News

Angajări Poliția Română: peste 1.800 de posturi scoase la concurs. Ce teste trebuie să susțină candidații

Poliția Română face angajări. Sunt scoase la concurs peste 1.800 de posturi. FANATIK vă spune ce teste trebuie să susțină candidații
23.09.2021 | 23:42
Angajari Politia Romana peste 1800 de posturi scoase la concurs Ce teste trebuie sa sustina candidatii
Angajări Poliția Română: peste 1.800 de posturi scoase la concurs. Ce teste trebuie să susțină candidații Sursa foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu
ADVERTISEMENT

Un total de 1.828 de posturi, din sursă externă, sunt scoase la concurs de Poliția Română. Repectivele posturi sunt de agenţi şi ofiţeri de poliţie, precum şi de personal contractual, prin încadrare directă.

Dintre acestea, 645 sunt posturi de ofițer de poliție, 657 sunt posturi de agent de poliție, iar 536 sunt posturi pentru personal contractual.

ADVERTISEMENT

Angajări Poliția Română: peste 1.800 de posturi scoase la concurs. Ce teste trebuie să susțină candidații

Perioada de înscriere pentru posturile de ofiţer şi agent de poliţie au început joi, 23 septembrie. Acestea se vor încheia la data de 5 octombrie.

Înscrierile se fac online și la unitățile de poliție care au scos la concurs respectivele posturi. Până la data când se vor încheia înscrierile, dosarul trebuie să fie complet. Ulterior nu se mai pot depune documente.

ADVERTISEMENT

Proba eliminatorie de evaluare a performanţei fizice se va desfășura în perioada 21 – 29 octombrie. Proba practică se a susține în funcție de posturile pentru care se candidează.

Proba scrisă va avea loc la data de 6 noiembrie. Acesta constă într-un test de tip grilă. În perioada următoare, vor fi scoase la concurs în și posturile de personal contractual.

ADVERTISEMENT

„Posturile scoase sunt în specialitățile acțiuni speciale, cazier judiciar, statistică și evidențe operative, analiza informațiilor și implementare date, comunicații și informatică, logistică, operațiuni speciale, ordine publică, pregătire profesională, reținere și arestare preventivă, rutieră, secretariat, documente clasificate și arhivă, cercetarea și prevenirea criminalității, investigații criminale, investigarea criminalității economice, financiar, implementarea proiectelor, psihosociologie și siguranță școlară, relații internaționale, informare și relații publice, structura de securitate, poliție canină și cabinet sanitar veterinar, criminalistică, combaterea criminalității organizate, resurse umane și administrativ,” a transmis Poliția Română.

Polițiștii nu au cum să verifice certificatele digitale

Nu doar de personal duce lipsă Poliția Română. Recent, Sindicatul Europol a transmis că oamenii legii nu sunt dotați corespunzător pentru a efectua verificările necesare în contextul implementării noilor reglementări.

ADVERTISEMENT

Autoritățile au anunțat că certificatul digital Covid va fi utilizat în toate localitățile unde rata de incidență a depășit 3 la mie. Problema e cum vor fi verificate documentele.

Sindicaliștii din poliție au atras atenția că personalul care desfășoară activități operative nu a fost dotat cu telefoane sau tablete de serviciu cu sistem de operare Android care să permită scanarea diverselor documente ce conțin coduri QR, precum certificatul digital Covid-19.

În urma aspectelor semnalate de organizația sindicală, conducerea MAI a solicitat inspectoratelor de poliție județene să transmită informații, cât mai rapid, cu privire la numărul aparatelor de care au nevoie.

ADVERTISEMENT