Sporturi

Anett Kontaveit, surprinsă de jocul Simonei Halep: „Nu mă așteptam să fie atât de agresivă. A făcut un meci incredibil!”

29.01.2020 | 06:45
Anett Kontaveit surprinsa de jocul Simonei Halep Nu ma asteptam sa fie atat de agresiva A facut un meci incredibil
ADVERTISEMENT

Anett Kontaveit nu a avut nicio șansă în fața Simonei Halep în meciul din sferturile Australian Open, câștigat de româncă în minimum de seturi, 6-1, 6-1. La conferința de presă, sportiva din Estonia s-a declarat surprinsă de agresivitatea din jocul Simonei, despre care susține că a evoluat aproape de perfecțiune.

Anett Kontaveit, eliminată de Simona Halep la Australian Open

Anett Kontaveit a rezistat doar 54 de minute pe teren în meciul cu Simona Halep și a părăsit Australian Open în sferturi, după o săptămână în care a reușit să o elimine pe favorita șase, Belinda Bencic, în două seturi scurte, 6-0, 6-1.

ADVERTISEMENT

La conferința de presă susținută după meciul cu Halep, Kontaveit a recunoscut superioritatea româncei, care a fost mai agresivă decât se aștepta și a pus-o în permanență sub presiune.

Simona a făcut un meci incredibil. Am încercat orice, dar a fost mult prea puternică. Nu am reușit să găsesc nicio armă potrivită, am încercat să fiu mai agresivă, dar nu am putut trece de ea. A fost foarte dificil.

ADVERTISEMENT

Știam că este o mare campioană, știam cât de rapidă este pe teren, dar nu mă așteptam să joace atât de agresiv, m-a făcut să mă deplasez foarte mult în teren. A întors orice minge, m-a pus în permanență sub presiune. 

Este greu de spus dacă aș fi putut face ceva pentru a obține victoria. Cred că nu am făcut un meci atât de rău, am încercat să iau cea mereu decizia pe care am considerat-o cea mai bună în acel moment”, a declarat Anett Kontaveit.

ADVERTISEMENT

Cea mai bună performanță la un Grand Slam

Sfertul de finală reușit în acest an la Australian Open reprezintă cea mai importantă performanță a lui Anett Kontaveit la un turneu de Grand Slam.

Până la Melbourne, sportiva de 24 de ani mai reușise două prezențe în optimi la competiții de Mare Șlem, în 2015 la US Open și trei ani mai târziu la Roland Garros.

ADVERTISEMENT