Sporturi

Andy Murray se retrage din tenis! Britanicul a plâns când a făcut anunțul. VIDEO. „Nu mai suport durerea. Nu mai vreau să joc așa”

11.01.2019 | 08:24
Andy Murray se retrage din tenis Britanicul a plans cand a facut anuntul VIDEO Nu mai suport durerea Nu mai vreau sa joc asa

Un nume mare al tenisului mondial a decis să se retragă. Andy Murray, 31 de ani a organizat o conferință de presă și a anunțat cu lacrimi în ochi că pentru el sportul care i-a oferit totul a devenit o armă cu două tăișuri. Britanicul a precizat că speră să mai evolueze o singură dată la Wimbledon, dar durerile înfiorătoare pe care le are la șoldul drept l-ar putea forța să își încheie cariera după turneul de la Australian Open.

Singur într-o mare de blitzuri și ziariști parcă mai tăcuți ca niciodată, Murray nu a apucat să spună prea multe. „Nu mă simt deloc bine”, atât a reușit să zică britanicul și lacrimile au început să-i curgă. A părăsit sala, dar, din respect pentru presă și fani, a revenit câteva minute mai târziu, atunci când a dat glas suferinței pe care a strâns-o în ultimele luni: „Am făcut tot ce a depins de mine, însă am dureri mari. Mai pot juca la un anumit nivel, însă nu unul de care pot fi mulțumit. Nu e însă vorba numai de asta. Nu mai pot îndura durerea! Nu mai vreau să joc așa. În decembrie, am vorbit cu echipa mea și le-am spus că nu mai pot continua în ritmul ăsta. Cred că mai pot rezista până la Wimbledon, acolo aș vrea să… să spun stop. Nu sunt însă convins că o să pot face asta. Acesta ar putea fi ultimul meu turneu, a declarat Andy Murray.

Andy Murray se retrage din tenis!

Primele probleme pentru Andy Murray au apărut în 2017, după o semifinală pierdută la Roland Garros, în fața elvețianului Stan Wawrinka. „Am jucat ani buni cu dureri la șold, dar nu m-am putut recupera după acel meci”.  Scoțianul s-a operat anul trecut, dar starea lui nu s-a îmbunătățit. Din contră, recent, jucătorul de tenis a aflat că va avea nevoie de o nouă intervenție chirurgicală. Una care va avea loc mai degrabă pentru a-l scăpa de dureri: „Nu am garanția că o să mai pot juca vreodată. M-ar ajuta să duc însă o viață normal. Lucrurile minore, să-mi pun șosetele, să mă încalț, ele sunt un obstacol acum”, a mai spus Murray.

Murray s-a consultat și cu Bob Bryan, sportiv care a trecut prin aceeași operație. Scoțianul a exclus din start varianta de a juca numai în proba de dublu. „Știu că e greu să mai revii la nivel înalt după așa ceva. Bob Bryan a făcut-o. Am comunicat mult cu el despre asta, însă, evident, e o diferență mare între efortul depus la dublu și cel de la simplu. Pot juca și în aceste condiții, dar la un nivel limitat. Durerea prea mare și faptul că nu mai pot să dau totul nu mă lasă să mă bucur de tenis”, a adăugat fostul lider mondial. Andy Murray își încheie cariera cu 45 de titluri câștigate în circuitul ATP, 3 turnee de Mare Șlem, Wimbledon (2013 și 2016) și US Open (2012), două medalii olimpice de aur la simplu (2012 și 2016) și una de argint la dublu mixt (2012), o Cupă Davis cucerită în 2015 și un Turneu al Campionilor în 2016.

  • 14 este locul pe care îl ocupă Andy Murray în istoria tenisului mondial în privința numărului de turnee câștigate
Tags: