Angajat de la Inspectoratul Școlar al Capitalei, suspect de Covid-19. Instituția funcționează doar online

Adrian Baciu   
în HotNews
15/09/2020, 11:04
Angajat de la Inspectoratul Școlar al Capitalei, suspect de Covid-19. Instituția funcționează doar online
Angajat de la Inspectoratul Școlar al Capitalei, suspect de Covid-19. Instituția funcționează doar online. Sursa foto: buletin.de

Suspiciune de infectare cu Covid-19 la Inspectoratul Școlar al Capitalei. Un inspector din instituție este suspectat că ar fi luat boala.

Din această cauză, activitatea Inspectoratului de marți va fi una exclusiv online, până la definitivarea acestei probleme epidemiologice.

Între timp, angajatul suspect se află în izolare la propriul domiciliu și așteaptă rezultatul testului efectuat în ultimele ore.

Suspect de Covid-19 la Inspectoratul Școlar al Capitalei. Instituția funcționează doar online

Unul dintre angajații Inspectoratului Școlar al Municipiului Bucureşti (ISMB) este suspect de Covid-19 și se află în izolare la domiciliu, în așteptarea rezultatului la test.

Imediat după aflarea acestui caz, DSP a luat decizia ca în instituția din Capitală să se facă curățenie şi dezinfecție a tuturor spațiilor.

De asemenea, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti a emis un comunicat în care informează că în perioada următoare își va derula online activitatea.

Cei care doresc să ia legătura cu reprezentanții ISMB sunt rugați să o facă la numerele de telefon afișate pe site sau la adresa de email.

Peste 100 de cadre didactice, spitalizate

Cu o zi înainte de reluarea oficială a anului școlar 2020-2021, Ministrul Educației, Monica Anisie, a anunțat că 106 cadre didactice din toată țara sunt spitalizate, iar 91 sunt în concediu medical. De asemenea, 293 de cadre didactice care se află în carantină și-au exprimat dorința de a face școală online.

La nivel național sunt 11 judeţe, Harghita, Caraş, Hunedoara, Ialomiţa, Bihor, Vâlcea, Tulcea, Botoşani, Bistriţa Năsăud, Covasna şi Vaslui, unde nu există nicio unitate de învăţământ în scenariul roşu, ele putând să îşi desfăşoare activitatea în scenariul galben sau verde.

În toată țara, 12.423 unităţi pot funcţiona în scenariul verde, 4.915 sunt în scenariul galben şi 262 de școli sunt în scenariul roşu.

Aproximativ 100.000 de elevi vor învăţa în sistem online, iar potrivit ministrului Educaţiei, “asigurarea de echipamente e în sarcina unității de învățământ şi în acest moment, în conformitate cu ce au transmis inspectoratele școlare.

Închide ×