News

Angajat al Ministerului Sănătății diagnosticat cu COVID-19. Cu câte persoane a intrat în contact

11.08.2020 | 20:31
Angajat al Ministerului Sanatatii diagnosticat cu COVID19 Cu cate persoane a intrat in contact
ADVERTISEMENT

Un alt angajat al Ministerului Sănătăţii a fost diagnosticat cu COVID-19.  În urma anchetei epidemiologice, s-a dovedit că acesta este simptomatic şi urmează să fie internat.

Ca urmare, numărul angajaţilor de la ministerul Sănătății confirmaţi cu coronavirus se ridică la trei. Pacientul depisat astăzi va fi internat într-o unitate de boli infecțioase.

ADVERTISEMENT

Nu mai puțin de 12 persoane care ar fi avut contact cu pacientul se află acum în izolare. Ei vor fi verificați și monitorizați.

Este al treilea angajat al Ministerului Sănătății diagnosticat pozitiv

”În cadrul anchetei epidemiologice demarată în cadrul Ministerului Sănătăţii, încă o persoană din cadrul aceluiaşi departament a fost depistată cu COVID -19 in urma testelor RT PCR efectuate, numărul celor depistaţi pozitiv ridicându-se la 3. Angajatul MS depistat pozitiv este simptomatic, se află în zolare şi va fi internat într-o unitate sanitară de boli infecţioase”, a transmis Ministerul Sănătăţii (MS).

ADVERTISEMENT

În acest context, marţi a fost realizată dezinfectarea spaţiilor din zona în care se află departamentul unde lucrează cele trei persoane care au fost depistate pozitiv până acum.

”Începând de mâine, in cadrul Ministerului Sănătăţii vor fi luate o serie de măsuri suplimentare. Astfel, se va interzice total accesul vizitatorilor. De asemenea, instituţia va funcţiona în condiţii speciale, în care jumătate de personal va fi prezent fizic în instituţie, iar cealaltă jumătate va efectua programul de lucru în regim de telemuncă. Toate spaţiile MS vor fi supuse procesului de dezinfecţie/nebulizare”, a precizat MS.

ADVERTISEMENT

Va reamintim că astăzi România a înregistrat din nou un număr mare de cazuri de infectare cu noul coronavirus. Astfel, au fost depistate 1215 cazuri noi și au decedat 35 de persoane.

România are peste 63 de mii de cazuri de Covid-19 și se află zilnic în top 5 la cazuri noi de infectare dintre țările din Europa.

ADVERTISEMENT