Andy Murray nu va mai juca anul acesta în circuitul ATP: “Am nevoie de timp”

Irina Aldea   
în Tenis
30/09/2018, 11:34
Andy Murray nu va mai juca anul acesta în circuitul ATP: “Am nevoie de timp” GALERIE FOTO
Andy Murray nu va mai juca anul acesta în circuitul ATP

Andy Murray nu va mai juca anul acesta în circuitul ATP. Scoţianul în vârstă de 31 de ani a luat hotărârea de a nu mai evolua în acest sezon în circuitul masculin de tenis, motivând decizia lui prin pregătirea adecvată pentru anul următor, un sezon în care-şi doreşte să revină la forma care l-a consacrat şi l-a păstrat mult timp în elita tenisului mondial.

Fostul lider mondial din ATP, Andy Murray, eliminat în sferturile de finală la turneul organizat în China, la Shenzhen, a decis să abandoneze la turneul de la Beijing de săptămâna aceasta şi nu va mai evolua în acest an în circuitul ATP, relatează presa britanică, citată de AFP. Andy a acuzat dureri la călcâi în meciul pe care l-a pierdut în faţa ibericului Fernando Verdasco, scor 4-6, 4-6, iar medicii l-au sfătuit să se menajeze pe final de sezon pentru a nu risca agravarea accidentării sfuerite.

Andy Murray a decis să nu mai evolueze anul acesta în competiţiile ATP

”Ceea ce este pozitiv este că am jucat încă trei meciuri. Dar sincer, trebuie să joc mai mult, pentru că am ambiţii mari mari decât să pierd în sferturi. Am nevoie de mai mult timp să mă antrenez şi să fac gimnastică cu scopul de a deveni mai puternic şi cu o condiţie mai bună”, a declarat Murray de curând.

În vârstă de 31 de ani, fostul ocupant al locului de lider mondial încearcă să revină pe scenele mari ale tenisului masculin după ce a fost operat la şold, pe 8 ianuarie în urma unor dureri insuportabile. Britanicul a jucat în acest an doar şase turnee la care nu a reuşit să treacă de sferturile de finală. În urmă cu doar câteva zile, Andy anunța pe pagina sa oficială de Facebook că va mai participa anul acesta la turneele de la Shenzhen și Beijing, însă s-a răzgândit după ce a discutat cu medicii.

Închide ×