Life

Angajări Poliţie 2023. Câte locuri au fost scoase la concurs și când încep înscrierile

Angajări Poliţie 2023. Câte locuri sunt disponibile în acest an pentru Poliție și când încep, de fapt, înscrierile pentru doritori.
02.05.2023 | 00:26
Angajari Politie 2023 Cate locuri au fost scoase la concurs si cand incep inscrierile
Angajări Poliție 2023. Mii de locuri scoase la concurs. Foto Hepta
ADVERTISEMENT

Angajări Poliție 2023. Iată câte locuri au fost scoase la concurs în acest an și când vor începe înscrierile pentru tinerii interesați.

Angajări Poliție 2023. Mii de locuri scoase la concurs

Conform unui anunț făcut de Ministerul de Interne, au fost scoase un număr de 1.900 de locuri pentru viitorii polițiști. Pentru angajarea agenților de poliție și a subofițerilor au fost scoase 1.340 de locuri. Toate sunt la Şcoala de Agenţi de Poliţie ”Vasile Lascăr” din Câmpina.

ADVERTISEMENT

Alte 300 de locuri pentru angajări sunt la Şcoala de Agenţi de Poliţie ”Septimiu Mureşan” din Cluj-Napoca. Pentru agenții de poliție de frontieră au fost scoase 240 de locuri la Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră ”Avram Iancu” – Oradea.

În ceea ce îi privește pe jandarmi, și aici sunt scoate câteva sute de locuri, mai precis câte 350 pentru fiecare dintre cele două unități precizate.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre Școala Militară de Subofiţeri de Jandarmi ”Grigore Alexandru Ghica” – Drăgăşani şi în Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi ”Petru Rareş” – Fălticeni.

Și pentru pompieri sunt scoase câteva sute de locuri la Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă ”Pavel Zăgănescu” – Boldeşti, Prahova. Este vorba despre 300 de locuri pentru calificările subofiţer de pompieri şi protecţie civilă/ maistru militar auto.

ADVERTISEMENT

Cererile de înscriere pentru oricare dintre instituțiile precizate mai mai sus se transmit exclusiv în format electronic, anunță MAI.

Care este perioada de înscriere la Poliție 2023

Perioada de înscriere este 20 aprilie – 5 mai și elevii se pot înscrie inclusiv în zilele de weekend. Așadar, mai sunt doar câteva zile pentru că aceștia să se poată înscrie.

ADVERTISEMENT

În schimb, pentru dosarul de recrutare, documentele pot fi depuse până pe data de 15 mai 2023. Probele de evaluare pentru performanța fizică se vor susține în perioada 19 – 24 mai 2023 în centrele zonale.

Rezultatele finale pentru testele de evaluare a cunoștințelor, care sunt tip grilă, se afișează până pe data de 30 iunie 2023.

”Pentru constituirea dosarului de recrutare, candidaţii depun documentele solicitate până la data de 15 mai 2023.

Concret, candidaţii depun cererile de înscriere la structurile de resurse umane cu sarcini de recrutare aflate în unităţile din subordinea Inspectoratului General al Poliţiei Române, Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră Române, Inspectoratului General al Jandarmeriei Române şi Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă”, a mai precizat MAI.

ADVERTISEMENT
Tags: