News

Angajat al Ambasadei SUA în Ucraina, găsit mort într-un hotel din Kiev. Prima reacție de la Washington

Un angajat al Ambasadei SUA în Ucraina a fost găsit mort într-un hotel din Kiev. A venit și prima reacție de la Washington.
27.06.2024 | 18:06
Angajat al Ambasadei SUA in Ucraina gasit mort intrun hotel din Kiev Prima reactie de la Washington
Diplomat american, angajat al Ambasadei SUA în Ucraina, găsit mort într-un hotel. Washington-ul confirmă incidentul. Sursa foto: hepta.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Un deces aparent învăluit în mister a fost raportat în Kiev, acolo unde un angajat al Ambasadei SUA în Ucraina a fost găsit mort într-un hotel. Ulterior, a venit și o primă reacție de la Casa Albă.

Diplomat american, angajat al Ambasadei SUA în Ucraina, găsit mort într-un hotel. Washington-ul confirmă incidentul

Mai multe publicații din Ucraina au scris în această săptămână de moartea suspectă a unui diplomat american ajuns recent în capitala Kiev. Inițial, de la Washington nu au apărut reacții.

ADVERTISEMENT

News Ukraine a scris, pe 25 iunie, că trupul neînsuflețit al unui atașat al ambasadei SUA în Ucraina a fost găsit într-o cameră de la hotelul Hilton din Kiev. Oficialul american sosise în Ucraina pe 15 iunie. Rapoartele din ziua tragediei sugerau că acesta avea un nivel crescut de colesterol.

Într-o primă fază, Ambasada SUA la Kiev a confirmat informațiile cu privire la moartea atașatului. Cu toate acestea, americanii au refuzat să comenteze această chestiune, invocând preocupări de confidențialitate.

ADVERTISEMENT

Putem confirma decesul unui angajat al guvernului SUA aflat sub autoritatea şefului misiunii diplomatice americane din Kiev“, a citat Ukrainska Pravda o sursă de la ambasada Statelor Unite din Ucraina.

E important de precizat că pe corpul victimei nu au fost găsite urme de violenţă, au spus surse din poliția de la Kiev pentru publicaţia citată. Se pare că americanul ar fi decedat din cauze naturale.

ADVERTISEMENT

Joi, 27 iunie, reprezentantul oficial al Departamentului de Stat al SUA, Matthew Miller, a confirmat decesul atașatului ambasadei SUA la Kiev. Potrivit informațiilor preliminare, diplomatul, al cărui cadavru a fost descoperit recent la hotelul Hilton, a murit din cauze naturale, a spus Miller, la un briefing la Washington.

În cadrul acestui briefing cu reprezentanții presei, oficialul de la Casa Albă a declarat că partea americană poate confirma decesul unui oficial guvernamental american, aflat în subordinea șefului misiunii de la ambasada de la Kiev.

ADVERTISEMENT

El a comentat și posibila cauză care a dus la moartea atașatului ambasadei. ”A murit din cauze naturale și nu există niciun indiciu că altceva ar fi la originea decesului”, a spus Miller.

ADVERTISEMENT
Tags: