News

Anestezic pentru cai, tot mai popular printre elevii din București. Dealer important, arestat în operațiunea ”LALEAUA”

Ketamina, folosită ca anestezic pentru cai, este populară printre elevii bucureșteni. A fost arestat unul dintre cei mai importanți dealeri
01.04.2023 | 21:12
Anestezic pentru cai tot mai popular printre elevii din Bucuresti Dealer important arestat in operatiunea LALEAUA
Ketamina, din ce în ce mai populară printre elevi Sursa foto: DIICOT
ADVERTISEMENT

Anchetatorii DIICOT și Poliția Română au confiscat de la domiciliul bărbatului peste 1,1 kilograme de ketamină (anestezic pentru cai), un kilogram de amfetamină, 80 de grame de cocaină, aproximativ 300 de comprimate ecstasy, o cantitate mare de substanță psihoactivă sub formă de cristale, precum și mai multe timbre impregnate cu LSD, cu o valoare totală de piață de peste 60.000 de euro.

Dealer important, arestat în operațiunea ”LALEAUA”

Arestarea dealerului este parte a operațiunii ”LALEAUA” care își propune să destructureze rețeaua de dealeri care distribuie droguri elevilor din liceele și școlile Capitalei, relatează București FM.

ADVERTISEMENT

”În cursul zilei de astăzi (vineri n.r.) va fi sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului București, cu propunerea de arestare preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile”, se arată în comunicatul DIICOT.

Anchetatorii au mai ridicat de la dealer 61.600 de lei, 300 de euro și 100 de dolari, existând suspiciunea că provin din traficul de droguri. Bărbatul a fost arestat preventiv vineri pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de mare risc şi ar putea primi o pedeapsă de până la 15 ani de închisoare.

ADVERTISEMENT

Pe 20 martie a avut loc o altă serie amplă de percheziții în Capitală care au vizat traficanții de droguri. Acuzațiile sunt de  constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de droguri de mare risc și trafic de droguri de risc.

Potrivit DIICOT, mare parte dintre drogurile găsite în timpul perchezițiilor era vândută inclusiv elevilor din liceele din Capitală. ”În cauză s-a reținut că, începând cu anul 2022, membrii grupului au comercializat droguri de mare  risc și de risc consumatorilor, inclusiv către elevi din licee din  București.

ADVERTISEMENT

Până la acest moment, pe parcursul perchezițiilor domiciliare au fost identificate diferite cantități de canabis, cocaina și  ketamină  precum și  comprimate de Xanax”, se arăta la acel moment în comunicatul celor de la Crimă Organizată.

Ce este ketamina?

Ketamina este folosită în medicina veterinară ca anestezic pentru animale mari, de exemplu pentru cai, a explicat expertul antidrog Cătălin Țone, citat de G4Media.

ADVERTISEMENT

”Ketamina este un anestezic general, folosit în medicina veterinară, la intervențiile chirurgicale pentru animale mari. Ketamina induce o stare asemănătoare unei transe, având în același timp efect puternic sedativ și de pierdere a memoriei. Apoi generează o dependență puternică”, a precizat Cătălin Țone.

De asemenea, Cătălin Țone a mai explicat faptul că timbrele LSD sunt îmbibate cu dietilamina acidului lisergic, cea mai puternică substanță halucinogenă, activă la doze foarte mici. ”Timbrele LSD se consumă prin introducerea sub limbă, substanța halucinogenă dizolvându-se în salivă. La comanda, traficantul prepara cocktailuri de droguri”, a mai spus expertul.

ADVERTISEMENT