News

Angajat al Inspectoratului de Stat în Construcţii Iaşi, cercetat pentru luare de mită. Bărbatul a cerut 6 sisteme de aer condiționat

Un angajat al Inspectoratului de Stat în Construcții Iași este cercetat după ce ar fi cerut mită 6 sisteme de aer condiționat pentru a ajuta un constructor.
21.05.2024 | 15:12
Angajat al Inspectoratului de Stat in Constructii Iasi cercetat pentru luare de mita Barbatul a cerut 6 sisteme de aer conditionat
Angajat al Inspectoratului de Stat în Construcţii Iaşi, cercetat pentru luare de mită. Bărbatul a cerut 6 sisteme de aer condiționat. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

În referatul întocmit de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași este menționat că angajatul respectiv era membru în comisia de recepție la finalizarea unui imobil din localitatea Hlincea. Astfel, a găsit oportunitatea să se aleagă cu mai multe sisteme de aer condiționat peste noapte.

Angajat al Inspectoratului de Stat în Construcţii Iaşi, cercetat pentru luare de mită

Potrivit anchetatorilor, bărbatul i-a cerut dezvoltatorului imobiliar să îi dea patru sisteme de aer condiționat în valoare de peste 2.500 de lei, cărora li se adaugă alte două sisteme mult mai performante, cu o valoare de peste 4.000 de lei.

ADVERTISEMENT

A condiționat semnarea procesului verbal de recepţie a lucrărilor de această mică ”atenție”. De altfel, după ce dezvoltatorul imobiliar a acceptat să dea mită, angajatul ISC a semnat fără probleme procesul verbal, la finele lunii aprilie.

A primit bunurile drept mită pe 16 mai, după care le-a depozitat într-o boxă aflată la subsolul unui bloc din Valea Lupului, conform News.ro. Două persoane din judeţul Iaşi, respectiv un angajat al Inspectoratului de Stat în Construcţii şi un responsabil tehnic de execuţie, au fost reţinute ieri, 20 mai a.c., de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi.

ADVERTISEMENT

Pentru cercetări privind suspiciunea săvârşirii unor infracţiuni de corupţie, după o serie de activităţi de procedură penală desfăşurate împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară ai Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Iaşi.

În cauză sunt efectuate cercetări privind săvârşirea infracţiunii de luare de mită de către un angajat al Inspectoratului de Stat în Construcţii, faptă comisă prin intermediul altor 2 persoane, cercetate pentru complicitate la luare de mită, în scopul avizării favorabile a unei documentaţii pentru recepţia unui imobil, respectiv un bloc de locuinţe”, a transmis Direcţia Generală Anticorupţie.

ADVERTISEMENT

Un dezvoltator imobiliar a dat mită 6 sisteme de aer condiționat pentru a construi un bloc

Procurorii au găsit acasă la suspect toate cele șase sisteme de aer condiționat menționate, plus mai multe module Wi-Fi, în valoare totală de peste 20.000 de lei, toate primite cu titlu de mită. Acum, în fața legii vor trebui să dea explicații atât angajatul Inspectoratului de Stat în Construcții, cât și dezvoltatorul imobiliar care a dat mită.

”Totodată, au fost puse în executare 3 mandate de aducere la unitatea de parchet faţă de cele trei persoane, iar în urma audierii, a fost pusă în mişcare acţiunea penală, două dintre acestea fiind reţinute pentru 24 de ore pentru continuarea cercetărilor în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale.

ADVERTISEMENT

În cursul zilei de astăzi, cei doi urmează a fi prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă”, a mai precizat DGA. Procurorii vor să afle acum dacă în această situație s-ar afla și alte persoane, sau este un caz singular.

ADVERTISEMENT
Tags:
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să...
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să nu mă urască!” + Antrenorul pe care îl admiră în secret: „N-am avut curaj să-i spun”
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care...
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care vă pot ajuta
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist cunoscut
"Luna roz" sau "Luna căpşunilor", fenomen rar pe 21 iunie 2024. Unde va fi vizibilă
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă:...
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă: „A pierdut totul! Nici nu ştiu unde a dormit”
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A...
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A spus 'stop joc' pe plajă! / FOTO
RĂSTURNARE privind ALEGERILE PREZIDENȚIALE! E bomba ZILEI
RĂSTURNARE privind ALEGERILE PREZIDENȚIALE! E bomba ZILEI
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut...
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut de mână pe Bancu la Euro 2024."Sunt mândră de el. Îmi era teamă. Am fost a patra rezervă"
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama...
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama copiilor mei va fi cea mai norocoasă”
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care...
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care și-a pus amprenta asupra chipului ei
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a...
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a fost prima persoană care și-a dat seama: „O bună perioadă de timp nu mi-a zis”