu doar șapte zile, ambii fiind născuți în luna mai a anului 1987: Andy pe 15, iar Novak pe 22.

ADVERTISEMENT